Przejdź do treści

Spieniacz elektryczny na baterie?

Porady zakupowe
4 2 15
  • Hej,

Szukam dla córki spieniacza, żeby nie musiała odpalać Bianki do samego spieniania mleka do matchy. Fajnie, jakby było to urządzenie które można zasilać akumulatorkami, bez wbudowanego akumulatora ładowanego przez USB. Czy kojarzycie coś takiego?

• Takie na baterie sprzedają w każdym markecie 😄

Subminimal NanoFoamer V2 jest trochę inaczej skonstruowany, ale nie miałem osobiście do czynienia z nim. v2 jest na baterie, lithium ma wbudowany akumulator i większą moc.

f52c9470-1132-41d4-8376-0eff9db9a61b-image.jpeg

• Dzięki @ciastek . Tylko tak sobie pomyślałem, że spieniacz nie rozwiązuje to problemu podgrzewania mleka.

• No nie 😅 Ale na rynku są też niedużych rozmiarów spieniacze elektryczne jak Chiato milkplay. Albo garnuszek na płycie grzewczej 😄

Sugerowane posty

• Wybór pierwszego młynka do kawy

Porady zakupowe
    2
    7
    3 Głosy
    2 Posty
    586 Wyświetlenia
    Dawid4792D
    Młynki ciągle się zmieniają, ale mimo wszystko moim zdaniem na domowe warunki młynki single dose dla wielu osób są najlepszym wyborem. W przypadku alternatyw, mniejszej ilości spożywanej kawy, warto rozważyć też ręczny młynek. Obecnie droższe modele naprawdę dają radę.
  • Prosty w obsłudze ekspres za 2000-3000zł

Porady zakupowe
    18
    0 Głosy
    18 Posty
    475 Wyświetlenia
    HeniutekH
    Teściowie piją "wiekszą" małą czarna, rozwodnioną i im pasuje. Ostatnio zrobiłem eksperyment i domieliłem jeszcze małą dawkę kawy, była już całkiem znośna, choć z espresso faktycznie ma to niewiele wspólnego.. Najważniejsze że Im pasuje, wiec nie wnikam w resztę ;]
  • Metody dystrybucji

Porady zakupowe espresso puck prep dystrybucja
    4
    4
    3 Głosy
    4 Posty
    200 Wyświetlenia
    SemtexS
    Dorzucę od siebie. Kiedyś trafiłem na reklamę shakera do dystrybucji kawy. Na początku nie byłem przekonany - dziwna metoda na pierwszy rzut oka. Potem wszystkim znany Lance zrobił na ten temat materiał: https://youtu.be/5ivwCm95nLc?si=t2PzKu04dZltp2Bk Zaryzykowałem, kupiłem shaker przystępny cenowo - wyprodukowany przez firmę MHW 3Bomber. Moje obserwacje są takie, że to działa. Zakładając NPF po shakerze ekstrakcja jest widocznie bardziej równomierna niż gdybym użył np. samego dysku OCD. Często łączę to z WDT. Nie mam porównania do Umikota.