Przejdź do treści

Waga MHW-3Bomber MVE

Akcesoria domowego baristy - wagi, tampery, pojemniki itd.
15 4 264 1
  • No niestety, chyba największą wadą tej łezki jest pojemność, 18g już tak ledwo się mieści, powiedziałbym, może max z 25-30g wejdzie. Rozumiem, że chodzi o pojemność @Heniutek ?

@pawel890 tak o pojemność i może byłem bardzo zaspany, ale porozsypywałem kilka razy kawę i zaprzestałem używania.
    Do dzisiaj najbardziej sprawdza Mi się metalowy kubek po dyspenserze do kakao?! który idealnie pasował do kolby lelita i bardzo wygodnie wsypuje się nim kawę do mlynków recznych (najczęsciej jx-pro)
    Więc dodając 1 do 1go, chyba kubek z wagą to byłby mój target.

Sry za offtop.

Jeśli ktoś miał styczność z kubkiem z wagą to prośba o info.
    Najbardziej jak pisał 🍪 boję sie o baterię w tego typu urzadzeniach i czasem wątpliwej jakości złącze do ładowania.

• @pawel890 tak o pojemność i może byłem bardzo zaspany, ale porozsypywałem kilka razy kawę i zaprzestałem używania.
    Do dzisiaj najbardziej sprawdza Mi się metalowy kubek po dyspenserze do kakao?! który idealnie pasował do kolby lelita i bardzo wygodnie wsypuje się nim kawę do mlynków recznych (najczęsciej jx-pro)
    Więc dodając 1 do 1go, chyba kubek z wagą to byłby mój target.

Sry za offtop.

Najbardziej jak pisał 🍪 boję sie o baterię w tego typu urzadzeniach i czasem wątpliwej jakości złącze do ładowania.

@Heniutek napisał w Waga MHW-3Bomber MVE:

• @Heniutek napisał w Waga MHW-3Bomber MVE:

@korea83 , widziałem dzięki, pisałem o niej trochę wyzej -->Sumbminimal.
    Jest jeszcze chinski produkt chyba różnie brandowany coś jak ekspresy spod znaku AVX i młynki DF.

• Screenshot_20250624_090035_Samsung Internet.jpg

• Screenshot_20250624_090256_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20250624_090227_Samsung Internet.jpg

• W wersji srebrnej jeszcze by uszła..
    Screenshot_20250624_090410_Samsung Internet.jpg

Prosba może o rozdzielenie wątku, znowu zrobiłem offtopowy śmietnik;/

• Screenshot_20250624_090858_Samsung Internet.jpg

• Jeszcze jest bruer, ale średnio dostepny.

• Wbrew pozorom dno tej wagi jest proste, testowałem i filiżanka od espresso spokojnie się mieści. Można więc ważyć kawę, tylko bez timera. Alternatyw na tym nie zrobimy.

@pawel890 napisał w Waga MHW-3Bomber MVE:

filiżanka od espresso spokojnie się mieści

ale 2 już nie 🫣 u mnie głównie leci z podwójnej wylewki do dwóch filiżanek – espresso i większa na capuccino

jak pisał 🍪

jak to mówią, you made my day, tym emoji 😄

• @pawel890 napisał w Waga MHW-3Bomber MVE:

filiżanka od espresso spokojnie się mieści

ale 2 już nie 🫣 u mnie głównie leci z podwójnej wylewki do dwóch filiżanek – espresso i większa na capuccino

jak pisał 🍪

jak to mówią, you made my day, tym emoji 😄

@ciastek hehe i o to chodziło ;]

Jedyna wadą jaką teraz widzę, bez testowania tych dwóch wag (pomijając bruera) to chyba jednak dosyć słaba widoczność wyświetlacza.
    Tak jakby trzeba było stawiać je w określonym miejscu "na widoku" i odpowiedniej pozycji, żeby móc swobodnie odczytać wynik wagi.

Wspominal bodajże też o tym "Chronicler" jak testował subminimala.

Sugerowane posty

• Acaia Umbra – niesamodzielna waga

Akcesoria domowego baristy - wagi, tampery, pojemniki itd.
    4
    2 Głosy
    4 Posty
    80 Wyświetlenia
    ciastekC
    @Heniutek o laga bym się nie martwił, skoro sygnał z Ameryki do Europy może dojść w kilka milisekund Przy dobrych modułach BT to nie powinien być problem, a Acaia ma jakiś autorski protokół jeszcze więc domyślam się, że chcieli zminimalizować wszelkie widoczne opóźnienia
  • 1 Głosy
    4 Posty
    120 Wyświetlenia
    pawel890P
    Ja kupiłem na aliexpres za 175 zł. Na wysokość można regulować, co do kształtu sitek... to nie wiem, myślę, że trochę czepialstwo. Wiadomo, że te końcówki mają płaską powierzchnie, ale chyba żaden automatyczny WDT nie ma takiej funkcjonalności.
  • 0 Głosy
    4 Posty
    149 Wyświetlenia
    Dawid4792D
    Moim zdaniem do wysokich cen różnych akcesoriów trzeba podejść trochę inaczej. W każdym hobby pojawiają się różne nowości, różne gadżety. Kawosze mają jakieś drogie WDT, młynki za 10 tys złotych czy sitka za 1200zł. Oczywiście to wszystko jest wysokiej jakości, ale ze stosunkiem cena /jakość bywa różnie, bo czasem płacimy za coś 5 razy więcej, ale nie otrzymujemy 5 razy lepszych efektów, a jedynie niesmaczną poprawę. Koniec końców, dla ludzi którzy mają pasję to nadal gra warta świeczki Ja to rozumiem, chociaż sam pewnie bym nie kupił.