Przejdź do treści

Waga MHW-3Bomber MVE

Akcesoria domowego baristy - wagi, tampery, pojemniki itd.
15 4 288 1
  • No niestety, chyba największą wadą tej łezki jest pojemność, 18g już tak ledwo się mieści, powiedziałbym, może max z 25-30g wejdzie. Rozumiem, że chodzi o pojemność @Heniutek ?

@pawel890 tak o pojemność i może byłem bardzo zaspany, ale porozsypywałem kilka razy kawę i zaprzestałem używania.
    Do dzisiaj najbardziej sprawdza Mi się metalowy kubek po dyspenserze do kakao?! który idealnie pasował do kolby lelita i bardzo wygodnie wsypuje się nim kawę do mlynków recznych (najczęsciej jx-pro)
    Więc dodając 1 do 1go, chyba kubek z wagą to byłby mój target.

Sry za offtop.

Jeśli ktoś miał styczność z kubkiem z wagą to prośba o info.
    Najbardziej jak pisał 🍪 boję sie o baterię w tego typu urzadzeniach i czasem wątpliwej jakości złącze do ładowania.

• @pawel890 tak o pojemność i może byłem bardzo zaspany, ale porozsypywałem kilka razy kawę i zaprzestałem używania.
    Do dzisiaj najbardziej sprawdza Mi się metalowy kubek po dyspenserze do kakao?! który idealnie pasował do kolby lelita i bardzo wygodnie wsypuje się nim kawę do mlynków recznych (najczęsciej jx-pro)
    Więc dodając 1 do 1go, chyba kubek z wagą to byłby mój target.

Sry za offtop.

Najbardziej jak pisał 🍪 boję sie o baterię w tego typu urzadzeniach i czasem wątpliwej jakości złącze do ładowania.

@Heniutek napisał w Waga MHW-3Bomber MVE:

• @Heniutek napisał w Waga MHW-3Bomber MVE:

@korea83 , widziałem dzięki, pisałem o niej trochę wyzej -->Sumbminimal.
    Jest jeszcze chinski produkt chyba różnie brandowany coś jak ekspresy spod znaku AVX i młynki DF.

• Screenshot_20250624_090035_Samsung Internet.jpg

• Screenshot_20250624_090256_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20250624_090227_Samsung Internet.jpg

• W wersji srebrnej jeszcze by uszła..
    Screenshot_20250624_090410_Samsung Internet.jpg

Prosba może o rozdzielenie wątku, znowu zrobiłem offtopowy śmietnik;/

• Screenshot_20250624_090858_Samsung Internet.jpg

• Jeszcze jest bruer, ale średnio dostepny.

• Wbrew pozorom dno tej wagi jest proste, testowałem i filiżanka od espresso spokojnie się mieści. Można więc ważyć kawę, tylko bez timera. Alternatyw na tym nie zrobimy.

@pawel890 napisał w Waga MHW-3Bomber MVE:

filiżanka od espresso spokojnie się mieści

ale 2 już nie 🫣 u mnie głównie leci z podwójnej wylewki do dwóch filiżanek – espresso i większa na capuccino

jak pisał 🍪

jak to mówią, you made my day, tym emoji 😄

• @pawel890 napisał w Waga MHW-3Bomber MVE:

filiżanka od espresso spokojnie się mieści

ale 2 już nie 🫣 u mnie głównie leci z podwójnej wylewki do dwóch filiżanek – espresso i większa na capuccino

jak pisał 🍪

jak to mówią, you made my day, tym emoji 😄

@ciastek hehe i o to chodziło ;]

Jedyna wadą jaką teraz widzę, bez testowania tych dwóch wag (pomijając bruera) to chyba jednak dosyć słaba widoczność wyświetlacza.
    Tak jakby trzeba było stawiać je w określonym miejscu "na widoku" i odpowiedniej pozycji, żeby móc swobodnie odczytać wynik wagi.

Wspominal bodajże też o tym "Chronicler" jak testował subminimala.

Sugerowane posty