Herbata - sklepy warte polecenia?
-
Ostatnim czasem próbuję znaleźć idealną palarnie kawy, w której jednocześnie będę w stanie kupić kawę razem z herbatą, niestety w moim przypadku mam chyba wyższe wymagania co do samej herbaty niż kawy.
Czy posiadacie jakieś godne do polecenia internetowe herbaciarnie, albo właśnie palarnie które posiadają też na stanie dobrą herbatę?
-
W sumie przyłącze się do pytania. Napiłbym się dobrej zielonej herbaty.
-
-
@Dawid4792 napisał w Herbata - sklepy warte polecenia?:
dobrej zielonej herbaty
Dobrą zieloną herbatę robią Chińczycy. Tak jak lubię włoskie espresso tak lubiłem kiedyś chińskie zielone herbaty. Ciężko mi w tej chwili coś polecić bo dawno nie kupowałem, ale szukałabym jakichś marek z Chin/Tajwanu.
-
Cenie sobie zieloną herbatę z chińskiego regionu Yunnan - to taka herbata do wszystkiego i łagodna w smaku. Japońskie herbaty typu Sencha/Bancha są dla mnie o wiele głębsze w smaku. Z tymi herbatami zwykle nie ma problemu, we wspomnianym czajnikowym są super propozycje. Moim odkryciem jest też zielona herbata z marokańską miętą.
Natomiast ostatnio w moim głównym spektrum zainteresowania są herbaty typu earl grey, niestety tutaj ciężko dobrze trafić, ponieważ każdy ma swoją recepturę.