Przejdź do treści

Wendougee Data S

Ekspresy kolbowe, dźwigniowe itp.
8 3 163
  • Ostatnio dostałem nową maszynkę do espresso ktora jest bardzo ciekawą opcją dla pasjonatów kawy
    Wendougee Data S to ekspres do kawy z podwójnym bojlerem, wyposażony w wysokiej jakosci pompę zapewniającą stałe ciśnienie. Jeden z bojerów umieszczony jest tuz nad grupą E61 co poprawia stabilność temperatury podczas eksploatacji .
    Data S pozwala na precyzyjną kontrolę parametrów ekstrakcji za pomocą aplikacji umożliwiając użytkownikom tworzenie i udostępnianie własnych profili.
    O ile sama w sobie maszyna jest bardzo wysokiej jakości, aplikacja ciągle wymaga udoskonalenia. Na chwilę obecną software mojego Decent dziala sprawniej.
    Jak dla mnie maszyna sie sprawdza i polecam ją kazdemu kto lubi eksperymentować z kawa ale szuka czegoś bardziej klasycznego niz Decent. Cena tez jest dosyć przystępna, biorąc pod uwagę parametry ale nie wiem czy jest łatwo dostępna w Polsce.
    Zapraszam do obejrzenia mojej pełnej recenzji na YT:

• O nieee, ten dubbing 🤪

• Ostatnio dostałem nową maszynkę do espresso ktora jest bardzo ciekawą opcją dla pasjonatów kawy
    Wendougee Data S to ekspres do kawy z podwójnym bojlerem, wyposażony w wysokiej jakosci pompę zapewniającą stałe ciśnienie. Jeden z bojerów umieszczony jest tuz nad grupą E61 co poprawia stabilność temperatury podczas eksploatacji .
    Data S pozwala na precyzyjną kontrolę parametrów ekstrakcji za pomocą aplikacji umożliwiając użytkownikom tworzenie i udostępnianie własnych profili.
    O ile sama w sobie maszyna jest bardzo wysokiej jakości, aplikacja ciągle wymaga udoskonalenia. Na chwilę obecną software mojego Decent dziala sprawniej.
    Jak dla mnie maszyna sie sprawdza i polecam ją kazdemu kto lubi eksperymentować z kawa ale szuka czegoś bardziej klasycznego niz Decent. Cena tez jest dosyć przystępna, biorąc pod uwagę parametry ale nie wiem czy jest łatwo dostępna w Polsce.
    Zapraszam do obejrzenia mojej pełnej recenzji na YT:

Jak zawsze fajna recenzja, dziękujemy. Maszyna też wygląda ciekawie. Fajnie, że można odłączyć bojler parowy - to opcja zdecydowanie na plus. Czas nagrzewania też bardzo dobry.

@Mycoffeeshow napisał w Wendougee Data S:

Jeden z bojerów umieszczony jest tuz nad grupą E61

Z tego co widzę, ekspres nie ma grupy E61, aczkolwiek mogą go niego pasować kolby od niej.

• Dane za Bella Barista https://bellabarista.co.uk/products/wendougee-data-s-espresso-machine

Wendougee Data S - dane techniczne:

• Dwa stalowe bojlery 1,8l parowy i 0,8l kawowy
    • pompa zębata (odmiana pompy rotacyjne)
    • wbudowany zbiornik wody 1.5l
    • PID
    • Profilowanie ciśnienia
    • integracja z młynkami MILO-II i wagą Themis Mini Scale
    • Wymiary szerokość/głębokość/wysokość bez tableta29cm/49cm/37cm
  • O nieee, ten dubbing 🤪

@kawosz17 dubbing mozna wylaczyc.

• Jak zawsze fajna recenzja, dziękujemy. Maszyna też wygląda ciekawie. Fajnie, że można odłączyć bojler parowy - to opcja zdecydowanie na plus. Czas nagrzewania też bardzo dobry.

