Palarniom się nie chcę. Więc zrobiłem apkę.
-
Hej hej wszystkim! Stworzyłem sobie apkę która miała być moim dziennikiem w parzeniu kaw, służyć listowaniu metod i receptur których palarnie nie dostarczają (zazwyczaj). Być notesem/dziennikiem by zawsze móc wrócić do sprawdzonej metody dla danej kawy - palarnie niestety praktycznie nigdy nie piszą na opakowaniu proporcji sugerowanej metody parzenia. Niektóre tak, 90% nie - i to jest mój ból (może również wasz?).
Ale z dzienniczka zrobiła się większa apka z listą już ponad 300 kaw. To niekomercyjny projekt pasjonacki: mamy tutaj już kilka gotowych receptury (V60, AeroPress, espresso) do niektórych kaw, które miałem przyjemność parzyć, każda receptura ma timer parzenia, a apka prowadzi dziennik naszych parzeń i ma wyszukiwarkę po nutach smakowych (i nie tylko oczywiście).
Zero sprzedaży, zero reklam. Każdą recepturę można ocenić łapką w górę lub w dół, dzięki czemu inni również będą wiedzieć czy jest dobra i warta procesu na naszej kawie, a najlepiej oceniane trafiają na górę polecanych dla danej kawy.
Pomyślałem, że dla naszej społeczności to naturalne uzupełnienie - ludzie mają kawę, a apka mówi, jak ją najlepiej parzyć.
Dajcie proszę kochani znać co o tym myślicie: brewcard.pl
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się