Przejdź do treści

MHW-3BOMBER F74 Navigator - elektryczny młynek do kawy SD

Młynki
27 7 880
  • Na tym filmiku mocno zmartwiła mnie elektrostatyka mimo zastosowania plazmy, ale poszukałem i tutaj trafiłem na znacznie lepszą recenzję, autor również pokazał żarna. A sama elektrostatyka wygląda o wiele lepiej.

• Hej wszystkim 🙂 mój pierwszy post tutaj 🙂

Jestem właśnie na etapie wyboru młynka. Planowałem od DF64v po Timemore 078s czy DF83V. Jednak ten mi ostatnio wpadł w oko. Jacek (Jack) z MyCoffeeShow jest nim zachwycony, biorąc pod uwagę cenę, konstrukcję czy żarna (bo są podobno naprawdę super).

Jestem tylko ciekaw jakie cło (VAT) trzeba będzie zapłacić przy ściągnięciu tego "bydlaka" z Chin. Bo to, że trzeba będzie zapłacić jest więcej niż pewne. Chyba do kwoty 150 euro jest zwolnienie.

Ktoś planuje kupić?

• VAT jest wliczony w cenę, a cło wydaje mi się że powinno wynosić w okolicy 60zl. Szybko sprawdziłem, że 2.2% dla urządzeń do zaparzania kawy, ale ciężko powiedzieć jak to zakwalifikują na 99% tak. Ręki sobie nie dam uciąć za te dane, może ktoś mnie jeszcze poprawi.

Bomber i Ali cały czas daje różne rabaty, więc ta cena oscyluje bardziej w granicy 3100zl, więc tak bym się nie przejmował tym Cłem.

• W tej chwili z wysyłką pokazuje mi ostateczną cenę 2,373.30zł. Mimo wszystko nie jestem aż tak ciekaw tego młynka by go kupować.
    Jest szansa, że młynek ten znajdzie się w ofercie polskich sklepów-maja się pojawić oficjalni dystrybutorzy.

• Te 2373zl to cena bez VAT żeby się potem nie zdziwić, dlatego ta cena z VAT i cłem powinna oscylować bardziej w granicy 3100zl - jak myślisz @skansen ?

• Zgadza sie. Przy zakupie na stronie producenta cło i VAT może zostać doliczone ale dopiero w Polsce. Tak więc trzeba się z tym liczyć żeby nie było niespodzianki. Na ile jest to prawdopodobne - nie wiem, nie kupuje takich rzeczy bezpośrednio z Chin.

• pawel890P pawel890 odniósł się do tego tematu dnia
  • Kolejna recenzja:

Sugerowane posty

• Compak Fino - konkurencja dla Niche?

Młynki compak młynek sd
    17
    0 Głosy
    17 Posty
    406 Wyświetlenia
    S
    Znana jest już pełna specyfikacja. Młynek będzie miał silnik prądu stałego (tak jak Niche). Fino i Fino Scale - najważniejsze funkcjonalności: Silnik prądu stałego z przekładnią Bezstopniowa regulacja mikrometryczna Pierścień do manualnej kalibracji System antystatyczny Pojemnik 65g na mielonkę Wyłącznik bezpieczeństwa Wbudowana waga z wyświetlaczem TFT (wersja Scale) Młynki Fino i Fino Scale - dane techniczne Moc silnika: 280 W Prędkość obrotowa (stała): 270 obr./ min. Prędkość mielenia: 1,0(espresso) Żarna: 63 mm stożkowe Masa: 7 kg Fino - wymiary maks. (szerokość/głębokość/wysokość): 405mm/165mm/240mm Fino Scale - wymiary maks. (szerokość/głębokość/wysokość): 423mm/165mm/240mm Źródło: Strona producenta A jak się Wam podoba ten młynek?
  • Kinu M68 - ręczny młynek za 1000 euro

Młynki młynek ręczny
    4
    1 Głosy
    4 Posty
    88 Wyświetlenia
    Dawid4792D
    Jak oglądałem na YT mielenie, to wydawało się że idzie to sprawnie. Korbka jest na tyle długa że nie powinno być problemów. Dla mnie brak silnika to zaleta, bo to jedna rzecz mniej która może się zepsuć. Przy tak dużym żarnie chyba nawet jasno palone ziarna nie dawałyby większego oporu.
  • 2 Głosy
    5 Posty
    144 Wyświetlenia
    Dawid4792D
    Fajne rozwiązanie, chociaż z biegiem czasu staram się wszystko upraszczac. Gdybym teraz robił espresso, chyba nawet umikota nie chciałoby mi się używać