Maro Model 1 -wreszcie godny konkurent Decenta?
-
Maro Model 1 to propozycja z wyższej półki, cenowo pozycjonowana na poziomie Linea Mini R.

Specyfikacja:- grupa na sitka 58mm,
- zaawansowane profilowanie przepływu i ciśnienia,
- system grzewczy FTH (Fast Through Heater) jest to rodzaj termobloku,
- deklarowany czas nagrzewania do espresso 180s, natychmiastowy do wrzątku i pary,
- możliwość zapisywania ulubionych profili parzenia w dzienniku kawowym (Coffee Diary),
- inteligentny system wsparcia ekstrakcji Smart Profiler z trybami pracy od początkującego do eksperta,
- dysza pary typu cool-touch bezpieczna w dotyku,
- cicha pompa rotacyjna,
- duży, 7-calowy ekran dotykowy do sterowania i wyświetlania parametrów, w tym ciśnienia i przepływu ekstrakcji w czasie rzeczywistym,
- zaawansowane funkcje oprogramowania, analiza mielenia oraz możliwość rozszerzenia funkcji w ramach aktualizacji.
- Kolory: czarny lub biały
- Zbiornik na wodę 1.4l
- Wymiary (dł. x szer. x wys.): 331 x 300 x 385 mm. Waga: 30 kg.
- Moc 2300 W
Cena ok. 22 000 zł.
Więcej można przeczytać m.in. w recenzji KaffeMacher:
https://kaffeemacher.de/en/blogs/kaffeewissen/maro-model-1Trzeba mieć jednak poprawkę na tych recenzujących, którzy mają swoje upodobania a tutaj z zachwytami to już chyba zupełnie popłynęli

Mój komentarz: ekspres ciekawy, być może fajny, ale w tej cenie jednak bym wolał Decenta lub moje Mini R
A Wam jak się podoba? -
W tej cenie to chyba wolałbym Bengle. Podobny koszt, a Decent jednak dowozi aktualizacje, a po historii z Fellow byłbym ostrożny z braniem takich obietnic na serio.
Kwestia bardzo subiektywna, ale Bengle wygląda dużo lepiej według mnie. Ten Maro wygląda jakoś tanio, plastikowo. W kwestii funkcjonalności Bengle jest bardzo podobny, ale wygrywa wbudowaną wagą.
Za nieco ponad połowę tej ceny można mieć też DE1, Xenię czy troszkę droższe Wendougee.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się