Przejdź do treści

Black friday 2025

Porady zakupowe
32 7 1.1k 1
  • Jak wiadomo czasem potrafią się pojawić ciekawe oferty albo rabat na nieprzecenione produkty.

Jeśli traficie na ciekawe oferty, warto podzielić się ze wszystkimi. 🙂

Ja osobiście jeszcze nie widziałem niczego co zwala z nóg, ale pewnie będę celował w małe uzupełnienie zapasów kawy.

• Teraz jest Omnibus, promocje powinny być w końcu realne

• Trigger -30% na wszystkie kawy z kodem BLACKWEEK

• Trigger -30% na wszystkie kawy z kodem BLACKWEEK

@korea83 napisał w Black friday 2025:

Trigger -30% na wszystkie kawy z kodem BLACKWEEK

W jakim sklepie ?

• Na FB mi to wyskoczyło więc zakładam, że bezpośrednio przez ich stronę.

• nie działa 😞

image.png

kwota zdaje się nie mieć znaczenia

• Czyli jednak te promocje to nadal po polsku są 😉

• Dzisiaj ten kod do Trigger powinien już działać. Moja wina, nie rozwijałem okienka w pełni, a tam jak byk napisane, że to od 21 listopada 😉

• Jak oceniacie tą palarnię? Nigdy się z nimi nie spotkałem. Pytam o kawy do espresso. Warto za 112/1kg kupić?

• Dołączam się do pytania. Coś do espresso w stylu włoskim, słodkim ?

• Nie próbowałem nigdy, ale wychodzi na to, że ich główny palacz zdobył 2 miejsce w World Coffee Roasting Championship podczas zeszłorocznego World of Coffee w Kopenhadze 😃

Pod espresso mają 2 wypały, Easy Light i Easy Dark, z opisu brzmi jak coś ukierunkowanego na włoską klasykę.

• Ingagi Coffee (25-30.11)

-20% z kodem BLACK20

do -40% z kołem fortuny

image.jpeg

• HAYB -30%, LaCava -40%, Paloma -25%

• Z kodem BF25 jest 20% w gdańskiej palarni Nieczapla. Rzadko mają promocje, a kawy są bardzo warte uwagi (moja topka). Polecam Guaxupe do espresso 🙂

• Roastains i Kawana też mają 20% off. I jak tu teraz nie zrobić zapasów na pół roku? 😕

• Ogólnie trochę słabe te przeceny u bezpośrednich palarni, bo Konesso ma nawet 33% 😉 Mimo marży pośrednika.

No i można ciekawy mix zrobić:

image.png

• Ogólnie trochę słabe te przeceny u bezpośrednich palarni, bo Konesso ma nawet 33% 😉 Mimo marży pośrednika.

No i można ciekawy mix zrobić:

image.png

@pawel890
    Zależy... dla przykładu Hard Beans u siebie ma -30%, w Konesso -27%, LACAVA u siebie -40%, w Konesso -32%. Wiadomo, że to nie są duże różnice, ale trzeba indywidualnie temat analizować.

• Kilka razy robiłem przymiarki do zakupu ziaren w tego typu sklepach, ale nie było informacji o dacie palenia albo ziarna były palone kilka miesięcy wcześniej. W efekcie kupuję bezpośrednio u roasterów. Nawet jeśli wychodzi podobnie cenowo to dostaję świeższe ziarna, ze zminimalizowanym ryzykiem złego przechowywania, a i do producentowi trafi więcej do kieszeni. Win-win dla wszystkich poza pośrednikami 😃

• Kilka razy robiłem przymiarki do zakupu ziaren w tego typu sklepach, ale nie było informacji o dacie palenia albo ziarna były palone kilka miesięcy wcześniej. W efekcie kupuję bezpośrednio u roasterów. Nawet jeśli wychodzi podobnie cenowo to dostaję świeższe ziarna, ze zminimalizowanym ryzykiem złego przechowywania, a i do producentowi trafi więcej do kieszeni. Win-win dla wszystkich poza pośrednikami 😃

@ciastek zarówno konesso czy coffedesk podają datę palenia. Jak chcesz to mogę zweryfikować zamówiłem 6 różnych kawek

• na konesso jest różnie, bywa że jest data, a bywa że nie ma; np brazylia HAYB - 04.07 albo brak daty

image.png

image.png

na coffeedesku sierpień-wrzesień, ale przynajmniej widać na liście

image.png

chociaż da się znaleźć też świeższe, sęk w tym że ciężko trafić

dla porównania, nigdy nie trafiłem w palarni kawy starszej niż miesiąc, najczęściej do 2 tygodni

Sugerowane posty