Przejdź do treści

Zmiana Lelit Bianca na kolejny ekspres

Dział handlowy
5 2 12
Ten temat został oddzielony od La Marzocco Linea Mini R - recenzja skansen
  • Szok! Co cię skłania do zmiany z Bianki?

• Tak jak wspomniałem ostatnio Biance stuknęły cztery lata ale pracuje bez zarzutu. Nie korzystam ostatnio prawie w ogóle z profilowania. I naszło mnie ostatnio na zmianę, choć Bianka niczym tutaj nie zawiniła 🙂 Kupiłbym kolejny model Lelita ale nie ma już niestety nic wyżej 🙂

Byłem już wstępnie zdecydowany ale naszły mnie jednak pewne wątpliwości, głównie czy warto tyle wydawać na ekspres. Z kolei pojawienie się bardziej odpowiadającego mi wykończenia - stali szczotkowanej te wątpliwości zmniejszyło 🙂

• To mam dobrą i złą wiadomość. Dobra jest taka, że już nie musisz kupować nowego Lunara sygnowanego przez LaMa, żeby mieć brew-by-weight, bo od marca można zrobić upgrade.

Zła jest taka, że trzeba kupić licencję za €100

• Czyli dzięki tej aktualizacji oszczędze powiedzmy 1.000 zł robiąc tylko aktualizacje i zachowując aktualnego Lunara 🙂
    Aż chce się iść za ciosem i zaoszczędzić 20.000zł rezygnując całkiem ze zmiany sprzętu 😉

• Nie żebym miał cię odwodzić od zakupu, ale wolałbyś codziennie oglądać w swojej kuchni Biankę czy Lamę? 😅

Odkładając żarty na bok, ciekaw jestem na czym stanie 👀

Sugerowane posty

• Wybrani gracze na polskim rynku kawowym 2024

Dział handlowy analiza rynku
    4
    0 Głosy
    4 Posty
    251 Wyświetlenia
    S
    skansen napisał: Firmy takie jak Konesso.pl (...) nie mają obowiązku ani możliwości publikacji sprawozdań w KRS. Na podstawie danych o ruchu na stronach internetowych i danych z innych źródeł wiadomo, że sklepy te zajęłyby wysokie miejsca na początku zestawienia. Konesso zaczęło wysyłać faktury elektroniczne do KSeF od 1 lutego 2026. Obowiązkiem tym były objęte firmy które w 2024 roku odnotowały obrót powyżej 200,000,000 zł. Pozostałe podmioty zostały objęte tym obowiązkiem od 1 kwietnia 2026. Na tej podstawie można wysnuć wniosek o obrocie Konesso powyżej kwoty 200 mln złotych. Czyniłoby to Konesso graczem nr 1 w powyższym zestawieniu.
  • 1 Głosy
    5 Posty
    398 Wyświetlenia
    S
    @Heniutek napisał w Aktualna gama ekspresów Sage-który ekspres wybrać?: Na bank to Sage, wydaje mi się że dual boiler, ale nie dam się pokroić ;/ Tak, to Sage Dual Boiler. Sage intensywnie promuje się teraz wśród palarni kawy. Szkoda, że nie poprawili opisów na swoich stronach. Takie rzeczy jak zawór trójdrożny, OPV i inne szczegóły dalej nie znajdują się w opisie. Ale za to nie zapomnieli o 58mm, dobre i to
  • Aktualna gama ekspresów Lelit

Przeniesiony Dział handlowy analiza rynku lelit
    7
    7
    0 Głosy
    7 Posty
    504 Wyświetlenia
    Dawid4792D
    Mnie też przytłaczała kiedyś tabelka z ogromem ekspresów Lelita i różnicami pomiędzy nimi. Dobrze ze to upraszczają. Jeśli chodzi o grupę 57mm, rzeczywiście jest to dziwny eksperyment. Choć idzie dostać trochę akcesoriów, rzeczywiście wybór jest nieporównywalnie mniejszy. Moim zdaniem powinni to zastąpić rozmiarem 58mm, bo same ekspresy Anna /Anita są warte uwagi