Dystrybutor OCD - przydatne narzędzie czy pieniądze wywalone w błoto?
-
Mam kolejną propozycje zbędnego gadżetu.

OCD. Jeśli chcemy poprawić dystrybucje lepiej użyć innego narzędzia - np. Umikota lub szpilek a potem tamper samopoziomujący / dynamometryczny / automatyczny

-
W moim odczuciu puck screen jest jednym z lepszych gadżetów mimo tego, że sam przez długi czas sądziłem dokładnie odwrotnie
Kupiłem absurdalnie drogi model od E&B Lab i nie żałuję tej wydanej kasy. Jest czysto, ale przede wszystkim jest zero kanałowania.@skansen napisał w Największe pułapki - zbędne akcesoria psują twoje espresso:
Mam za to kolejną propozycje zbędnego gadżetu.
OCDteż o tym pomyślałem, kupiłem kiedyś razem z Marą, ale leży w szafce od zakupu WDT
-
@skansen napisał w Największe pułapki - zbędne akcesoria psują twoje espresso:
Mam za to kolejną propozycje zbędnego gadżetu.
OCDteż o tym pomyślałem, kupiłem kiedyś razem z Marą, ale leży w szafce od zakupu WDT
@ciastek napisał w Największe pułapki - zbędne akcesoria psują twoje espresso:
też o tym pomyślałem, kupiłem kiedyś razem z Marą, ale leży w szafce od zakupu WDT
Ja swój sprzedałem

-
Zdecydowanie OCD to były pieniądze wywalone w błoto.
-
Ja używam z przyzwyczajenia, chociaż nie wiem czy ma aż tak duży wpływ. Chyba muszę zrobić ten sam shot z całym szamańskim obrzędem i tylko wdt
-
OCD zmniejsza ekstrakcję, nie pamiętam już o ile dokładnie, zrobili badania jakiś czas temu, ale coś nie mogę na szybko znaleźć linka
-
nie mogę już edytować, ale znalazłem: https://socraticcoffee.com/2016/12/examining-the-impact-of-the-ocd-on-total-dissolved-solids-extraction/
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj sięSugerowane posty
-
Puck screen - niezbędny dodatek czy zbędny gadżet?
Akcesoria domowego baristy - wagi, tampery, pojemniki itd.
1
-
Dozownik do ziaren: potrzebny dodatek do młynków single dose czy zbędny gadżet?
2
-
Dreo Barista Maker, czyli microfoam w automacie.
7