Ciekawe promocje na młynki do kawy
-
Hej, Timemore S3 ponizej 350 zł, wow!
Właśnie udało mi się znaleźć to na AliExpress:
421,33zł | TIMEMORE S3 Ręczny młynek do kawy Składany i regulowany ręczny młynek do espresso Regulacja zewnętrzna 0,015 mm/kliknięcie S2C890 Burr
https://a.aliexpress.com/_Ex3vbka
-
Z okazji prime days, na Amazon.pl są ciekawe promocje dla 1Zpresso

-
pod espresso to chyba J-Ultra najlepiej?
-
Młynki które rekomenduje 1zpresso do espresso

https://www.amazon.pl/stores/page/9B2135FF-617C-47C5-B985-56123BCA3BB2?ingress=2&lp_context_asin=B0C5QPFPJD&visitId=0769aa39-bf91-42e6-aa68-306182698f02&ref_=ast_bln -
@ciastek jak budżet nie pęknie to moze K-ultra.
-
Mówią, że K-Ultra jest bardziej pod modern espresso, z J-Ultra większe body
-
Możliwe, ale jeśli mlyn docelowy bedziesz miał inny to może warto rozważyć takiego "wariata" od święta pyknąć jakaś wykręconą kawkę

Ja brałbym K.
-
Oj kusisz
Ale J już zamówiony 
-
Heh, pewnie bedziesz zadowolony 1zp, nie wypuszcza prototypów ;]
-
️ Ta promocja na 1Zp może się okazać zgubna
W ofertach na Amazonie nie widzę informacji wliczeniu (albo nie) VAT, a w mailu (po zakupie) informują, że
O ile nie zaznaczono inaczej, produkty sprzedawane przez firmę Amazon EU Sarl są objęte podatkiem VAT obowiązującym w kraju dostawy, zgodnie z przepisami UE dotyczącymi sprzedaży na odległość. Jeśli zamówienie zawiera produkty od sprzedawcy innego niż firma Amazon EU Sarl, mogą one zostać objęte podatkiem VAT, w zależności od zasad obowiązujących u sprzedawcy i od obszaru jego działalności.
W ramach tej promki na polskim Amazonie sprzedawcą jest 1Zp z siedzibą na Tajwanie, więc wygląda na to, że:
- cena jest bardzo kusząca, ale dlatego że nie zawiera podatku VAT (+23% → 881,17 PLN zamiast 716,40)
- wysyłka jest przez Amazon – najpewniej z magazynu w Europie, więc nie spodziewam się dodatkowych kosztów w postaci cła
@pawel890 może dodaj krótkie info o VAT do swojego postu, gdyby ktoś napalił się jak szczerbaty na suchary i nie zauważył tej wiadomości?
Jest też cień nadziei, że jednak jestem w błędzie, ale wygląda to conajmniej dziwnie przy składaniu nowego zamówienia:

-
-
To jest Amazon.pl a nie Aliexpres
dlatego jestem zdziwiony
dziwnie, że u mnie te szczegóły wyglądają inaczej, ale to pewnie błąd w aplikacji tylko w takim razie, dzięki -
Kwestia taka, czy jesteś zalogowany i masz status Prime?

Może jakiś profil nieuzupełniony? Brakuje kraju, albo adresu żeby Vat wyliczyć.
No ja zamawiałem wiele razy z amazonu i płaciłem tylko raz, bez żadnych niespodzianek. -
jestem zalogowany i mam Prime, a oni mój adres

kupowałem nie raz i zawsze było ok
-
Nie chciałem zakladać nowego wątku.
Zagladam na Ali , a tam:https://a.aliexpress.com/_EIsAHLy
Co tu się odwala, może i firma krzak, ale sam pomysł i cena...
Tzn. może zmierza to w dobrym kierunku dla Nas jako konsumentów i potencjalnych kupujacych. -
Hehe młynek 20W, to jakiś mobilny młynek, czyli chinczykom taniej wrzucić baterie na usb-c, niż jakiś silnik elektryczny.
Na Ali jest ostatnio istne szaleństwo
bardzo duży wysyp nowych młynków i nawet podróbek La Marzocco, albo ekspresy na pompkę do roweru.
-
Hehe młynek 20W, to jakiś mobilny młynek, czyli chinczykom taniej wrzucić baterie na usb-c, niż jakiś silnik elektryczny.
Na Ali jest ostatnio istne szaleństwo
bardzo duży wysyp nowych młynków i nawet podróbek La Marzocco, albo ekspresy na pompkę do roweru.
@pawel890 , no z czystej ciekawości bym wziął :]
Obawiam się że część produktów może być jednorazowa...
338,35zł | FEMOBOOK A2 USB
https://a.aliexpress.com/_EJlBHI6 -
@Heniutek Asser znany jako Coffee Chronicler określił Femobook A4Z jako najlepszy stożkowy młynek do przelewu, używał go przez rok. Sama firma współpracowała z 1Zpresso przy żarnach, więc tak do końca nie jest to jakaś firma krzak

-
@Heniutek Asser znany jako Coffee Chronicler określił Femobook A4Z jako najlepszy stożkowy młynek do przelewu, używał go przez rok. Sama firma współpracowała z 1Zpresso przy żarnach, więc tak do końca nie jest to jakaś firma krzak

@yendrzei , hej nie napisałem że femo to krzak, mialem na myśli ten poprzedni.
Tak znam femo i pisałem chyba gdzieś o współpracy z 1zp, jednak ten co wrzucilem wyglada dość tanio...
-
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się