Przejdź do treści

Wendougee Data S

Ekspresy kolbowe, dźwigniowe itp.
8 3 164
  • Ostatnio dostałem nową maszynkę do espresso ktora jest bardzo ciekawą opcją dla pasjonatów kawy
    Wendougee Data S to ekspres do kawy z podwójnym bojlerem, wyposażony w wysokiej jakosci pompę zapewniającą stałe ciśnienie. Jeden z bojerów umieszczony jest tuz nad grupą E61 co poprawia stabilność temperatury podczas eksploatacji .
    Data S pozwala na precyzyjną kontrolę parametrów ekstrakcji za pomocą aplikacji umożliwiając użytkownikom tworzenie i udostępnianie własnych profili.
    O ile sama w sobie maszyna jest bardzo wysokiej jakości, aplikacja ciągle wymaga udoskonalenia. Na chwilę obecną software mojego Decent dziala sprawniej.
    Jak dla mnie maszyna sie sprawdza i polecam ją kazdemu kto lubi eksperymentować z kawa ale szuka czegoś bardziej klasycznego niz Decent. Cena tez jest dosyć przystępna, biorąc pod uwagę parametry ale nie wiem czy jest łatwo dostępna w Polsce.
    Zapraszam do obejrzenia mojej pełnej recenzji na YT:

• O nieee, ten dubbing 🤪

• Ostatnio dostałem nową maszynkę do espresso ktora jest bardzo ciekawą opcją dla pasjonatów kawy
    Wendougee Data S to ekspres do kawy z podwójnym bojlerem, wyposażony w wysokiej jakosci pompę zapewniającą stałe ciśnienie. Jeden z bojerów umieszczony jest tuz nad grupą E61 co poprawia stabilność temperatury podczas eksploatacji .
    Data S pozwala na precyzyjną kontrolę parametrów ekstrakcji za pomocą aplikacji umożliwiając użytkownikom tworzenie i udostępnianie własnych profili.
    O ile sama w sobie maszyna jest bardzo wysokiej jakości, aplikacja ciągle wymaga udoskonalenia. Na chwilę obecną software mojego Decent dziala sprawniej.
    Jak dla mnie maszyna sie sprawdza i polecam ją kazdemu kto lubi eksperymentować z kawa ale szuka czegoś bardziej klasycznego niz Decent. Cena tez jest dosyć przystępna, biorąc pod uwagę parametry ale nie wiem czy jest łatwo dostępna w Polsce.
    Zapraszam do obejrzenia mojej pełnej recenzji na YT:

Jak zawsze fajna recenzja, dziękujemy. Maszyna też wygląda ciekawie. Fajnie, że można odłączyć bojler parowy - to opcja zdecydowanie na plus. Czas nagrzewania też bardzo dobry.

@Mycoffeeshow napisał w Wendougee Data S:

Jeden z bojerów umieszczony jest tuz nad grupą E61

Z tego co widzę, ekspres nie ma grupy E61, aczkolwiek mogą go niego pasować kolby od niej.

• Dane za Bella Barista https://bellabarista.co.uk/products/wendougee-data-s-espresso-machine

Wendougee Data S - dane techniczne:

• Dwa stalowe bojlery 1,8l parowy i 0,8l kawowy
    • pompa zębata (odmiana pompy rotacyjne)
    • wbudowany zbiornik wody 1.5l
    • PID
    • Profilowanie ciśnienia
    • integracja z młynkami MILO-II i wagą Themis Mini Scale
    • Wymiary szerokość/głębokość/wysokość bez tableta29cm/49cm/37cm
  • O nieee, ten dubbing 🤪

@kawosz17 dubbing mozna wylaczyc.

• Jak zawsze fajna recenzja, dziękujemy. Maszyna też wygląda ciekawie. Fajnie, że można odłączyć bojler parowy - to opcja zdecydowanie na plus. Czas nagrzewania też bardzo dobry.

Jeden z bojerów umieszczony jest tuz nad grupą E61

Z tego co widzę, ekspres nie ma grupy E61, aczkolwiek mogą go niego pasować kolby od niej.

@skansen nazywaja to saturated group head ale nie wiedzialem jak to dokladnie po polsku napisac wiec zapytalem chat gpt - wiec to nie moja wina 😛

• @skansen nazywaja to saturated group head ale nie wiedzialem jak to dokladnie po polsku napisac wiec zapytalem chat gpt - wiec to nie moja wina 😛

@skansen nazywaja to saturated group head ale nie wiedzialem jak to dokladnie po polsku napisac wiec zapytalem chat gpt - wiec to nie moja wina 😛

Grupa saturowana po prostu 🙂

• @kawosz17 dubbing mozna wylaczyc.

@Mycoffeeshow nie wiem właśnie dlaczego do losowych filmów mi włączają? Pewnie to twórca ustawia?

Sugerowane posty

• Profitec GO - król jednobojlerowców?

Ekspresy kolbowe, dźwigniowe itp. profitec profitec go
    4
    0 Głosy
    4 Posty
    165 Wyświetlenia
    Dawid4792D
    Bardzo dobra opcja, dla osób które sporadycznie spieniają mleko. Jak dla mnie ma wszystko czego bym potrzebował. Fajnie że bojler jest izolowany. Schodząc odrobinę z tematu, mogłoby być nieco więcej ekspresów jednobojlerowych bez dyszy do spieniania. Są ludzie którzy jej kompletnie nie potrzebują
  • 0 Głosy
    7 Posty
    155 Wyświetlenia
    SemtexS
    @pawel890 napisał w Regulacja ciśnienia i przepływu w ekspresie z pompą rota i flow control: O ciekawe, jeszcze nie spotkałem się z tym tematem. Ciekawe czy ktoś to w ogóle stosuje. W każdym razie osobiście powoli się „wylogowuje” z tematu przepływu, bo to już trochę za dużo zmiennych jak dla mnie. Akurat ta regulacja to nic nietypowego, w sensie takim, że w ekspresach z pompą wibracyjną "kręcisz" zaworem OPV, żeby zmienić ciśnienie ekstrakcji. W ekspresach z pompą rotacyjną "kręcisz" regulatorem na samej pompie, żeby ustawić ciśnienie ekstrakcji, a zawór OPV pełni funkcję jedynie takiego bezpiecznika w całym układzie hydraulicznym -> zgodnie z samą nazwą: over pressure valve
  • 1 Głosy
    12 Posty
    522 Wyświetlenia
    S
    O projekcie zrobiło się ostatnio trochę cicho. Wszyscy czekają na pierwsze dostawy, które w USA mają się rozpocząć w marcu 2026. Cena w pre orderze to aktualnie 1500USD. Daty wprowadzenie wersji europejskiej nie podano. Potencjalna wersja europejska, ma wg zapowiedzi producenta, dzielić identyczną konstrukcję z wersją USA. Jedyną różnicą ma być zastosowanie elementów (grzałki, pompa, elektrozawory itp) na 230V przy zachowaniu identycznej architektury. Wzmaga to wcześniejsze wątpliwości, czy taka europejska wersja na 230V w ogóle powstanie.