Przejdź do treści

MHW-3BOMBER F74 Navigator - elektryczny młynek do kawy SD

Młynki
27 7 873
  • Może im chodziło o taki industrialny wygląd, może zmienią te śruby, a może po to żeby idioci wiedzieli gdzie się rozkręca?! 🤣 (taki suchar)
    Ten hopper to mi się kojarzy z "czapką" cesarza, nie wiem jak to się fachowo nazywało ;]

Słusznie zauważyłeś z tym kablem, ale skoro stoi na grubych blachach, tzn że uprościli konstrukcję i całość mieści się w tej "lokomotywie", a reszta to tylko podstawa?!
    Pomijając ten "skosik" to taka konstrukcja pozwala też dostawić młyn do powiedzmy samej ściany i kabel nie załamuje się jakoś specjalnie w żadnym miejscu, prawda?

@Heniutek napisał w MHW-3BOMBER F74 Navigator - elektryczny młynek do kawy SD:

Pomijając ten "skosik" to taka konstrukcja pozwala też dostawić młyn do powiedzmy samej ściany i kabel nie załamuje się jakoś specjalnie w żadnym miejscu, prawda?

ten skosik może być wg mnie pomocny przy dostawianiu do ściany, ale te otwory z tyłu są zastanawiające - aż tyle ciepła generuje że potrzebuje takiej wentylacji? w takim przypadku lepiej zostawić jakiś luz, chociaż kabel faktycznie nie wadzi tak czy owak

to co mi się podoba w tej konstrukcji to potencjał do zmian, skoro całość jest tak na prawdę zamknięta w tym klocu na górze, nic nie stoi na przeszkodzie żeby zmienić podstawkę na inny kolor, albo np na drzewo albo z magnesami do centrowania kubka, albo z uchwytem na kolbę

• Mi osobiście wygląd odpowiada (chociaż sam brand ma kiepską nazwę). Jest może brzydszy od Timemore Sculptor, ale ładniejszy od DF83V. Fajnie, że producent idzie w swój design zamiast kopiować i robić kolejny klon EK43. Dodatkowo dużym plusem jest samą szerokość mlynka - 10cm

@yendrzei , ohh nie zanotowałem tego 10 cm to faktycznie bomba, prawie jak bomber 🤣🤦
    Podobnie jak fellow ode.

Sama nazwa i te wszechobecne logo nawet na wyświetlaczu jest paskudne.

• Recenzja do @Mycoffeeshow
    Z recenzji wyłania się obraz dobrej relacji ceny do jakości.

• Na tym filmiku mocno zmartwiła mnie elektrostatyka mimo zastosowania plazmy, ale poszukałem i tutaj trafiłem na znacznie lepszą recenzję, autor również pokazał żarna. A sama elektrostatyka wygląda o wiele lepiej.

• Hej wszystkim 🙂 mój pierwszy post tutaj 🙂

Jestem właśnie na etapie wyboru młynka. Planowałem od DF64v po Timemore 078s czy DF83V. Jednak ten mi ostatnio wpadł w oko. Jacek (Jack) z MyCoffeeShow jest nim zachwycony, biorąc pod uwagę cenę, konstrukcję czy żarna (bo są podobno naprawdę super).

Jestem tylko ciekaw jakie cło (VAT) trzeba będzie zapłacić przy ściągnięciu tego "bydlaka" z Chin. Bo to, że trzeba będzie zapłacić jest więcej niż pewne. Chyba do kwoty 150 euro jest zwolnienie.

Ktoś planuje kupić?

• VAT jest wliczony w cenę, a cło wydaje mi się że powinno wynosić w okolicy 60zl. Szybko sprawdziłem, że 2.2% dla urządzeń do zaparzania kawy, ale ciężko powiedzieć jak to zakwalifikują na 99% tak. Ręki sobie nie dam uciąć za te dane, może ktoś mnie jeszcze poprawi.

Bomber i Ali cały czas daje różne rabaty, więc ta cena oscyluje bardziej w granicy 3100zl, więc tak bym się nie przejmował tym Cłem.

• W tej chwili z wysyłką pokazuje mi ostateczną cenę 2,373.30zł. Mimo wszystko nie jestem aż tak ciekaw tego młynka by go kupować.
    Jest szansa, że młynek ten znajdzie się w ofercie polskich sklepów-maja się pojawić oficjalni dystrybutorzy.

• Te 2373zl to cena bez VAT żeby się potem nie zdziwić, dlatego ta cena z VAT i cłem powinna oscylować bardziej w granicy 3100zl - jak myślisz @skansen ?

• Zgadza sie. Przy zakupie na stronie producenta cło i VAT może zostać doliczone ale dopiero w Polsce. Tak więc trzeba się z tym liczyć żeby nie było niespodzianki. Na ile jest to prawdopodobne - nie wiem, nie kupuje takich rzeczy bezpośrednio z Chin.

• pawel890P pawel890 odniósł się do tego tematu dnia
  • Kolejna recenzja:

Sugerowane posty

• Jakie młynki SD są teraz warte zakupu?

Młynki
    13
    0 Głosy
    13 Posty
    149 Wyświetlenia
    kabziorK
    @skansen napisał w Jakie młynki SD są teraz warte zakupu?: NicheZero jest dobry do skakania miedzy metodami np. między przelewem a espresso. OK, dzięki, szukam argumentów żeby go nie kupować a ten jest pomocny Jeśli Sculptor ma zostać na blacie to zamiast Niche poszukałbym młynka dedykowanego do espresso, np. wspomniane przez Pawła Eureki. Nie, chyba popchnę 78s, nie wykorzystam dwóch młynków. Eurekę miałem przed 78, nie wiem czy chcę wracać, bo nic jakoś specjalnie do mnie nie przemawia. Atom jest za duży, poza tym kompletnie nie przemawia do mnie idea wielkich żaren, minusem jest zawsze ogromna obudowa, a jedynym plusem 5 sek oszczędności na czasie mielenia Fiorenzato Allground coraz bardziej mnie kusi.
  • 1 Głosy
    4 Posty
    107 Wyświetlenia
    pawel890P
    Ja kupiłem na aliexpres za 175 zł. Na wysokość można regulować, co do kształtu sitek... to nie wiem, myślę, że trochę czepialstwo. Wiadomo, że te końcówki mają płaską powierzchnie, ale chyba żaden automatyczny WDT nie ma takiej funkcjonalności.
  • Sage Pro Grinder - recenzja

Młynki młynek od młynek uniwersalny recenzja sage
    2
    1 Głosy
    2 Posty
    133 Wyświetlenia
    Dawid4792D
    Dobrze wiedzieć że ręcznym niewiele dłużej da się zmielić, niż tym młynkiem