Przejdź do treści

Sitka i tampery 57mm do Lelit Anna/Anita/Grace i innych

Akcesoria domowego baristy - wagi, tampery, pojemniki itd.
14 5 448
Sugerowane posty

• 0 Głosy
    12 Posty
    214 Wyświetlenia
    ciastekC
    I mniej miejsca zajmuje
  • Automatyczne tampery w domu

Akcesoria domowego baristy - wagi, tampery, pojemniki itd.
    5
    0 Głosy
    5 Posty
    117 Wyświetlenia
    Matius22M
    Jestem posiadaczem takiego tampera w swoim domowym zaciszu. Zamówiony z ali za około 900 zł. Ubija już kawę ponad 2 lata - nic z nim się nie dzieje. Jak dla mnie to po prostu wygoda - nie zastanawiasz się czy będzie źle/dobrze, drugą połówką dzięki temu też może zrobić kawkę z takim samym ubiciem. Z minusów to mój konkretny model wymaga kolby która ma właściwości magnetyczne (niestety nie każda je ma). [image: 1748262546496-img_5822.jpeg]
  • 1 Głosy
    15 Posty
    1k Wyświetlenia
    HeniutekH
    Za 2500 ziko z pidem (Sklep na K), to nadal całkiem fajna opcja i dosyć kompaktowa. Ja młynka użyłem może kilkanaście razy I mieliłem ręcznym, ale tylko ja popijałem okazjonalnie espresso, więc miałem wywalone. Z perspektywy czasu wybrałbym dwa oddzielne sprzęty, łatwiej odsprzedać i apgrejdować sprzęt, w jedną albo drugą stronę. Ewentualnie rozważył jeszcze Sage na upartego, ale to większy koszt. Każdy ma inne potrzeby i oczekiwania. Miejskie legendy o tym że ziarna się grzeją i inne pierdoły zasadniczo można se włożyć między książki. Nawet jeśli coś tam by się trochę podgrzało, jakby ekspres był włączony tydzień?! Jak ktoś pije bardzo mocno paloną Włoską mieszankę to czy jej może jeszcze coś "zaszkodzić", nie sądzę. Co do zbiornika to ciąć i nie patrzeć, nowy na szczęście to tylko 6 dyszek https://north.pl/karta/mc084-27-pojemnik-wode-do-ekspresu,623-RK-0217.html