Przejdź do treści

Akcesoria do espresso - gdzie i jakie kupić?

Ekspresy kolbowe, dźwigniowe itp.
1 1 60
  • Każdy posiadacz ekspresu kolbowego i dobrej jakości młynka prędzej czy później zainteresuje się akcesoriami do espresso. Wybór jest spory - jakaś lepsza waga, tamper dynamometryczny, WDT, puck screen, sitko precyzyjne, prysznic. Pytanie tylko gdzie i jakie kupić?

Jeśli macie jakieś sprawdzone sklepy, marki to warto się podzielić. W Polsce nie mamy jakiegoś wielkiego wyboru, a zagraniczne sklepy bez problemu wysyłają do naszego kraju, więc i takie polecajki się przydadzą.

Ja z mojej strony polecam markę Mhw-3bomber. Co prawda niektórzy są uprzedzeni do chińskich marek, tutaj jednak można się mocno zdziwić. Aktualnie to duża firma która osiąga niezłą sprzedaż w wielu krajach. Na ich stronie można nawet zobaczyć jak wygląda fabryka. Jakość stoi naprawdę na wysokim poziomie, przy bardzo korzystnych cenach. Używałem od nich tampera dynamometrycznego, WDT, puck screena i sitka precyzyjnego.

Sugerowane posty

• WPM PRIMUS Espresso

7
    0 Głosy
    7 Posty
    269 Wyświetlenia
    S
    Nie znalazłem na razie opinii osób które kupiły ten ekspres. Jest za to dostępna szeroka recenzja: https://www.youtube.com/watch?v=YCWIz-rYRU8
  • 1 Głosy
    2 Posty
    288 Wyświetlenia
    Dawid4792D
    Ja też jestem entuzjastą tego rozwiązania. Mam małą kuchnie, więc jeśli coś zajmuje mniej miejsca to jest to duży plus. Zawsze podobał mi się Lelit Kate, choć nie wiem czy będzie jeszcze kiedyś okazja wrócić do ekspresu kolbowego. Miejsce kolby w kuchni zajął thermomix, a że nie zamierzam chodzić głodny to chyba nie będę z tym walczył🫢
  • Owocowe espresso - początek przygody

14
    0 Głosy
    14 Posty
    291 Wyświetlenia
    TomaszkoT
    Takie też wnioski wysnułem , tylko taka ekstrakcja bez puck screena robi niezły bajzel na prysznicu. ale smakowo super. teraz jeszcze skróciłem czas do 25 i lekko zwiększyłem uzysk i jest jeszcze lepiej. Chce to dopracować w miarę zanim otworze paczki DAK za grube euraski