Przejdź do treści

Dystrybutor OCD - przydatne narzędzie czy pieniądze wywalone w błoto?

Akcesoria domowego baristy - wagi, tampery, pojemniki itd.
7 4 125
Sugerowane posty

• 0 Głosy
    4 Posty
    115 Wyświetlenia
    ciastekC
    W sumie racja, gdyby młynki rozbudowali o generowanie lekkich wibracji do poprawienia dystrybucji (tak jak w tym urządzeniu) to mogłoby się udać. Sporo młynków już teraz walczy ze statyką przez stosowanie odpowiednich materiałów i generowanie plazmy. Problemem jest tylko kompatybilność z różnymi kolbami/pojemnikami i szybkie unieruchomienie/zwolnienie kolby/pojemnika, ale uchwyty których szerokość można dopasować i zablokować byłyby wystarczające. Dystrybucja igłowa mogłaby się okazać zbyt skomplikowana w młynkach.
  • Automatyczne tampery w domu

Akcesoria domowego baristy - wagi, tampery, pojemniki itd.
    5
    0 Głosy
    5 Posty
    117 Wyświetlenia
    Matius22M
    Jestem posiadaczem takiego tampera w swoim domowym zaciszu. Zamówiony z ali za około 900 zł. Ubija już kawę ponad 2 lata - nic z nim się nie dzieje. Jak dla mnie to po prostu wygoda - nie zastanawiasz się czy będzie źle/dobrze, drugą połówką dzięki temu też może zrobić kawkę z takim samym ubiciem. Z minusów to mój konkretny model wymaga kolby która ma właściwości magnetyczne (niestety nie każda je ma). [image: 1748262546496-img_5822.jpeg]
  • 1 Głosy
    6 Posty
    326 Wyświetlenia
    pawel890P
    W takim razie dobrze to wiedzieć jak wygląda sytuacja rynkowa, aczkolwiek możliwe, że ten wydatek szybko wróci się w czasie i nerwach - a to jest bezcenny czas.