Przejdź do treści

Zmiana Lelit Bianca na kolejny ekspres

Dział handlowy
21 7 495
Ten temat został oddzielony od La Marzocco Linea Mini R - recenzja skansen
  • Nie miałem czasu na większe testy/zabawę Mini, po prostu robią nią kawę na bieżąco. Powoli dobijam do 100 shotów i mam kilka nowych obserwacji.

Udało się uzyskać lepszą powtarzalność, ale dalej przede mną sporo pracy w tym zakresie. Przy takim zestawie nie mogę już błędów zwalać na sprzęt, winny może być tylko barista ewentualnie ziarno 😉

Pozytywnie zaskoczony jestem aplikacją. Zaznaczę od razu, że moja opinie odnosi się konkretnie do Mini R która ma wbudowany shot timer. Nie korzystam więc z shot timera w aplikacji. Sama aplikacja służy mi tylko do ustawiania parametrów ekspresu, nie steruję przy pomocy telefonu ekstrakcją. Oprócz pewnego, niewielkiego lecz wyczuwalnego opóźnienia nie ma zastrzeżeń do jej działania. Podobają mi się za to dostępne w niej funkcje, od ustawień nastaw (preinfuzja, temperatura ekstrakcji, czas flusha) przez dostępny z jej poziomu automatyczny backflush po statystyki. Na bardziej rozbudowane testy aplikacji przyjdzie jeszcze czas ale już teraz mogę jej wystawić pozytywną opinię. Wygląda na to, że sporo bolączek o których wspominają recenzje zostało wyeliminowane.

Sugerowane posty