Przejdź do treści

Ciekawe promocje na kawę ziarnistą

Kawa ziarnista
11 4 568
Sugerowane posty

• Palarnia ToKawa - Szczecin

Kawa ziarnista
    12
    2
    2 Głosy
    12 Posty
    435 Wyświetlenia
    pawel890P
    Już tutaj piłem, była mocniejsza, to na pewno, ale bym uznał że tak 1.5x tylko nie nazwałbym tego speciality https://forum.home-barista.pl/topic/425/cafes-guilis-hiszpańska-torrefacto/10
  • Ziarno pod słodkie espresso

Kawa ziarnista
    6
    0 Głosy
    6 Posty
    325 Wyświetlenia
    SemtexS
    @ciastek napisał w Ziarno pod słodkie espresso: Z jakich ziaren wam wyszło najsłodsze esko? Ja mam dobre i słodkie doświadczenia z kawkami: Honduras La Valentina, Runty Roaster; Honduras Marcala, Java; Sweet Kick, Java; Gwatemala Huehuetenango; Coffeelab. Żeby nie wpaść w posmak naznaczony nutką goryczki i z drugiej strony, żeby kwaski nie przesłoniły słodyczy, to w zależności od kawki, celuję w proporcje ~1:2,1-2,3.
  • Co aktualnie popijacie?

Kawa ziarnista
    155
    1
    1 Głosy
    155 Posty
    17k Wyświetlenia
    ciastekC
    Nie kojarzyłem palarni, więc sprawdziłem w internecie, jak doszło do tego, że mamy w Polsce kawy palone w USA. Ku mojemu zaskoczeniu New York Caffe jest…we Włoszech w okolicach Florencji Obfita crema to pewnie zasługa 20% robusty Trochę przeraża mnie ten odcień, nie czuć w smaku żeby była przepalona? Ja się teraz męczę z Brazylią Cemorrado Chocolate Edition od COFFEELABu. Sweet Edition było bardzo dobre, ale tu nie ważne co zrobię zawsze czuć ten nieprzyjemny wyjątkowo gorzki posmak czystego kakao. Próbowałem nawet ratio 1:1.5, profilowałem tak, żeby zbić maksymalnie goryczkę, ale nic nie pomaga niestety.