Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Jak zacząć z kawą
  • Poradnik espresso
  • Pierwszy młynek do kawy
  • Woda do kawy
  • Popularne
  • Ostatnie
  • Tagi
  • Użytkownicy
  • Grupy
Skórki
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

  • Domyślna (Brak skórki)
  • Brak skórki
Zwiń
Zdjęcie
  1. Ekspresy do kawy | Najlepsza kawa
  2. Herbata i inne napary. Czekolada. Inne napoje.
  3. Czekolada do picia podgrzewana dyszą pary

Czekolada do picia podgrzewana dyszą pary

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Herbata i inne napary. Czekolada. Inne napoje.
2 Posty 2 Uczestników 275 Wyświetlenia
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Odpowiedz
  • Odpowiedz, zakładając nowy temat
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • S Online
    S Online
    skansen
    Admin
    napisał ostatnio edytowany przez
    #1

    Często dzieciom, gościom żonie a czasami sobie robię czekoladę.

    W tym celu mieszam czekoladę sypką z mlekiem a następnie podgrzewam dyszą spieniacza.

    Używam Ristora Bar Densa w proporcji ok 125ml mleka i 25g czekolady.

    Dzięki podgrzewaniu parą czekolada ma fajną, lekko napowietrzoną strukturę. Podgrzewanie w ten sposób zamiast odparowania które towarzyszy normalnemu gotowaniu dodaje trochę gorącej wody (pary). Efekt końcowy jest wyśmienity. Goście bardzo chwalą i proszę o dolewki.

    Ekspres: Lelit Bianca, Melita Epour
    Młynek: Mazzer Omega, Mahlkonig EK43S
    Inne: Fellow Stagg EKG Pro, Acaia Lunar
    Poprzedni sprzęt: Lelit Elizabeth, Sage Pro Grinder, Lelit William, Ceado E37S

    1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    0
    • S skansen rozdzielił ten temat dnia
    • K Niedostępny
      K Niedostępny
      kulka
      napisał ostatnio edytowany przez
      #2

      Jeśli ma mieć typową włoską gęstą konsystencję to nie unikniemy zagęszczaczy w składzie. Jeśli konsystencja nie jest wymogiem to polecam draże Callebout, super skład, świetny smak. Można podgrzać z mlekiem za pomocą dyszy pary. Albo najpierw utemperować ze śmietanką.

      Ekspres: Rocket Evo v2
      Młynek: Mazzer SJ (single dose mod), Kinu M47
      Przelew: Chemex, V60, Switch, Origami
      Poprzedni sprzęt: Ascaso Arc, Ascaso i-mini

      1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
      1
      Odpowiedz
      • Odpowiedz, zakładając nowy temat
      Zaloguj się, aby odpowiedzieć
      • Najpierw najstarsze
      • Najpierw najnowsze
      • Najwięcej głosów


      • Zaloguj się

      • Nie masz konta? Zarejestruj się

      • Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.
      • Pierwszy post
        Ostatni post
      0
      • Kategorie
      • Jak zacząć z kawą
      • Poradnik espresso
      • Pierwszy młynek do kawy
      • Woda do kawy
      • Popularne
      • Ostatnie
      • Tagi
      • Użytkownicy
      • Grupy