Herbata - sklepy warte polecenia?
-
Ostatnim czasem próbuję znaleźć idealną palarnie kawy, w której jednocześnie będę w stanie kupić kawę razem z herbatą, niestety w moim przypadku mam chyba wyższe wymagania co do samej herbaty niż kawy.
Czy posiadacie jakieś godne do polecenia internetowe herbaciarnie, albo właśnie palarnie które posiadają też na stanie dobrą herbatę?
-
Ostatnio w moje gusta trafiały herbaty z https://www.czajnikowy.com.pl/ . Zamawiałem je bezpośrednio na ich stronie lub przy okazji zakupów w innych sklepach.
-
W sumie przyłącze się do pytania. Napiłbym się dobrej zielonej herbaty.
-
S skansen przeniósł ten temat z Hydepark dnia
-
@Dawid4792 napisał w Herbata - sklepy warte polecenia?:
dobrej zielonej herbaty
Dobrą zieloną herbatę robią Chińczycy. Tak jak lubię włoskie espresso tak lubiłem kiedyś chińskie zielone herbaty. Ciężko mi w tej chwili coś polecić bo dawno nie kupowałem, ale szukałabym jakichś marek z Chin/Tajwanu.
-
Cenie sobie zieloną herbatę z chińskiego regionu Yunnan - to taka herbata do wszystkiego i łagodna w smaku. Japońskie herbaty typu Sencha/Bancha są dla mnie o wiele głębsze w smaku. Z tymi herbatami zwykle nie ma problemu, we wspomnianym czajnikowym są super propozycje. Moim odkryciem jest też zielona herbata z marokańską miętą.
Natomiast ostatnio w moim głównym spektrum zainteresowania są herbaty typu earl grey, niestety tutaj ciężko dobrze trafić, ponieważ każdy ma swoją recepturę.

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się