Przejdź do treści

Polecany czajnik elektryczny ze stali nierdzewnej

Porady zakupowe
22 5 524 1
  • Jedyne nad czym bym się zastanawiał, czy te wszystkie stopy stali nierdzewnej są wysokiej jakości i bez niepożądanych domieszek. Reszta to już kwestia skróconego łańcucha marży. 😉

Ten z ali ma niby stop 304, natomiast Chiato nie chwali się z czego został wykonany.

@pawel890 napisał w Polecany czajnik elektryczny ze stali nierdzewnej:

Ten z ali ma niby stop 304, natomiast Chiato nie chwali się z czego został wykonany

W innych ofertach wspominają o 304. Chiato to chyba brand sklepu Przyjaciele Kawy.

• Zna ktoś te konewki Timemore?

Konewki Timemore.jpg

Cena tych konewek od Timemore nie wygląda zbyt atrakcyjnie. Powyżej zrzut z ich strony.
    W tej cenie bym wolał zostać przy moim Fellow Stagg EKG PRO, mimo, że nie jestem w niej zakochany 💔

Sugerowane posty

• Ekspres kolbowy z młynkiem z Lidla - czy warto?

Porady zakupowe
    12
    1 Głosy
    12 Posty
    89 Wyświetlenia
    Dawid4792D
    Ja w takim budżecie szedłbym w Lelit Anita. Też trafiają się tu różne promocje i można wyrwać poniżej 2 tys zł. A wtedy mamy i ekspres i młynek, w dodatku to sprawdzony sprzęt.
  • Wybór pierwszego młynka do kawy

Porady zakupowe
    2
    3 Głosy
    2 Posty
    362 Wyświetlenia
    Dawid4792D
    Młynki ciągle się zmieniają, ale mimo wszystko moim zdaniem na domowe warunki młynki single dose dla wielu osób są najlepszym wyborem. W przypadku alternatyw, mniejszej ilości spożywanej kawy, warto rozważyć też ręczny młynek. Obecnie droższe modele naprawdę dają radę.
  • Metody dystrybucji

Porady zakupowe espresso puck prep dystrybucja
    4
    3 Głosy
    4 Posty
    127 Wyświetlenia
    SemtexS
    Dorzucę od siebie. Kiedyś trafiłem na reklamę shakera do dystrybucji kawy. Na początku nie byłem przekonany - dziwna metoda na pierwszy rzut oka. Potem wszystkim znany Lance zrobił na ten temat materiał: https://youtu.be/5ivwCm95nLc?si=t2PzKu04dZltp2Bk Zaryzykowałem, kupiłem shaker przystępny cenowo - wyprodukowany przez firmę MHW 3Bomber. Moje obserwacje są takie, że to działa. Zakładając NPF po shakerze ekstrakcja jest widocznie bardziej równomierna niż gdybym użył np. samego dysku OCD. Często łączę to z WDT. Nie mam porównania do Umikota.