Przejdź do treści

Torrefacto

Kawa ziarnista
3 2 92
Sugerowane posty

• Ziarno pod czekoladowe espresso

Kawa ziarnista
    15
    0 Głosy
    15 Posty
    377 Wyświetlenia
    pawel890P
    Ja już ją niemal skończyłem paczkę 250g, poszła na cappucino, więc ta goryczka została jakoś przykryta, no już trudno. Z tego co pamiętam, to chyba Power Bean był lepszy od Cocolate Pride, natomiast jestem ciekaw tego Espresso 1, po samym otwarciu zrobiła lepsze wrażenie, no zobaczymy. Widzę, że @korea83 wyrzucił paczkę, więc nie brzmi to zbyt optymistycznie, a co poskutkowało takiej decyzji?
  • Dwa rodzaje kaw ziarnistych do ekspresu automatycznego

Kawa ziarnista
    10
    0 Głosy
    10 Posty
    428 Wyświetlenia
    D
    Polecam Ci spróbować kawy Lavazza Espresso Barista Gran Crema – jest kremowa, ma nuty orzechowe i nie jest zbyt kwaśna ani gorzka. Jako intensywniejszą propozycję polecam Kimbo Espresso Napoli – ma wyrazisty smak i aromat, ale bez przesadnej goryczki. Obie sprawdzają się super do espresso i kaw mlecznych.
  • Co aktualnie popijacie?

Kawa ziarnista
    137
    1 Głosy
    137 Posty
    6k Wyświetlenia
    S
    @kawosz17 napisał w Co aktualnie popijacie?: Kaldi wide, bęben 300g. Powoli sobie to ulepszam. Już chaff nie wala się po kuchni, jest o wiele częściej. Wentylacja porobiona, chociaż i tak sporo dymu w mieszkaniu. Fajna ta palarka. Czasami chodzi mi po głowie palenie samemu ziaren, ale argument z dymem trochę mnie zniechęca. Nigdy za bardzo o dymie nie myślałem. Ale palenie to chyba raczej w domu niż mieszkaniu?