Przejdź do treści

Wendougee Data S

Ekspresy kolbowe, dźwigniowe itp.
8 3 365
  • Ostatnio dostałem nową maszynkę do espresso ktora jest bardzo ciekawą opcją dla pasjonatów kawy
    Wendougee Data S to ekspres do kawy z podwójnym bojlerem, wyposażony w wysokiej jakosci pompę zapewniającą stałe ciśnienie. Jeden z bojerów umieszczony jest tuz nad grupą E61 co poprawia stabilność temperatury podczas eksploatacji .
    Data S pozwala na precyzyjną kontrolę parametrów ekstrakcji za pomocą aplikacji umożliwiając użytkownikom tworzenie i udostępnianie własnych profili.
    O ile sama w sobie maszyna jest bardzo wysokiej jakości, aplikacja ciągle wymaga udoskonalenia. Na chwilę obecną software mojego Decent dziala sprawniej.
    Jak dla mnie maszyna sie sprawdza i polecam ją kazdemu kto lubi eksperymentować z kawa ale szuka czegoś bardziej klasycznego niz Decent. Cena tez jest dosyć przystępna, biorąc pod uwagę parametry ale nie wiem czy jest łatwo dostępna w Polsce.
    Zapraszam do obejrzenia mojej pełnej recenzji na YT:

• O nieee, ten dubbing 🤪

• Ostatnio dostałem nową maszynkę do espresso ktora jest bardzo ciekawą opcją dla pasjonatów kawy
    Wendougee Data S to ekspres do kawy z podwójnym bojlerem, wyposażony w wysokiej jakosci pompę zapewniającą stałe ciśnienie. Jeden z bojerów umieszczony jest tuz nad grupą E61 co poprawia stabilność temperatury podczas eksploatacji .
    Data S pozwala na precyzyjną kontrolę parametrów ekstrakcji za pomocą aplikacji umożliwiając użytkownikom tworzenie i udostępnianie własnych profili.
    O ile sama w sobie maszyna jest bardzo wysokiej jakości, aplikacja ciągle wymaga udoskonalenia. Na chwilę obecną software mojego Decent dziala sprawniej.
    Jak dla mnie maszyna sie sprawdza i polecam ją kazdemu kto lubi eksperymentować z kawa ale szuka czegoś bardziej klasycznego niz Decent. Cena tez jest dosyć przystępna, biorąc pod uwagę parametry ale nie wiem czy jest łatwo dostępna w Polsce.
    Zapraszam do obejrzenia mojej pełnej recenzji na YT:

Jak zawsze fajna recenzja, dziękujemy. Maszyna też wygląda ciekawie. Fajnie, że można odłączyć bojler parowy - to opcja zdecydowanie na plus. Czas nagrzewania też bardzo dobry.

@Mycoffeeshow napisał w Wendougee Data S:

Jeden z bojerów umieszczony jest tuz nad grupą E61

Z tego co widzę, ekspres nie ma grupy E61, aczkolwiek mogą go niego pasować kolby od niej.

• Dane za Bella Barista https://bellabarista.co.uk/products/wendougee-data-s-espresso-machine

Wendougee Data S - dane techniczne:

• Dwa stalowe bojlery 1,8l parowy i 0,8l kawowy
    • pompa zębata (odmiana pompy rotacyjne)
    • wbudowany zbiornik wody 1.5l
    • PID
    • Profilowanie ciśnienia
    • integracja z młynkami MILO-II i wagą Themis Mini Scale
    • Wymiary szerokość/głębokość/wysokość bez tableta29cm/49cm/37cm
  • O nieee, ten dubbing 🤪

@kawosz17 dubbing mozna wylaczyc.

• Jak zawsze fajna recenzja, dziękujemy. Maszyna też wygląda ciekawie. Fajnie, że można odłączyć bojler parowy - to opcja zdecydowanie na plus. Czas nagrzewania też bardzo dobry.

Jeden z bojerów umieszczony jest tuz nad grupą E61

Z tego co widzę, ekspres nie ma grupy E61, aczkolwiek mogą go niego pasować kolby od niej.

@skansen nazywaja to saturated group head ale nie wiedzialem jak to dokladnie po polsku napisac wiec zapytalem chat gpt - wiec to nie moja wina 😛

• @skansen nazywaja to saturated group head ale nie wiedzialem jak to dokladnie po polsku napisac wiec zapytalem chat gpt - wiec to nie moja wina 😛

@skansen nazywaja to saturated group head ale nie wiedzialem jak to dokladnie po polsku napisac wiec zapytalem chat gpt - wiec to nie moja wina 😛

Grupa saturowana po prostu 🙂

• @kawosz17 dubbing mozna wylaczyc.

@Mycoffeeshow nie wiem właśnie dlaczego do losowych filmów mi włączają? Pewnie to twórca ustawia?

Sugerowane posty

• Lelit Victoria3 i Elizabeth3

Ekspresy kolbowe, dźwigniowe itp.
    5
    0 Głosy
    5 Posty
    205 Wyświetlenia
    S
    Wygląda na to, że rozwiazanie w Elizabeth3 i Victoria3 jest bardziej zaawansowane niż spotykane w innych ekspresach na tej półce cenowej. Jest manualne profilowanie, podobne jak w Quick Mill Pop. Natomiast jest też opcja programowania profili (5 faz) które potem ekspres będzie odtwarzał (od 1:40): https://youtu.be/OwciZJkNRuY?si=iQXH0zY40PuSJOHE
  • Profitec GO - król jednobojlerowców?

Ekspresy kolbowe, dźwigniowe itp. profitec profitec go
    6
    9
    0 Głosy
    6 Posty
    407 Wyświetlenia
    pawel890P
    W tej nowej wersji Profiteca programowanie dozy, to możliwość ustawienia dwóch preferowanych ustawień pre-infuzji. Jakby ktoś był ciekaw detali. [image: 1782107820552-e6f16537-bd82-4ab6-8e96-4f25ba4da319-image.jpeg] Generalnie z początku myślałem, że to kosmetyczne zmiany, ale tak naprawdę zmiany polegają głównie na nowoczesnym sofcie, praktycznie 1:1 z Profitec Move, czyli 2 tryby pre-infuzji aktywna i pasywna, programowanie czasu on/off, czyszczenia. Fajnie zunifikowany soft i sprzęt w Profitecu. 7 minut nagrzewania też robi wrażenie. Ciekawa konkurencja dla Lelit Victoria 3 - brakuje tylko profilowania u Go
  • La Pavoni Cellini - wersja z początku lat 2000

Ekspresy kolbowe, dźwigniowe itp. la pavoni
    9
    3
    1 Głosy
    9 Posty
    387 Wyświetlenia
    ciastekC
    Jest nowa, jeszcze zafoliowana https://olx.pl/d/oferta/la-pavoni-cellini-levetta-nowy-bez-gwarancji-ekspres-do-kawy-czarny-CID99-ID172KnI.html