Przejdź do treści

Alternatywne espresso

Metody alternatywne
30 5 1.9k 1
Sugerowane posty

• Iced Drip – orzeźwienie na życzenie

Metody alternatywne
    2
    1 Głosy
    2 Posty
    78 Wyświetlenia
    korea83K
    Dla mnie jedyna sensowna forma zimnej kawy Klasyczne macerowane cold brew jednak mocno odstaje smakowo, a drip na lodzie nie dość, że smakuje to jeszcze robi się w zasadzie od ręki. Ja najczęściej robię w cleverze z przepisu Hoffmanna i tą metodę bardzo polecam Od wielkiego dzwonu zrobię też porcję w Hario Shizuku, ale to już naprawdę musi mi się chcieć
  • Hario Cold Brew Coffee Jug - karafka do cold brew- recenzja

Metody alternatywne recenzja
    4
    4
    0 Głosy
    4 Posty
    340 Wyświetlenia
    S
    @Dawid4792 napisał w Hario Cold Brew Coffee Jug - karafka do cold brew- recenzja: Aż jestem ciekawy jak radzi sobie z filtrowaniem ta metalowa siatka Mój młynek generuje niewiele pyłu, ale nie jest to ilość zerowa. Zawsze trochę zostaje na dnie, końcówkę po prostu wylewam razem z nim. Ostatnio na próbę przepuściłem trochę kawy z dna przez filtr papierowy i nie była tak dobra jak coldbrew "niefiltrowane". Z samej zaś karafki jestem dalej zadowolony. Niedługo minie drugi sezon z nią, siatka jest dalej w dobrym stanie. Szkło często myję w zmywarce, siatkę sporadycznie. Szczyt upałów za nami więc pewnie niedługo karafka powędruje do szafki.
  • 2 Głosy
    19 Posty
    993 Wyświetlenia
    korea83K
    @ciastek 330g wody podgrzanej do 40 stopni po 45s od osiągnięcia zadanej temperatury miało 45,5 stopnia (niestety tylko według samej konewki bo nie miałem pod ręką termometru), po 1:30 miało 44,5 stopnia i tak samo po 2 minutach.