Przejdź do treści

Wendougee Data S

Ekspresy kolbowe, dźwigniowe itp.
8 3 227
  • Ostatnio dostałem nową maszynkę do espresso ktora jest bardzo ciekawą opcją dla pasjonatów kawy
    Wendougee Data S to ekspres do kawy z podwójnym bojlerem, wyposażony w wysokiej jakosci pompę zapewniającą stałe ciśnienie. Jeden z bojerów umieszczony jest tuz nad grupą E61 co poprawia stabilność temperatury podczas eksploatacji .
    Data S pozwala na precyzyjną kontrolę parametrów ekstrakcji za pomocą aplikacji umożliwiając użytkownikom tworzenie i udostępnianie własnych profili.
    O ile sama w sobie maszyna jest bardzo wysokiej jakości, aplikacja ciągle wymaga udoskonalenia. Na chwilę obecną software mojego Decent dziala sprawniej.
    Jak dla mnie maszyna sie sprawdza i polecam ją kazdemu kto lubi eksperymentować z kawa ale szuka czegoś bardziej klasycznego niz Decent. Cena tez jest dosyć przystępna, biorąc pod uwagę parametry ale nie wiem czy jest łatwo dostępna w Polsce.
    Zapraszam do obejrzenia mojej pełnej recenzji na YT:

• O nieee, ten dubbing 🤪

• Ostatnio dostałem nową maszynkę do espresso ktora jest bardzo ciekawą opcją dla pasjonatów kawy
    Wendougee Data S to ekspres do kawy z podwójnym bojlerem, wyposażony w wysokiej jakosci pompę zapewniającą stałe ciśnienie. Jeden z bojerów umieszczony jest tuz nad grupą E61 co poprawia stabilność temperatury podczas eksploatacji .
    Data S pozwala na precyzyjną kontrolę parametrów ekstrakcji za pomocą aplikacji umożliwiając użytkownikom tworzenie i udostępnianie własnych profili.
    O ile sama w sobie maszyna jest bardzo wysokiej jakości, aplikacja ciągle wymaga udoskonalenia. Na chwilę obecną software mojego Decent dziala sprawniej.
    Jak dla mnie maszyna sie sprawdza i polecam ją kazdemu kto lubi eksperymentować z kawa ale szuka czegoś bardziej klasycznego niz Decent. Cena tez jest dosyć przystępna, biorąc pod uwagę parametry ale nie wiem czy jest łatwo dostępna w Polsce.
    Zapraszam do obejrzenia mojej pełnej recenzji na YT:

Jak zawsze fajna recenzja, dziękujemy. Maszyna też wygląda ciekawie. Fajnie, że można odłączyć bojler parowy - to opcja zdecydowanie na plus. Czas nagrzewania też bardzo dobry.

@Mycoffeeshow napisał w Wendougee Data S:

Jeden z bojerów umieszczony jest tuz nad grupą E61

Z tego co widzę, ekspres nie ma grupy E61, aczkolwiek mogą go niego pasować kolby od niej.

• Dane za Bella Barista https://bellabarista.co.uk/products/wendougee-data-s-espresso-machine

Wendougee Data S - dane techniczne:

• Dwa stalowe bojlery 1,8l parowy i 0,8l kawowy
    • pompa zębata (odmiana pompy rotacyjne)
    • wbudowany zbiornik wody 1.5l
    • PID
    • Profilowanie ciśnienia
    • integracja z młynkami MILO-II i wagą Themis Mini Scale
    • Wymiary szerokość/głębokość/wysokość bez tableta29cm/49cm/37cm
  • O nieee, ten dubbing 🤪

@kawosz17 dubbing mozna wylaczyc.

• Jak zawsze fajna recenzja, dziękujemy. Maszyna też wygląda ciekawie. Fajnie, że można odłączyć bojler parowy - to opcja zdecydowanie na plus. Czas nagrzewania też bardzo dobry.

Jeden z bojerów umieszczony jest tuz nad grupą E61

Z tego co widzę, ekspres nie ma grupy E61, aczkolwiek mogą go niego pasować kolby od niej.

