Jaki jest najlepszy dripper?
-
Ja kiedyś używałem V60 przez dłuższy czas. Ale miał pewną tendencje do przytykania się. Gdybym dzisiaj wybierał dripper to zdecydowanie wziąłbym taki z płaskim dnem
-
Bardzo możliwe, że znalazłem swój ulubiony dripper

Kupiłem sobie ostatnio Next Level Pulsar i jestem pod naprawdę dużym wrażeniem tego sprzętu.
Dripper z kategorii zero bypass. Minimum wysiłku, maksimum efektu w filiżance. Bardzo fajnie się tego używa, a kawa parzy się bardzo dobrze. Napar fajnie zbalansowany.
Czuję, że się polubimy

-
Bardzo możliwe, że znalazłem swój ulubiony dripper

Kupiłem sobie ostatnio Next Level Pulsar i jestem pod naprawdę dużym wrażeniem tego sprzętu.
Dripper z kategorii zero bypass. Minimum wysiłku, maksimum efektu w filiżance. Bardzo fajnie się tego używa, a kawa parzy się bardzo dobrze. Napar fajnie zbalansowany.
Czuję, że się polubimy

@korea83 już jakiś czas temu widziałem ten dripper, rzeczywiście robił wrażenie.
Ja ogólnie uważam że kawę lepiej parzy się w dripperach które mają płaskie dno, albo chociaż kawałek płaskiego jak w Moccamasterze.
-
Najczęściej rano do dużych przelewów switch , tak to : orea, kalita 185, małe origami,nie mam w zasadzie ulubionego.
Najwiecej jest v60 i switcha.
Natomiast jeśli chodzi o najbardziej "neurealny" i powtarzalny to jednak gabi master.
Nowa Orea może też "rozbić bank" powtarzalnością i klarownością z dobrym młynem.
-
@korea83 już jakiś czas temu widziałem ten dripper, rzeczywiście robił wrażenie.
Ja ogólnie uważam że kawę lepiej parzy się w dripperach które mają płaskie dno, albo chociaż kawałek płaskiego jak w Moccamasterze.
@Dawid4792 napisał w Jaki jest najlepszy dripper?:
Ja ogólnie uważam że kawę lepiej parzy się w dripperach które mają płaskie dno
Jeśli lubisz te z płaskim dnem to polecam spróbować April. Ten jest jakiś taki "inny", pozycjonowałbym go gdzieś pomiędzy wszelkimi płaskodennymi a V60. Ciężko jakoś precyzyjnie opisać te napary, ale naprawdę wychodzą fajnie, niby są dość lekkie, ale mają też sporo smaku. Ten dripper raczej nigdy nie będzie moim pierwszym wyborem, ale jak już po niego sięgnę to zawsze jestem zadowolony

-
Najczęściej rano do dużych przelewów switch , tak to : orea, kalita 185, małe origami,nie mam w zasadzie ulubionego.
Najwiecej jest v60 i switcha.
Natomiast jeśli chodzi o najbardziej "neurealny" i powtarzalny to jednak gabi master.
Nowa Orea może też "rozbić bank" powtarzalnością i klarownością z dobrym młynem.
@Heniutek napisał w Jaki jest najlepszy dripper?:
Jeden z najlepszych zakupów. Szczerze się dziwię, że ten dripper nie zyskał dużo większej popularności bo jest naprawdę świetny. Do kaw o owocowym profilu prawdziwy mistrz.
-
Może nie ulubiony, ale polecam Deep27

-
@Heniutek napisał w Jaki jest najlepszy dripper?:
Jeden z najlepszych zakupów. Szczerze się dziwię, że ten dripper nie zyskał dużo większej popularności bo jest naprawdę świetny. Do kaw o owocowym profilu prawdziwy mistrz.
@korea83 miało być neutralny.
Ja też jestem w szoku, swoją drogą melodrip-a pierwszy raz widziałem w pewnej palarni z 7-8 lat temu, teraz jest wielki comeback?Jak kawki mi nie wychodzą, nie wiem jak przyrządzić to wyciągam gabi A i zazwyczaj jest sztos i powtarzalność.
Oni powinni za to dostać jakis medal, mistrzowski "dripper", może dlatego że to jak z automatem, małpa by pojechała

Lepiej odstawiać jakąś magię oraz czary i cały ten show.Anyway mam gdzieś gabi master B, zachomikowane

Też się nie przyjęło zbytnio... -
B to akurat sroga porażka jest. Gdzieś tam jeszcze leży u mnie w szafce. Użyłem tego może kilka razy i nie widziałem powodu żeby robić kolejne próby. To z kolei jeden z najgorszych zakupów

-
Agnieszka R, bardzo chwali sobie Aprila i do codziennych porannych przelewów Clevera, chyba muszę sie z nim przeprosić i go poszukać w szafie, a mam jeszcze ze 3 paczki filtrów.