Automatyczne tampery w domu
-
A co sądzicie o automatycznych tamperach w środowisku domowym? Dla mnie to też lekki absurd, ale widziałem, że ludzie kupują taki sprzęt.
-
Takie tempery na pewnie nie są niezbędne w domu.
Wystarczy tamper samopoziomujący lub dynamometryczny.Chyba, że ktoś ma problemy z nadgarstkami albo inne medyczne wskazania.
Z drugiej strony Sage oferuje sporo ekspresów z automatycznym tamperem. Więc jeśli ktoś chce amortyzować workflow i ma na to środki, to czemu nie?
-
O kwestiach zdrowotnych bym nie pomyślał, nie będę drążył, że zapinanie kolby też może obciążać nadgarstek

Tampery w Sage są całkiem ok dla początkującyh, bardziej myślałem o automatycznych tamperach za kilka tysięcy złotych. -
Sens wprowadzenia takiego rozwiązania jest, bo przekłada się to na powtarzalność. Ale koszt takiego tampera sprawia, że traci to sens jeśli mówimy o domowym użytku, chyba że ktoś ma naprawdę spore dochody

Jeśli chodzi o domowy użytek, w zupełności wystarczyłby tamper dynamometryczny. Ja jestem sierotą jeśli chodzi o ubijanie kawy, dlatego zdecydowanie bym taki kupił

-
Jestem posiadaczem takiego tampera w swoim domowym zaciszu. Zamówiony z ali za około 900 zł. Ubija już kawę ponad 2 lata - nic z nim się nie dzieje.
Jak dla mnie to po prostu wygoda - nie zastanawiasz się czy będzie źle/dobrze, drugą połówką dzięki temu też może zrobić kawkę z takim samym ubiciem.
Z minusów to mój konkretny model wymaga kolby która ma właściwości magnetyczne (niestety nie każda je ma).

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się