Nivona Cube - u kogo sprawdzi się taki automat?
-
Hej, z tym jest najwiekszy problem, bo ekspres dosyć szybko przechodzi w tryb czuwania, czy tam się nawet sam wylacza.
Dla mnie kawa z niego nie jest gorąca, a mam do czynienia z cafelat robotem i tam trzeba się bardziej przyłożyć żeby wygrzać wszystko..Postaram się sprawdzić dziś, może jutro z pirometrem i termometrem elektronicznym.
@Heniutek napisał w Nivona Cube - u kogo sprawdzi się taki automat?:
Postaram się sprawdzić dziś, może jutro z pirometrem
Ciekaw jestem co pokaże pirometr. Mam proste urządzenie tego typu i niestety w kawowych zastosowaniach się nie sprawdza - zaniża temperaturę, chyba z powodu połysku powierzchni.
-
Hej, nie sprawdze dziś i jutro, bo teściowie coś złapali i wolę na razie tam nie łazić... ;/
-
Kupiłem Nivona Cube. Sprawdziłem z różnymi ustawieniami (mielenie/temperatura/ilość wody), kawami ... zwróciłem.
Przepalał kawę. Może mój egzemplarz, ale niesmak pozostał. Kupiłem Delonghi Rivelia i jestem zadowolony. -
Kupiłem Nivona Cube. Sprawdziłem z różnymi ustawieniami (mielenie/temperatura/ilość wody), kawami ... zwróciłem.
Przepalał kawę. Może mój egzemplarz, ale niesmak pozostał. Kupiłem Delonghi Rivelia i jestem zadowolony.@stachu napisał w Nivona Cube - u kogo sprawdzi się taki automat?:
Kupiłem Delonghi Rivelia i jestem zadowolony.
Możesz napisać kilka słów o tym ekspresie, najlepiej w dedykowanym wątku?