Jeden z bojerów umieszczony jest tuz nad grupą E61

Z tego co widzę, ekspres nie ma grupy E61, aczkolwiek mogą go niego pasować kolby od niej.

@skansen nazywaja to saturated group head ale nie wiedzialem jak to dokladnie po polsku napisac wiec zapytalem chat gpt - wiec to nie moja wina 😛

• @skansen nazywaja to saturated group head ale nie wiedzialem jak to dokladnie po polsku napisac wiec zapytalem chat gpt - wiec to nie moja wina 😛

@skansen nazywaja to saturated group head ale nie wiedzialem jak to dokladnie po polsku napisac wiec zapytalem chat gpt - wiec to nie moja wina 😛

Grupa saturowana po prostu 🙂

• @kawosz17 dubbing mozna wylaczyc.

@Mycoffeeshow nie wiem właśnie dlaczego do losowych filmów mi włączają? Pewnie to twórca ustawia?

Sugerowane posty

• Nowości na HOST Milano 2025

6
    0 Głosy
    6 Posty
    108 Wyświetlenia
    S
    @Semtex napisał w Nowości na HOST Milano 2025: Na papierze ta Estetika prezentuje się bardzo dobrze. Jednoczesne grzanie obu bojlerów to coś czego brakuje w Drive’ie/PRO700 i Synchronice. Może właśnie dzięki temu wystarczy bojler kawowy o pojemności 0,5 zamiast dotychczasowych 0,7 Maszyna ciekawa. Podobna do Bezzerry Top/Matrix DE - obie mają wolumetryke, grzałki w grupie, bojlery pracujące jednocześnie (w Bezzerre jest to opcja włączana w menu). ECM ma dwa razy większy bojler, będzie pewnie spełniał jak szatan. @Semtex napisał w Nowości na HOST Milano 2025: Lelit… faktycznie dziwne. Wydawało się, że ostatnie lata to próba przejęcia dużej części rynku różnymi innowacyjnymi pomysłami i niewygórowaną ceną, a tu coś się nagle “zacięło Ewidentnie coś się zacięło. Mogą mieć problem z innowacjami w rozsądnej cenie. Problem taki wystąpił na przykład z Decentem który miał kosztować na poziomie Sage Dual Boiler - Oracle. Jak przyszło do produkcji okazało się, że wychodzi dużo drożej. Podobnie może być z Lelitem teraz...
  • WPM PRIMUS Espresso

7
    0 Głosy
    7 Posty
    203 Wyświetlenia
    S
    Nie znalazłem na razie opinii osób które kupiły ten ekspres. Jest za to dostępna szeroka recenzja: https://www.youtube.com/watch?v=YCWIz-rYRU8
  • 1 Głosy
    15 Posty
    1k Wyświetlenia
    HeniutekH
    Za 2500 ziko z pidem (Sklep na K), to nadal całkiem fajna opcja i dosyć kompaktowa. Ja młynka użyłem może kilkanaście razy I mieliłem ręcznym, ale tylko ja popijałem okazjonalnie espresso, więc miałem wywalone. Z perspektywy czasu wybrałbym dwa oddzielne sprzęty, łatwiej odsprzedać i apgrejdować sprzęt, w jedną albo drugą stronę. Ewentualnie rozważył jeszcze Sage na upartego, ale to większy koszt. Każdy ma inne potrzeby i oczekiwania. Miejskie legendy o tym że ziarna się grzeją i inne pierdoły zasadniczo można se włożyć między książki. Nawet jeśli coś tam by się trochę podgrzało, jakby ekspres był włączony tydzień?! Jak ktoś pije bardzo mocno paloną Włoską mieszankę to czy jej może jeszcze coś "zaszkodzić", nie sądzę. Co do zbiornika to ciąć i nie patrzeć, nowy na szczęście to tylko 6 dyszek https://north.pl/karta/mc084-27-pojemnik-wode-do-ekspresu,623-RK-0217.html