Przejdź do treści

Mahlkönig X64 SD - nowy gracz na rynku młynków SD ?

Młynki
13 4 552
Sugerowane posty

• Jakie młynki SD są teraz warte zakupu?

Młynki
    13
    0 Głosy
    13 Posty
    150 Wyświetlenia
    kabziorK
    @skansen napisał w Jakie młynki SD są teraz warte zakupu?: NicheZero jest dobry do skakania miedzy metodami np. między przelewem a espresso. OK, dzięki, szukam argumentów żeby go nie kupować a ten jest pomocny Jeśli Sculptor ma zostać na blacie to zamiast Niche poszukałbym młynka dedykowanego do espresso, np. wspomniane przez Pawła Eureki. Nie, chyba popchnę 78s, nie wykorzystam dwóch młynków. Eurekę miałem przed 78, nie wiem czy chcę wracać, bo nic jakoś specjalnie do mnie nie przemawia. Atom jest za duży, poza tym kompletnie nie przemawia do mnie idea wielkich żaren, minusem jest zawsze ogromna obudowa, a jedynym plusem 5 sek oszczędności na czasie mielenia Fiorenzato Allground coraz bardziej mnie kusi.
  • Czy europejscy producenci młynków idą drogą Nokii? Dyskusja.

Zablokowany Młynki mahlkönig eureka
    11
    2 Głosy
    11 Posty
    272 Wyświetlenia
    S
    Do dalszej dyskusji zapraszam w wątku Czy europejscy producenci młynków pójdą drogą Nokii? Analiza rynku.
  • Kinu M68 - ręczny młynek za 1000 euro

Młynki młynek ręczny
    4
    1 Głosy
    4 Posty
    88 Wyświetlenia
    Dawid4792D
    Jak oglądałem na YT mielenie, to wydawało się że idzie to sprawnie. Korbka jest na tyle długa że nie powinno być problemów. Dla mnie brak silnika to zaleta, bo to jedna rzecz mniej która może się zepsuć. Przy tak dużym żarnie chyba nawet jasno palone ziarna nie dawałyby większego oporu.