Przejdź do treści

Aarke Purifier - dzbanki filtrujące ze szkła i stali nierdzewnej

Woda
7 3 234
Ten temat został oddzielony od Żywiecki Kryształ - woda dobra dla sprzętu skansen
Sugerowane posty

• Pomiar twardości wody

Woda
    7
    2 Głosy
    7 Posty
    160 Wyświetlenia
    ciastekC
    @pawel890 sorki, masz rację różnica jest w łatwości interpretacji (kolor) i zakresie (ilość kropel)
  • Żywiecki Kryształ - woda dobra dla sprzętu, ale czy dobra dla nas i naszej kawy?

Woda
    37
    0 Głosy
    37 Posty
    1k Wyświetlenia
    B
    [image: 1753884188057-img_6771.jpeg] Może nie widać jakoś super na zdjęciu ale mam u siebie podłączony filtr w formularze V. Całość stoi za szafką kuchenną. Głowicę mam podłączoną do baterii kuchennej trójdrożnej ( ciepła i zimna woda w prawej głowicy, woda filtrowana w lewej głowicy). Póki co działa to super. Mega wygodne rozwiązanie
  • Woda do kawy - przegląd możliwości

Przypięty Woda wiedza kawowa
    12
    1 Głosy
    12 Posty
    803 Wyświetlenia
    kabziorK
    @skansen napisał w Woda do kawy - przegląd możliwości: Można by w ogóle założyć wątek na temat wody własnej produkcji. Chętnie bym się powymieniał doświadczeniami jeśli ktoś się w to bawi @skansen napisał w Woda do kawy - przegląd możliwości: Temat jest wbrew pozorom szeroki. Niesamowicie! Zaczynając od źródła samej wody poprzez różne sole które można stosować i ich mieszanki, aż do różnych wartości stężeń tychże soli. Kombinacji jest nieskończona ilość, kiedyś nawet planowałem robić testy, ale ilość zmiennych jest kosmiczna i po prostu zostałem na mieszance która dobrze mi się sprawdzała.