Przejdź do treści

Torrefacto

Kawa ziarnista
3 2 186
Sugerowane posty

• Palarnia ToKawa - Szczecin

Kawa ziarnista
    12
    2
    2 Głosy
    12 Posty
    550 Wyświetlenia
    pawel890P
    Już tutaj piłem, była mocniejsza, to na pewno, ale bym uznał że tak 1.5x tylko nie nazwałbym tego speciality https://forum.home-barista.pl/topic/425/cafes-guilis-hiszpańska-torrefacto/10
  • Bracia Ziółkowscy – opinie, recenzje

Kawa ziarnista
    7
    1 Głosy
    7 Posty
    295 Wyświetlenia
    SemtexS
    @ciastek napisał: Dziś spróbowałem po raz pierwszy ich wypału, Słodkiego Espresso. Po niedawnym zawodzie jednej z popularnych palarni okazało się to miłą odmianą. Jak na średni stopień palenia body wyszło bardzo okrągłe i jestem ciekaw jutrzejszych efektów. Odkopię może ten temat, ale "Bracia" na to zasługują, bo to taka palarnia, w której i o której się mniej mówi, a więcej tam się chyba po prostu robi. Słodkie Espresso to ostatnio moja ulubiona kawka pod szybkie espresso, takie na co dzień. W sumie zamówiłem przez ostatnie 4 miesiące 4 małe paczki. Jakość jest równa i naprawdę wysoka. Teraz szukam czegoś fajnego do zmieszania z mlekiem na pierwszą poranną kawkę i zamówiłem Ciemny Wypał. Bardzo jestem ciekaw tej dość egzotycznej, na pierwszy rzut oka, mieszanki, na którą składają się ziarna arabiki w proporcji 50/50 Kolumbia (Huila) i Indie (Chikmagalur - Karnataka). Ponoć mieszanka skomponowana dawno temu, następnie zniknęła z oferty i wróciła ~ 2 lata temu. Może ktoś próbował?
  • Ulubiona palarnia kawy...

Kawa ziarnista
    34
    1 Głosy
    34 Posty
    5k Wyświetlenia
    ciastekC
    To Chocolate Pride Espresso robiłem nawet na 85°C, 18g w sitku 14-18g i wydłużonych czasach rzędu 60-80s. Chyba najlepsze efekty wtedy były właśnie, podobnie jak u ciebie