Przejdź do treści

Mahlkönig X64 SD - nowy gracz na rynku młynków SD ?

Młynki
13 4 787
Sugerowane posty

• Kinu M68 - ręczny młynek za 1000 euro

Młynki młynek ręczny
    4
    1
    1 Głosy
    4 Posty
    165 Wyświetlenia
    Dawid4792D
    Jak oglądałem na YT mielenie, to wydawało się że idzie to sprawnie. Korbka jest na tyle długa że nie powinno być problemów. Dla mnie brak silnika to zaleta, bo to jedna rzecz mniej która może się zepsuć. Przy tak dużym żarnie chyba nawet jasno palone ziarna nie dawałyby większego oporu.
  • Nowa wersja Mazzer Mini - ciekawa propozycja wśród młynków on demand

Młynki mazzer
    6
    2
    0 Głosy
    6 Posty
    278 Wyświetlenia
    S
    @pawel890 napisał w Nowa wersja Mazzer Mini - ciekawa propozycja wśród młynków on demand: Philos do końca do mnie nie przemawia Do mnie też. Nie przekonuje regulacja grubości z tyłu młynka. Natomiast sama koncepcja "maszynki do miesą" a więc - poziomo silnik, przekładnia wpychająca ziarna do pionowych żaren jak najbardziej na plus.
  • Mazzer Philos - recenzja nowości w gamie młynków SD

Młynki recenzja mazzer młynek sd
    20
    8
    4 Głosy
    20 Posty
    470 Wyświetlenia
    ciastekC
    @Semtex napisał: Wiesz no bez przesady - mówimy o tym, że sprzęt "drgnie" przy starcie. Wiadomo! To tylko nuta sarkazmu W mojej skromnej opinii nie można w tym aspekcie porównywać konstrukcji wyposażonych w żarna stożkowe i płaskie. W pełni się zgadzam, wstawka o Kasie była tylko w ramach ciekawostki. Zastanawia mnie właśnie czy taki P64 mniej cierpi na te drgawki, bo przy Lagomach mówi się o dobrym spasowaniu.