Przejdź do treści

Wybrani gracze na polskim rynku kawowym 2023

Zablokowany Przeniesiony Dział handlowy
10 4 487
Sugerowane posty

• Jak wygląda polski rynek kawy?

Przeniesiony Dział handlowy analiza rynku
    13
    0 Głosy
    13 Posty
    368 Wyświetlenia
    S
    @Semtex napisał w Puck screen - niezbędny dodatek czy zbędny gadżet?: I doszedłem do wniosku, że zdecydowaną większość rynku stanowią nabywcy plastikowych De Longhi ze znanych marketów oferujących elektronikę, a nie Lelita Biancę, czy Rocketa Cronometro, które są sprzedawane przez wyspecjalizowane sklepy, wąskiej grupie pasjonatów, z których duża część śledzi właśnie takie fora Podobnie oceniam wielkość kawowego rynku "prosumer" w Polsce. W mojej ocenie sprzęt ten stanowi jakieś 2%. Raport za 2024 rok wkrótce
  • 0 Głosy
    4 Posty
    226 Wyświetlenia
    Dawid4792D
    Moim zdaniem do wysokich cen różnych akcesoriów trzeba podejść trochę inaczej. W każdym hobby pojawiają się różne nowości, różne gadżety. Kawosze mają jakieś drogie WDT, młynki za 10 tys złotych czy sitka za 1200zł. Oczywiście to wszystko jest wysokiej jakości, ale ze stosunkiem cena /jakość bywa różnie, bo czasem płacimy za coś 5 razy więcej, ale nie otrzymujemy 5 razy lepszych efektów, a jedynie niesmaczną poprawę. Koniec końców, dla ludzi którzy mają pasję to nadal gra warta świeczki Ja to rozumiem, chociaż sam pewnie bym nie kupił.
  • 1 Głosy
    3 Posty
    647 Wyświetlenia
    S
    Dla lubiących majsterkować i modyfikować można polecić Silvię i Gaggię Claassic. Jest świetny blog poświęcony modyfikacjom Gaggi: Moja Gaggia, Moje Mody !!!. Początkującym, którzy chcieliby używając ekspresu bez modyfikacji można polecić Bambino i Annę. Flair 58+ też nie wymaga modyfikacji, ale ma spore wymagania wobec baristy. Można go rozważyć jeśli jednocześnie planujemy szkolenie baristyczne lub znamy kogoś kto już go używa i pomoże go na początku okiełznać. W każdym wariancie warto pamiętać o dobrym młynku.