Przejdź do treści

Dobra i tania kawa daily

Kawowa poradnia
23 9 1.4k 2
  • Lance wrzucił wczoraj filmik o tej tematyce.
    Tak z grubsza dochodzą nowe problemy, jak spekulacje na rynku kawowym. Problemy z uprawą wynikające ze zmian klimatu, oraz sama inflacja i rosnące koszta produkcji.

• Lavaza oro 1kg w biedronce za 75zl - ciekawe czy to jaks znak, ze koncerny już zareagowały na podwyżki i kwestia czasu dla mniejszych palarni. Czy po prostu Lavazza zaczęła się tak cenić. Jeszcze niedawno standardem było dla mnie 80-90zl za dobrą świeżooalona kawę, widocznie te czasy już są historią.

• Lavaza oro 1kg w biedronce za 75zl - ciekawe czy to jaks znak, ze koncerny już zareagowały na podwyżki i kwestia czasu dla mniejszych palarni. Czy po prostu Lavazza zaczęła się tak cenić. Jeszcze niedawno standardem było dla mnie 80-90zl za dobrą świeżooalona kawę, widocznie te czasy już są historią.

@pawel890 można jeszcze znaleźć kawę za tyle, ale tylko na promocjach np w Konesso. Mimo wszystko warto być na bieżąco żeby zaoszczędzić 🙂

Sugerowane posty

• Kawa na zimę?

Kawowa poradnia
    9
    0 Głosy
    9 Posty
    82 Wyświetlenia
    korea83K
    Generalnie kalendarze pomyślane są (raczej) pod filtry, ale można dostać i pod espresso (19 grams mają taki w ofercie). Ja biorę tylko pod filtry bo esko to raczej kasa w błoto Jak mam 30g to raz V60, raz płaskie dno i jest fajnie
  • Kawa - z mlekiem czy bez?

Kawowa poradnia
    6
    0 Głosy
    6 Posty
    138 Wyświetlenia
    S
    @kawosz17 napisał w Kawa - z mlekiem czy bez?: Pewnie po to zostało mleko jest dodawane, żeby zamaskować smak kawy. Tak samo jak ciastko do espresso Na pewno sporo osób pije kawy mleczne właśnie z tego powodu. Części osób kawa z mlekiem może po prostu smakować. Kawę pijam bez mleka. Ale na stacji paliw do hot-doga bardziej mi odpowiada kawa mleczna. Jest to chyba jedyna sytuacja, gdy zamawiam kawę mleczną
  • Kawa a problemy zdrowotne

Kawowa poradnia
    8
    0 Głosy
    8 Posty
    224 Wyświetlenia
    K
    U mnie ostatnia kawa o 15 max. Mam dużo stresu na co dzień, więc ciśnienie i bez kawy buzuje, często miewam problemy z zaśnięciem. Wolę sobie nie dokładać problemów