Fellow Espresso Series 1 - konkurent Decenta?
-
Zgadza się, pewnie w każdym ekspresie znajdą się takie elementy. Ale tu chodzi o to, żeby było jak najmniej. Ja tą wylewkę mogę przeboleć. Problem jest taki, że takich słabych punktów jest więcej i to mocno studzi mój entuzjazm.
-
rozebrali go na części
-
@ciastek dzięki za link. Po wyrywkowym obejrzeniu mam mieszane uczucia. W środku wygląda nie lepiej niż Sage Dual Boiler, może trochę lepiej niż Meraki. Ale z drugiej strony czego miałem się spodziewać za tą cenę i po tym producencie

-
Cóż więc czekamy na Series 2?

Tak z ciekawości, co świadczy według was o kiepskiej jakości tego sprzętu? Sporo elektroniki, 90% to plastik, ale czy coś więcej skłania do negatywnej opinii na temat wykonania?
-
Cóż więc czekamy na Series 2?

Tak z ciekawości, co świadczy według was o kiepskiej jakości tego sprzętu? Sporo elektroniki, 90% to plastik, ale czy coś więcej skłania do negatywnej opinii na temat wykonania?
@skansen wrzucał zdjęcie jak wygląda Bianca w środku:

Ja do od siebie dorzucę jak wygląda Drive:

A to jest ten Fellow:

Widać zupełnie inne podejście do konstrukcji tych urządzeń. W tradycyjnych ekspresach jest dużo metalowych części; w droższych modelach z grupą E61 dba się o to, żeby woda, która służy do zaparzania kawy płynęła przez metalowe rurki/przewody; przewiduje się więcej miejsca, a sama przestrzeń wewnątrz obudowy jest lepiej zorganizowana (zwłaszcza u Niemców); bojlery mają wyraźnie większą objętość. Obudowa Fellow kryje więcej elektroniki niż elementów, które można sklasyfikować jako typowe "wnętrzności" ekspresu kolbowego.
-
@skansen wrzucał zdjęcie jak wygląda Bianca w środku:

Ja do od siebie dorzucę jak wygląda Drive:

A to jest ten Fellow:

Widać zupełnie inne podejście do konstrukcji tych urządzeń. W tradycyjnych ekspresach jest dużo metalowych części; w droższych modelach z grupą E61 dba się o to, żeby woda, która służy do zaparzania kawy płynęła przez metalowe rurki/przewody; przewiduje się więcej miejsca, a sama przestrzeń wewnątrz obudowy jest lepiej zorganizowana (zwłaszcza u Niemców); bojlery mają wyraźnie większą objętość. Obudowa Fellow kryje więcej elektroniki niż elementów, które można sklasyfikować jako typowe "wnętrzności" ekspresu kolbowego.
-
@ciastek
Działać, działa
-
15.06 rusza przedsprzedaż na coffeedesku, w promocji w czerwcu z Opusem v2 za 1zł a w lipcu z niezbędnikiem baristy - odbijakiem, WDT, matą tampingową i pierścieniem dozującym

-
15.06 rusza przedsprzedaż na coffeedesku, w promocji w czerwcu z Opusem v2 za 1zł a w lipcu z niezbędnikiem baristy - odbijakiem, WDT, matą tampingową i pierścieniem dozującym

-
Ciekaw jestem wyników tych testów. Ekspres ma funkcje podobne do Decenta, widać tez rozwiązania podobne do Sage Dual Boilera. Patrząc na cenę innych sprzętów Fellow, w Polsce powinien kosztować ok. 6000zł. To rozsądna cena jak za ekspres z automatycznym profilowaniem. Z drugiej strony, jeśli nie chcemy profilować to jest wg mnie kilka innych ciekawych propozycji.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się