Przejdź do treści

Wendougee Data S

Ekspresy kolbowe, dźwigniowe itp.
8 3 149
  • Ostatnio dostałem nową maszynkę do espresso ktora jest bardzo ciekawą opcją dla pasjonatów kawy
    Wendougee Data S to ekspres do kawy z podwójnym bojlerem, wyposażony w wysokiej jakosci pompę zapewniającą stałe ciśnienie. Jeden z bojerów umieszczony jest tuz nad grupą E61 co poprawia stabilność temperatury podczas eksploatacji .
    Data S pozwala na precyzyjną kontrolę parametrów ekstrakcji za pomocą aplikacji umożliwiając użytkownikom tworzenie i udostępnianie własnych profili.
    O ile sama w sobie maszyna jest bardzo wysokiej jakości, aplikacja ciągle wymaga udoskonalenia. Na chwilę obecną software mojego Decent dziala sprawniej.
    Jak dla mnie maszyna sie sprawdza i polecam ją kazdemu kto lubi eksperymentować z kawa ale szuka czegoś bardziej klasycznego niz Decent. Cena tez jest dosyć przystępna, biorąc pod uwagę parametry ale nie wiem czy jest łatwo dostępna w Polsce.
    Zapraszam do obejrzenia mojej pełnej recenzji na YT:

• O nieee, ten dubbing 🤪

• Ostatnio dostałem nową maszynkę do espresso ktora jest bardzo ciekawą opcją dla pasjonatów kawy
    Wendougee Data S to ekspres do kawy z podwójnym bojlerem, wyposażony w wysokiej jakosci pompę zapewniającą stałe ciśnienie. Jeden z bojerów umieszczony jest tuz nad grupą E61 co poprawia stabilność temperatury podczas eksploatacji .
    Data S pozwala na precyzyjną kontrolę parametrów ekstrakcji za pomocą aplikacji umożliwiając użytkownikom tworzenie i udostępnianie własnych profili.
    O ile sama w sobie maszyna jest bardzo wysokiej jakości, aplikacja ciągle wymaga udoskonalenia. Na chwilę obecną software mojego Decent dziala sprawniej.
    Jak dla mnie maszyna sie sprawdza i polecam ją kazdemu kto lubi eksperymentować z kawa ale szuka czegoś bardziej klasycznego niz Decent. Cena tez jest dosyć przystępna, biorąc pod uwagę parametry ale nie wiem czy jest łatwo dostępna w Polsce.
    Zapraszam do obejrzenia mojej pełnej recenzji na YT:

Jak zawsze fajna recenzja, dziękujemy. Maszyna też wygląda ciekawie. Fajnie, że można odłączyć bojler parowy - to opcja zdecydowanie na plus. Czas nagrzewania też bardzo dobry.

@Mycoffeeshow napisał w Wendougee Data S:

Jeden z bojerów umieszczony jest tuz nad grupą E61

Z tego co widzę, ekspres nie ma grupy E61, aczkolwiek mogą go niego pasować kolby od niej.

• Dane za Bella Barista https://bellabarista.co.uk/products/wendougee-data-s-espresso-machine

Wendougee Data S - dane techniczne:

• Dwa stalowe bojlery 1,8l parowy i 0,8l kawowy
    • pompa zębata (odmiana pompy rotacyjne)
    • wbudowany zbiornik wody 1.5l
    • PID
    • Profilowanie ciśnienia
    • integracja z młynkami MILO-II i wagą Themis Mini Scale
    • Wymiary szerokość/głębokość/wysokość bez tableta29cm/49cm/37cm
  • O nieee, ten dubbing 🤪

@kawosz17 dubbing mozna wylaczyc.

• Jak zawsze fajna recenzja, dziękujemy. Maszyna też wygląda ciekawie. Fajnie, że można odłączyć bojler parowy - to opcja zdecydowanie na plus. Czas nagrzewania też bardzo dobry.

Jeden z bojerów umieszczony jest tuz nad grupą E61

Z tego co widzę, ekspres nie ma grupy E61, aczkolwiek mogą go niego pasować kolby od niej.

@skansen nazywaja to saturated group head ale nie wiedzialem jak to dokladnie po polsku napisac wiec zapytalem chat gpt - wiec to nie moja wina 😛

• @skansen nazywaja to saturated group head ale nie wiedzialem jak to dokladnie po polsku napisac wiec zapytalem chat gpt - wiec to nie moja wina 😛

@skansen nazywaja to saturated group head ale nie wiedzialem jak to dokladnie po polsku napisac wiec zapytalem chat gpt - wiec to nie moja wina 😛

Grupa saturowana po prostu 🙂

• @kawosz17 dubbing mozna wylaczyc.

@Mycoffeeshow nie wiem właśnie dlaczego do losowych filmów mi włączają? Pewnie to twórca ustawia?

Sugerowane posty

• 0 Głosy
    1 Posty
    56 Wyświetlenia
    Nikt jeszcze nie odpowiedział
  • Profitec GO - król jednobojlerowców?

Ekspresy kolbowe, dźwigniowe itp. profitec profitec go
    4
    0 Głosy
    4 Posty
    143 Wyświetlenia
    Dawid4792D
    Bardzo dobra opcja, dla osób które sporadycznie spieniają mleko. Jak dla mnie ma wszystko czego bym potrzebował. Fajnie że bojler jest izolowany. Schodząc odrobinę z tematu, mogłoby być nieco więcej ekspresów jednobojlerowych bez dyszy do spieniania. Są ludzie którzy jej kompletnie nie potrzebują
  • 0 Głosy
    29 Posty
    528 Wyświetlenia
    SemtexS
    @Kekacz To chyba bardzo duże uproszczenie Jaki rodzaj przepływu sprawdzi się najlepiej, to zależy przede wszystkim od samej kawy. Przy jaśniejszych paleniach, żeby smaku espresso nie dominowała kwasowość, trzeba zacząć ekstrakcję od delikatnej i długiej preinfuzji. [image: 1755596619577-c96dacaf-3924-4bdc-9e1a-7f7120b49f5c-image.png] Przy ciemnych paleniach wprost przeciwnie. [image: 1755596631656-49a61ce2-b648-4a22-a1a0-99caff31f7ec-image.png] Mam teraz otwartą paczkę Lucaffe Classic - 80/20 + dość ciemne palenie. Zastosowanie tego profilu ze zmniejszającym się przepływem daje wymierne korzyści. W filiżance zamiast ewidentnie przebijającej się goryczy, pojawia się słodycz, którą producent/palarnia "obiecuje" w opisie.