Przejdź do treści

Baratza Encore ESP Pro - ulepszona wersja młynka Encore ESP

Młynki
7 4 323
  • Baratza pokazała nowy młynek będący rozwinięciem młynka Encore ESP.

1000005685.png

Poniżej kluczowe parametry i dane:

• Żarna stożkowe 40 mm, z możliwością łatwego demontażu.
    • Moc silnika 70W, prędkość obrotowa 550 obr./min.
    • Bezstopniowa regulacja grubości mielenia.
    • Elektroniczny timer regulowany co 0,1s.
    • Obudowa to głównie plastik stąd też niska waga poniżej 4 kg.
    • Pojemność hoppera 300g, zasyp bez hoppera w trybie SD to 45g.
    • Kubek na 120g mielonki.
    • Młynek zaprojektowano w USA. Produkcja i montaż będzie się odbywać na Tajwanie.
    • Cena w USA - 300$.
  • Biorąc pod uwagę cenę DFa 54, nie wiem czy ten sprzęt ma sens..

• Amerydżanie "bedom" kupować, bo to produkt od nich dla nich xD

• Trzeba pamiętać, że DF54 może być droższy albo trudno dostępny w USA.
    Mimo wszystko ciekawy lifting, ale przynajmniej w Polsce ciężka konkurencja.

• @pawel890 , na Amazonie i EBayu na pewno idzie dostać, często rzeczy są w dużo lepszych cenach niż u Nas--》 patrz 1zpresso.
    Chyba, że teraz ceny produktów z CH będą miały kosmiczne ceny w USA przez decyzje SolarTupecik 😆

• Do alternatyw nie wiem czy bym nie wolał tej Baratzy. Nigdy nie byłem fanem DFów. Ale wynika to z doświadczeń ze starszymi wersjami. Chyba powinienem przetestować któreś z nowszych wydań tego młynka.

• @Heniutek Z ciekawości sprawdziłem na Amazon US DF54 za 260$, więc pewnie tutaj dużą rolę może grać marka dla potencjalnego klienta.

Sugerowane posty

• Eureka Mignon Specialita Smart - zapowiedź nowego młynka

Młynki eureka
    13
    1 Głosy
    13 Posty
    307 Wyświetlenia
    S
    Zgadza się. PGA jest w LaCimbali od dobrych kilku lat (co najmniej 5) a GBS jest dostępny od niecałego roku. Przy czym główną barierą jest na razie konieczności stosowania młynka i ekspresu z tego samego ekosystemu. Szkoda, że producenci nie wprowadzili jeszcze otwartego standardu komunikacji będącego odpowiednikiem ONVIF w kamerach CCTV albo Matter w Smart Home. W takim otwartym standardzie mógłby się komunikować np. ekspres Faema z młynkiem np. Mahlköniga. To by była petarda.
  • Nowa wersja Mazzer Mini - ciekawa propozycja wśród młynków on demand

Młynki mazzer
    6
    0 Głosy
    6 Posty
    209 Wyświetlenia
    S
    @pawel890 napisał w Nowa wersja Mazzer Mini - ciekawa propozycja wśród młynków on demand: Philos do końca do mnie nie przemawia Do mnie też. Nie przekonuje regulacja grubości z tyłu młynka. Natomiast sama koncepcja "maszynki do miesą" a więc - poziomo silnik, przekładnia wpychająca ziarna do pionowych żaren jak najbardziej na plus.
  • Sage Pro Grinder - recenzja

Młynki młynek od młynek uniwersalny recenzja sage
    2
    1 Głosy
    2 Posty
    177 Wyświetlenia
    Dawid4792D
    Dobrze wiedzieć że ręcznym niewiele dłużej da się zmielić, niż tym młynkiem