Konewka
-
Rozglądam się za konewką - czajnikiem elektrycznym.
Zastosowanie - głównej kawa i herbata.
Funkcje smart mile widziane.
Opcjonalnie - obsługa przez nastolatków, ale mogę im zostawić zwykły czajnik.
Budżet - nie mam określonego.
Polecicie coś fajnego? -
Od długiego już czasu używam Fellow Stagg EGK (ta starsza, zwykła wersja bez PRO) i z czystym sumieniem mogę polecić. Obsługa bardzo prosta, utrzymywanie temperatury, wygoda użytkowania i prosty, estetyczny wygląd. Jedyne do czego można by się przyczepić to ograniczony przepływ maksymalny. Pod tym względem szału nie ma. Gdyby ktoś chciał robić jakiś duży chemex to pewnie tego przepływu chciało by się nieco więcej.
-
Ja kupiłem z 4 lata temu z tshibo bo był w dobrej cenie i sobie chwale, ale przy aktualnej ofercie na runku 400 zł to za dużo.
-
Dziękuję. Fellow Stagg EKG wydaje się sensownym wyborem. Zastanawiam się też nad Hario V60 Power Buono Kettle 800ml. Spotkał się ktoś z Was z nim?
I jeszcze kwestia herbaty - są jakieś zalecenia w tym zakresie? Wolałbym mieć jedną konewkę w kuchni
-
Też mi się wydaje że Fellow stagg to dobry wybór, sam kiedyś chciałem kupić. Ostatecznie kupiłem... Moccamastera, a konewke mam taką najzwyklejszą na gaz, jedynie do herbaty.
-
Też mi się wydaje że Fellow stagg to dobry wybór, sam kiedyś chciałem kupić. Ostatecznie kupiłem... Moccamastera, a konewke mam taką najzwyklejszą na gaz, jedynie do herbaty.
@Dawid4792 napisał w Konewka:
konewke mam taką najzwyklejszą na gaz, jedynie do herbaty.
Ja niestety nie mam gazu. Trochę OT: wg mnie, mojej Żony, włoskich kucharzy których poznałem i kilku innych osób gaz jest najlepszym źródłem energii w kuchni. Nic nie zapewnia takiej kontroli jak gaz. Widze też trochę innych zalet gazu. Z kolei gaz i kawiarka to dla mnie idealne połączenie.