Przejdź do treści

Akcesoria do espresso - gdzie i jakie kupić?

Ekspresy kolbowe, dźwigniowe itp.
1 1 43
  • Każdy posiadacz ekspresu kolbowego i dobrej jakości młynka prędzej czy później zainteresuje się akcesoriami do espresso. Wybór jest spory - jakaś lepsza waga, tamper dynamometryczny, WDT, puck screen, sitko precyzyjne, prysznic. Pytanie tylko gdzie i jakie kupić?

Jeśli macie jakieś sprawdzone sklepy, marki to warto się podzielić. W Polsce nie mamy jakiegoś wielkiego wyboru, a zagraniczne sklepy bez problemu wysyłają do naszego kraju, więc i takie polecajki się przydadzą.

Ja z mojej strony polecam markę Mhw-3bomber. Co prawda niektórzy są uprzedzeni do chińskich marek, tutaj jednak można się mocno zdziwić. Aktualnie to duża firma która osiąga niezłą sprzedaż w wielu krajach. Na ich stronie można nawet zobaczyć jak wygląda fabryka. Jakość stoi naprawdę na wysokim poziomie, przy bardzo korzystnych cenach. Używałem od nich tampera dynamometrycznego, WDT, puck screena i sitka precyzyjnego.

Sugerowane posty

• 1 Głosy
    11 Posty
    457 Wyświetlenia
    pawel890P
    Super wieści, osobiście kibicuje temu ekspresowi. Świetny design i funkcje, coraz bardziej zwracam uwagę na jakieś innowacje w zakresie dogrzewanych grup zaparzających, a tutaj to wygląda naprawdę ciekawie. Może za 1 rok po premierze, będzie co oceniać jak z trwałością. Po obejrzeniu całego filmiku, bardzo podoba mi się podejście białej kartki i zaprojektowanie nowego rewolucyjnego sposobu kontroli temperatury i szokująco niskiego czasu do nagrzania. Malutki bojler 225 ml i dwa dodatkowe wsparcia dogrzewające ekspres, to bardzo innowatorskie rozwiązanie. Można powiedzieć, że Fellow to trochę konkurencja Decent Espresso za mniej niż połowę ceny.
  • 1 Głosy
    2 Posty
    250 Wyświetlenia
    Dawid4792D
    Ja też jestem entuzjastą tego rozwiązania. Mam małą kuchnie, więc jeśli coś zajmuje mniej miejsca to jest to duży plus. Zawsze podobał mi się Lelit Kate, choć nie wiem czy będzie jeszcze kiedyś okazja wrócić do ekspresu kolbowego. Miejsce kolby w kuchni zajął thermomix, a że nie zamierzam chodzić głodny to chyba nie będę z tym walczył🫢
  • 0 Głosy
    13 Posty
    295 Wyświetlenia
    G
    @Matius22 moglbys do mnie napisac? Chyba nie moge wyslac wiadomosci prywatnej na forum, bo mam za malo „reputacji”..