Quick Brew Bags
-
Hej, na naszym blogu pojawił się wpis o stosunkowo nowej metodzie parzenia kawy, czyi Quick Brew Bags. Wciąż poszerzamy bazę wiedzy dostępną na stronie i dzielimy się nią też tutaj.
Czym jest Quick Brew Bag?
Jest to nowoczesna metoda parzenia kawy, która przypomina klasyczną herbatę w torebce lub papierowy drip. Wewnątrz specjalnie zaprojektowanego woreczka znajduje się zmielona kawa, gotowa do parzenia. Wystarczy zanurzyć go w gorącej wodzie lub zalać, poczekać kilka minut, aby cieszyć się pełnym aromatem.Jest to metoda prosta wygodna, która ma wiele zalet. Nie musisz martwić się o odpowiednią ilość kawy, mielenie ziaren czy skomplikowaną temperaturę wody. Cały proces jest intuicyjny. Quick Brew Bag idealnie sprawdza się w podróży, w pracy czy podczas weekendowych wyjazdów. Możesz zabrać ze sobą ulubioną kawę, gdziekolwiek jesteś. Pomimo prostoty parzenia, kawa zachowuje pełnię smaku i aromatu, co sprawia, że jest to doskonała alternatywa dla innych metod. Dodatkowo większość torebek Quick Brew Bag jest wykonana z biodegradowalnych materiałów, co sprawia, że po użyciu można je wyrzucić bez obaw o środowisko.
Jak to działa?
Istnieje kilka form parzenia Quick Brew Bagów, niektóre przygotowywane są jak torebki z herbatą, które należy zalać wrzątkiem. Te które znajdziecie w ofercie FAVE bardziej przypominają papierowy drip, a sposób parzenia jest podobny to klasycznej metody przelewowej. Sposób przygotowania następująco:-
Oderwij górne zabezpieczenie i umieść drip w kubku.
-
Zalej kawę gorącą wodą, aż do wypełnienia się torebki z kawą.
-
Poczekaj aż woda opadnie i powtórz to jeszcze 2 razy.
-
Wyjmij drip z kubka i delektuj się kawą.
To wszystko! Bez konieczności posiadania specjalistycznego sprzętu – parzenie w Quick Brew Bag jest szybkie, wygodne i dostępne praktycznie wszędzie.
Kiedy warto sięgnąć po Quick Brew Bag?
W pracy – gdy chcesz szybkie, a zarazem smaczne parzenie kawy bez konieczności posiadania ekspresu czy kawiarki.Podróżując – jest to świetne rozwiązanie na np. wycieczki pod namiot. Zabierając ze sobą pakiet torebek, masz pewność, że nie będziesz musiał rezygnować z pysznej kawy w nieznanych miejscach. Wystarczy zalać kawę wrzątkiem.
W codziennym zabieganym życiu – jeśli chcesz cieszyć się aromatyczną kawą, ale nie masz czasu na skomplikowane przygotowanie.
Quick Brew Bags od FAVE
W naszej ofercie, poza ziarnami kawy, znajdziecie oczywiście Quick Brew Bags. Opakowane 12g świeżo zmielonych ziaren jest gotowe do zaparzenia. Rodzaje kaw, które sprzedajemy w tej postaci się zmieniają, dlatego polecamy śledzić co mamy aktualnie na stanie. Po niedawnej dostawie znajdziecie u nas następujące kawy w saszetkach:ETIOPIA SHANTAWENE-BOMBE – QUICK BREW BAG: kawa speciality o harmonijnym smaku, wyróżniająca się nutami czarnej herbaty, mango, truskawki i kwiatowy aromatem.
KOLUMBIA LA RICUARTE – QUICK BREW BAG: kawa wyróżniająca się nutami truskawki, melona i miodu.
A Wy próbowaliście tej metody? Jakie macie zdanie?
Całujemy,
Fave -
-
Próbowałem już kilku drip bagów i efekty były naprawdę dobre. Moim zdaniem to fajna opcja gdy jesteśmy poza domem. Ja co prawda jak gdzieś jadę to staram się zahaczyć o jakieś kawiarnie, ale jeśli jesteśmy gdzieś poza miastem to siłą rzeczy z kawiarnią może być problem, więc taki drip bag może się wtedy przydać.
-
Zastanawiałem się sensu takich drip bagów, w miejscu gdzie mamy czajnik i jesteśmy przejazdem i ogranicza Nas miejsce np w plecaku, hotel, czy mały aneks, super sprawa.
Chyba że jesteśmy na kampingu i gotujemy na "żywym" ogniu też uszłyby.
Oglądałem troche jakiś rolek i filmików promujących drip bagi i śmieszy mnie jak ktoś w plenerze otwiera drip baga i zalewa "gorącą" wodą z termosu...
To ja sobie robię kawkę w termos i biorę ze sobą, sztuka dla sztuki?Po co sobie tak komplikować życie?!
Myślałem żeby kupić trochę pustych drip bagów i potestować, ale brak hermetycznego zamknięcia wykluczyło je..
-
Dla mnie drip bagi to czysty skok na kasę, taka trochę sztuka dla sztuki. No chyba, że ktoś szuka dla siebie opcji naprawdę minimalistycznej i jest gotów na jakieś tam kompromisy, wtedy może to mieć sens.
-
Próbowałem już kilku drip bagów i efekty były naprawdę dobre. Moim zdaniem to fajna opcja gdy jesteśmy poza domem. Ja co prawda jak gdzieś jadę to staram się zahaczyć o jakieś kawiarnie, ale jeśli jesteśmy gdzieś poza miastem to siłą rzeczy z kawiarnią może być problem, więc taki drip bag może się wtedy przydać.
@Dawid4792 Właśnie sądzę, że to jest najfajniejsza opcja na np wyjazd w góry, kajaki, pod namiot. Z mojego doświadczenia kawy, które parzy się na takich wyjazdach są dość średnie, więc taki Quick Brew Bag z kawą speciality jest idealnym rozwiązaniem.
-
@Dawid4792 Właśnie sądzę, że to jest najfajniejsza opcja na np wyjazd w góry, kajaki, pod namiot. Z mojego doświadczenia kawy, które parzy się na takich wyjazdach są dość średnie, więc taki Quick Brew Bag z kawą speciality jest idealnym rozwiązaniem.
@Fave-Coffee ja sobie zerknę na ofertę pewnie za jakiś czas. Spróbować nie zaszkodzi, a mam jakieś porównanie bo testowałem już inne. Fajne jest to, że te drop nagi tak fajnie wchodzą na zwykły kubek

-
S skansen przeniósł ten temat z Dział handlowy dnia
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się