Lidl i akcesoria baristy
-
Przeglądając ostatnio gazetkę Lidla trafiłem na coś takiego, dostępne od 14.06 w Lidlu
Ciekawie to wygląda i cena jest bardzo atrakcyjne. Ciekawe pod jaka kolbę będzie pasowała stacja. Jeśli chodzi o odbijak to jest identyczny jak ten z Sage. Jak uda mi się dorwać w swoim Lidlu to wstawię zdjęcie.
-
stacja tampingowa jest kompatybilna ze wszystkimi standardowymi kolbami i tamperami o średnicy 51-58 mm
https://www.lidl.pl/p/livarno-home-stacja-tampingowa-lub-odbijak-do-fusow/p100385890
szkoda tylko, że nie ma opcji przechowywania innych akcesoriów oprócz tampera – sitek, pędzla
obijak o tyle spoko, że wewnętrzną wkładkę można myć w zmywarce
tylko reklamują słabo – nie chciałbym, żeby moje ciastka tak się kruszyły
-
Znalazłem w swoim Lidlu stacjonarnie. Dość dużo tego było. Jakość wykonania dość fajna. Stosunek ceny do jakości genialny. Moja kolba średnio trochę pasuje do stacji ale mam już pomysł jak to zmienię -
I pomyśleć że niektórzy sprzedawali taki sam odbijak za 200zł
-
Podobny ale chyba jednak nie identyczny odbijak oferuje Sage za 200 zł
Przy czym Sage ma go w ofercie od bardzo dawna i Lidl się na nich wzorował@skansen właśnie o ten odbijak mi chodziło.
Może nie identyczny, ale bardzo podobny. Pewnie tak samo spełnia swoją funkcję. -
Znalazłem w swoim Lidlu stacjonarnie. Dość dużo tego było. Jakość wykonania dość fajna. Stosunek ceny do jakości genialny. Moja kolba średnio trochę pasuje do stacji ale mam już pomysł jak to zmienię@MateuszM Na początek wyciągnij redukcję, która jest fabrycznie wsadzona w miejsce na kolbę. Po tym 58mm pasuje jak należy.
Mam od piątku. Regulowana śruba ma wystarczającą długość by podpierała kolbę Lelita. Jednak dla NPFa Rancilio jest za krótka.
Ogólnie bardzo fajna rzecz, a za tą cenę to już hit.