Przejdź do treści

Coffee Europe Expo 27-29 maja 2025

Kawowe spotkania i wydarzenia
7 4 164
  • 27-29 maja w Warszawie targi kawy, sprzętu i akcesoriów do branży kawowej.

Tutaj można sobie ogarnąć darmowy bilet 👇👇
    https://coffeeeuropeexpo.com/rejestracja/

Strona targów:
    https://coffeeeuropeexpo.com/

Osobiście niestety z powodu pracy nie wybiorę się, ale chętnie zobaczyłbym relacje z wydarzenia i ciekawe zdjęcia jakby ktoś się wybrał ☺

• Dobrze patrzę -->
    Termin : Wtorek, Środa, Czwartek, godzina 10-17, średnio pasuje, nie będę brał urlopu, a po pracy to otarłbym się tylko o zamknięcie, jeśli skończyłbym o 15ej to może miałbym max 1,5h.

Druga sprawa z Warszawą to ma niewiele wspólnego, bo to pod Nadarzynem, chociaż My mamy dobry dojazd (autem) z obrzeży Wa-wy.

Jedyne co mnie bardzo ciekawi, pomijąjac kawowych wystawców to co tam robi Tesla i Ambasada Rwandy ;]

• Dobrze patrzę -->
    Termin : Wtorek, Środa, Czwartek, godzina 10-17, średnio pasuje, nie będę brał urlopu, a po pracy to otarłbym się tylko o zamknięcie, jeśli skończyłbym o 15ej to może miałbym max 1,5h.

Druga sprawa z Warszawą to ma niewiele wspólnego, bo to pod Nadarzynem, chociaż My mamy dobry dojazd (autem) z obrzeży Wa-wy.

Jedyne co mnie bardzo ciekawi, pomijąjac kawowych wystawców to co tam robi Tesla i Ambasada Rwandy ;]

@Heniutek napisał w Coffee Europe Expo:

Jedyne co mnie bardzo ciekawi, pomijąjac kawowych wystawców to co tam robi Tesla i Ambasada Rwandy

Ambasada chyba reprezentuje Rwandę jako kraj gdzie rośnie kawowiec.

• Nie no to rozumiem, połaczyłem kropki, ale co tam będą robić, przecież nie będą promować "lokalnych" rolników z Rwandy;]

• Sam ciekaw jestem co dokładnie pokażą na stoisku.
    Na liście wystawców jest też kilka firm znanych z zaopatrywania domowych baristów - Konesso, Janusz, Przyjaciele Kawy itd.
    Gdybym miał bliżej to bym pewnie się skusił.

• Dobrze patrzę -->

@Heniutek napisał w Coffee Europe Expo:

Jedyne co mnie bardzo ciekawi, pomijąjac kawowych wystawców to co tam robi Tesla

może Elon zrobił młynek który sam mieli 😂

• Widzę, że będzie też Coffedesk (All Good SA) i CoffeSite. Wydaje mi się, że nie było tych firm kilka dni temu na liście.

Sugerowane posty

• [Relacja] Kawa to owoc - spotkanie z ZAO Coffee w CKiB Opalenica

8
    2 Głosy
    8 Posty
    235 Wyświetlenia
    yendrzeiY
    Opalenica jest miastem pierwszego polskiego motocykla - Lech :). Dodatkowo Ronaldo u nas spał jak było Euro 2012
  • Festiwal Kawy w Krakowie | 28-29 czerwca 2025| Hala Cracovia

3
    0 Głosy
    3 Posty
    744 Wyświetlenia
    S
    Wróciłem z tegorocznego festiwalu. Były palarnie, sklepy z różnego rodzaju kawowymi około kawowymi rzeczami. [image: 1751122013017-festiwal-kawy-w-krakowie-3.jpg] Sporo było wystawców syropów. Było też smaczne jedzenie i jak często przy takiej okazji masa słodkości. [image: 1751121996551-festiwal-kawy-w-krakowie-1.jpg] [image: 1751122004101-festiwal-kawy-w-krakowie-2.jpg] Ze sprzętów najciekawszy był chyba młynek Acaia Orbit. Młynek podobny do konstrukcji Webera, niestety pracuje dość wolno i trzeba lekko tracąc wylot żeby wyleciało wszystko. [image: 1751121952348-acaia-orbit.jpg] Oprócz tego można było zobaczyć pracujące m.in. La Marzocco Linea Micra, Mini, GS3, Fellow Aiden Precision Coffee Maker, Mahlkönig EK Omnia itd. Jeśli ktoś ma niedaleko to warto zajrzeć. Dojeżdżający z daleka mogą się jednak czuć trochę zawiedzeni.
  • Warszawski Festiwal Kawy - Narodowy 2025

4
    0 Głosy
    4 Posty
    188 Wyświetlenia
    S
    @bilongo napisał w Warszawski Festiwal Kawy - Narodowy 2025: oczywiście pewnie dobre kawy też można kupić przy okazji?:) Jak najbardziej.