Przejdź do treści

Sklep 30.coffee - NOSSON Sp. z o.o.

Przeniesiony Dział handlowy
1 1 73
  • 30.coffee był sklepem internetowym z siedzibą w Lublinie. Oferował bardzo niskie ceny na sprzęt kawowy - młynki, ekspresy i akcesoria. Wysyłka była prowadzona do wielu krajów świata, w tym do USA. Typowy termin dostawy wynosił kilka dni. Oferowano również przedsprzedaż z dużo dłuższym okresem oczekiwania i obowiązkową przedpłatą. Ceny te wydawały się niektórym wręcz dziwnie niskie. W dyskusjach z przed kilku lat pojawiały się pytania o autentyczność sklepu a w w ślad za nimi odpowiedzi zadowolonych klientów. Opinie na Trustpilot były głównie pozytywne. Jedyne na co narzekano to terminy dostaw i warunki rezygnacji z zakupów w przedsprzedaży. Sklep był wymieniany jako dealer na stronach ECM, Rocketa i kilku innych producentów.

Obroty sklepu były na tyle wysokie, że prowadząca go spółka NOSSON Sp. z o.o. miała w 2023 wyższe przychody niż takie sklepy jak kawa.pl, coffeesite.pl nie wspominając nawet o ascaso.pl / caffebarca.pl. Więcej na temat wyników finansowych można poczytać w rankingu Wybrani gracze na polskim rynku kawowym 2023

Sam zakupiłem w tym sklepie jeden ze sprzętów.
    Przesyłka dotarła szybko, nie miałem zastrzeżeń.

Wszystko co dobre kiedyś się kończy.
    Obecnie strona sklepu nie jest dostępna.
    Spółka została wykreślona z białej listy podatników VAT w związki z tym, że nie składała deklaracji podatkowych.
    Producenci usunęli sklep z oficjalnych list dealerów.
    Nowe opinie na forach czy Trustpilot nie są-oględnie mówiąc-pozytywne.

• S skansen odniósł się do tego tematu dnia
  • S skansen przeniósł ten temat z Dział handlowy dnia
  • S skansen przeniósł ten temat z Ogłoszenia sprzedaży sprzętu używanego dnia
  • S skansen odniósł się do tego tematu dnia
Sugerowane posty

• Zamówienie - tanat.coffee

4
    0 Głosy
    4 Posty
    122 Wyświetlenia
    HeniutekH
    Hej, @korea83 , jakby Ci bardzo zależało to mogę dodać do koszyka, jeszcze nie zamawiałem, czekam na info w spr. OREA BIGboya... Jakbyś miał w aptece inpostu coiny, to można za połowę wysyłkę obniżyć to zmieścilibyśmy się w 85 zł , myślę. https://tanat.coffee/boutique/sibarist-booster-45-flat-bed-drippers/
  • Coffee-Lovers.eu - IR Tech Sp. z o.o. - opinie

10
    0 Głosy
    10 Posty
    315 Wyświetlenia
    S
    @Paweł-Murawski napisał w Coffee Lovers - opinie: @skansen Ah to za drogo. A jakaś alternatywa dostępna w Polsce? No to może któraś z wcześniejszych rekomendacji, np. któraś z Kimbo w ciemnych opakowaniach.
  • [S] Moccamaster CDT Silver z młynkiem Moccamaster KM4

Przeniesiony Dział handlowy moccamaster
    5
    0 Głosy
    5 Posty
    123 Wyświetlenia
    K
    Nowa cena, 850zl