Przejdź do treści

Polecany czajnik elektryczny ze stali nierdzewnej

Porady zakupowe
22 5 523 1
Sugerowane posty

  • LaBrasiliana Marfisa czym się różnią kawy ze zdjęcia??

    Porady zakupowe
    8
    0 Głosy
    8 Posty
    142 Wyświetlenia
    HeniutekH
    @KlaGier hehe, ciakawostka, przynajmniej dla mnie, nie kupuję Włoskich kaw przyznam się bez bicia :] Data palenia na opakowaniu podana jest za pomocą liter zgodnie z włoskim alfabetem: a - styczeń b - luty c - marzec d - kwiecień e - maj f - czerwiec g - lipiec h - sierpień i - wrzesień l - październik m - listopad n - grudzień Kawę najlepiej spożyć do 1,5 roku od daty palenia
  • Metody dystrybucji

    Porady zakupowe espresso puck prep dystrybucja
    4
    3 Głosy
    4 Posty
    125 Wyświetlenia
    SemtexS
    Dorzucę od siebie. Kiedyś trafiłem na reklamę shakera do dystrybucji kawy. Na początku nie byłem przekonany - dziwna metoda na pierwszy rzut oka. Potem wszystkim znany Lance zrobił na ten temat materiał: https://youtu.be/5ivwCm95nLc?si=t2PzKu04dZltp2Bk Zaryzykowałem, kupiłem shaker przystępny cenowo - wyprodukowany przez firmę MHW 3Bomber. Moje obserwacje są takie, że to działa. Zakładając NPF po shakerze ekstrakcja jest widocznie bardziej równomierna niż gdybym użył np. samego dysku OCD. Często łączę to z WDT. Nie mam porównania do Umikota.
  • Ekspres kolbowy- następca, a raczej zamiennik Flair 58.

    Porady zakupowe
    15
    0 Głosy
    15 Posty
    252 Wyświetlenia
    pawel890P
    Może już nie wchodźmy w temat stabilności temperaturowej... Bardziej bym się skupił na fakcie, że całkowita gotowość temperatury ekspresu, wciąż będzie podobna jak w innych ekspresach bez termobloku. Więc dalej już zostaje tylko kwestia designu i kontroli jakości polecam poczytać