Przejdź do treści

Akcesoria do espresso - gdzie i jakie kupić?

Ekspresy kolbowe, dźwigniowe itp.
1 1 46
  • Każdy posiadacz ekspresu kolbowego i dobrej jakości młynka prędzej czy później zainteresuje się akcesoriami do espresso. Wybór jest spory - jakaś lepsza waga, tamper dynamometryczny, WDT, puck screen, sitko precyzyjne, prysznic. Pytanie tylko gdzie i jakie kupić?

Jeśli macie jakieś sprawdzone sklepy, marki to warto się podzielić. W Polsce nie mamy jakiegoś wielkiego wyboru, a zagraniczne sklepy bez problemu wysyłają do naszego kraju, więc i takie polecajki się przydadzą.

Ja z mojej strony polecam markę Mhw-3bomber. Co prawda niektórzy są uprzedzeni do chińskich marek, tutaj jednak można się mocno zdziwić. Aktualnie to duża firma która osiąga niezłą sprzedaż w wielu krajach. Na ich stronie można nawet zobaczyć jak wygląda fabryka. Jakość stoi naprawdę na wysokim poziomie, przy bardzo korzystnych cenach. Używałem od nich tampera dynamometrycznego, WDT, puck screena i sitka precyzyjnego.

Sugerowane posty

• WPM PRIMUS Espresso

7
    0 Głosy
    7 Posty
    214 Wyświetlenia
    S
    Nie znalazłem na razie opinii osób które kupiły ten ekspres. Jest za to dostępna szeroka recenzja: https://www.youtube.com/watch?v=YCWIz-rYRU8
  • 1 Głosy
    9 Posty
    823 Wyświetlenia
    S
    Meraki zamontowało w obu bojlerach zawory umożlwiające pełne obciążenie obu bojlerów. To proste rozwiązanie jednak nie jest spotykane we wszystkich ekspresach. Możliwość opróżniania bojlerów ułatwia odkamienianie, przechowywanie a w naszym klimacie również transport ekspresów w zimie. [image: 1750236495657-meraki-espresso-machine-descaling-tutorial-2-25-screenshot.png] [image: 1750236494490-meraki-espresso-machine-descaling-tutorial-2-22-screenshot.png] To powinno być standardowe rozwiązanie w każdym ekspresie, ale niestety nie jest. Brawo Meraki! Screeny z filmu: https://www.youtube.com/watch?v=8Rj9-ITDFqM
  • Owocowe espresso - początek przygody

14
    0 Głosy
    14 Posty
    254 Wyświetlenia
    TomaszkoT
    Takie też wnioski wysnułem , tylko taka ekstrakcja bez puck screena robi niezły bajzel na prysznicu. ale smakowo super. teraz jeszcze skróciłem czas do 25 i lekko zwiększyłem uzysk i jest jeszcze lepiej. Chce to dopracować w miarę zanim otworze paczki DAK za grube euraski