@skansen nazywaja to saturated group head ale nie wiedzialem jak to dokladnie po polsku napisac wiec zapytalem chat gpt - wiec to nie moja wina 😛

• @skansen nazywaja to saturated group head ale nie wiedzialem jak to dokladnie po polsku napisac wiec zapytalem chat gpt - wiec to nie moja wina 😛

@skansen nazywaja to saturated group head ale nie wiedzialem jak to dokladnie po polsku napisac wiec zapytalem chat gpt - wiec to nie moja wina 😛

Grupa saturowana po prostu 🙂

• @kawosz17 dubbing mozna wylaczyc.

@Mycoffeeshow nie wiem właśnie dlaczego do losowych filmów mi włączają? Pewnie to twórca ustawia?

Sugerowane posty

• Nowości na HOST Milano 2025

Ekspresy kolbowe, dźwigniowe itp.
    7
    0 Głosy
    7 Posty
    209 Wyświetlenia
    S
    napisał w Nowości na HOST Milano 2025: ECM Estetika ma być nową flagową maszyną ECM. Jest to dual boiler z autorską grupą na sitka 58 mm. Ekspres wyposażono w bojler kawowy 0,5l, parowy 2,0l, programowanie wolumetryczne dozy. Czas nagrzewania wynoszący 7 minut ma być osiągany m. in. dzięki dwóm grzałkom 200W w grupie zaparzającej. W ekspresie będą pracować oba bojlery jednocześnie (a nie na zmianę jak w wielu domowych DB) co ma zapewnić wysoką wydajność. Ekspres pomyślano zarówno o użytkownikach domowych jak i kawiarniach. Grzałki o łącznej mocy 2300W mają być inteligentnie zarządzane, co ma umożliwić pracę ekspresu w oparciu o domowe zasilanie na wszystkich rynkach. Ekspres wyposażono w preinfuzję oraz system kontrolujący ekstrakcję i sugerujący zmiany (np. użycie większej dozy). Do oferty sklepów powoli wchodzi ECM Estetika. Cena około 4000 Euro / 18.000zł - linki poniżej. To poziom cenowy LM Linea Micra ale ekspres ma bogatsze wyposażenie. W podobnej cenie jest też Ascaso Baby T. https://espressoperfetto.de/pl/produkt/ecm-estetika-dualboiler-exclusive-line/ https://la-barista.com/en/products/ecm-estetika-exclusive-line-dualboiler A Wy jak uważacie-drogo czy tanio jak za taką maszynę?
  • 1 Głosy
    24 Posty
    926 Wyświetlenia
    pawel890P
    Właśnie dlatego byłem ciekaw waszego zdania, dla mnie ten pomiar dozy na etapie zaparzania może być ryzykowny, no chyba, że mamy już opanowaną nową kawę, wtedy nie musimy używać wagi i zegarka, bo defacto wszystko robi za nas ekspres. Z innej beczki. Zrobiło na mnie wrażenie szybkie dostrajanie temperatury do różnych zadań, np. skakanie między temperaturami i dostosowywanie wylewki wrzątku, zaraz po zaparzeniu espresso, do wskazanej temperatury co do stopnia, żeby np dolać gorącej wody o zadanej temperaturze do americano robi wrażenie. Ciekaw jestem jak z precyzją tych temperatur, ale jeszcze nie pojawiły się żadne testy.
  • Rancilio Silvia - recenzja

Ekspresy kolbowe, dźwigniowe itp. ekspres kolbowy recenzja rancilio silvia
    4
    3 Głosy
    4 Posty
    402 Wyświetlenia
    pawel890P
    Jakiś czas temu trafiłem na recenzję Rancilio Silvia z Gaggimate - efekt imponujący, wyświetlacz z naprawdę dobrą jakością, chociaż jego miejsce mocowania może trochę niefortunne w mojej ocenie, wolałbym tablet jak w Decent. Ciekawe nastały czasy, gdy ludzie za ułamek ceny mogą reprodukować możliwości topowych ekspresów. Niestety z całą fascynacją do Silvia, w moim przypadku, ze względu na posiadanie Flair 58, nie potrzebuje tego gadżetu, ale świetna sprawa dla kogoś kto nie ma dźwigni i chce się bawić w profilowanie ciśnienia. https://www.youtube.com/watch?v=kUSZC_R3M8s