Przejdź do treści

Wybrani gracze na polskim rynku kawowym 2023

Zablokowany Przeniesiony Dział handlowy
10 4 377
Sugerowane posty

• 1 Głosy
    3 Posty
    556 Wyświetlenia
    S
    Dla lubiących majsterkować i modyfikować można polecić Silvię i Gaggię Claassic. Jest świetny blog poświęcony modyfikacjom Gaggi: Moja Gaggia, Moje Mody !!!. Początkującym, którzy chcieliby używając ekspresu bez modyfikacji można polecić Bambino i Annę. Flair 58+ też nie wymaga modyfikacji, ale ma spore wymagania wobec baristy. Można go rozważyć jeśli jednocześnie planujemy szkolenie baristyczne lub znamy kogoś kto już go używa i pomoże go na początku okiełznać. W każdym wariancie warto pamiętać o dobrym młynku.
  • Aktualna gama ekspresów Lelit

Przeniesiony Dział handlowy analiza rynku lelit
    7
    0 Głosy
    7 Posty
    380 Wyświetlenia
    Dawid4792D
    Mnie też przytłaczała kiedyś tabelka z ogromem ekspresów Lelita i różnicami pomiędzy nimi. Dobrze ze to upraszczają. Jeśli chodzi o grupę 57mm, rzeczywiście jest to dziwny eksperyment. Choć idzie dostać trochę akcesoriów, rzeczywiście wybór jest nieporównywalnie mniejszy. Moim zdaniem powinni to zastąpić rozmiarem 58mm, bo same ekspresy Anna /Anita są warte uwagi
  • Ilość palarni kawy w Polsce

Kawa ziarnista analiza rynku
    5
    1 Głosy
    5 Posty
    215 Wyświetlenia
    pasiadloP
    Kiedyś probowałem zrobić listę i ranking palarni w Polsce, ale niestety jak się dorwie jakaś palarnia krzak, gdzie wszyscy wiedzą, że jakość jest słaba, ale wrzuci dużo botów to taki ranking przestaje być wiarygodny.