Przejdź do treści

Nowa wersja Mazzer Mini - ciekawa propozycja wśród młynków on demand

Młynki
6 3 182
  • Nowa wersja kultowego niemalże młynka Mazzer Mini to kolejna propozycja od Mazzera.

Mazzer rozszerza w ostatnim czasie swoją ofertę młynków do kawy dla domowych baristów. Do Philosa i Omegi dołączyła teraz nowa wersja młynka Mazzer Mini.

Młynek otrzyma żarna 233M znane z młynka Super Jolly V Pro oraz opcjonalnie żarna dostosowane do jasnych wypałów.

Młynek ma sterowanie elektroniczne - programowanie czasowe dozy z dokładnością do 0,01s.

Prędkość mielenia na poziomie 2-2.5 g/s. Moc silnika nie jest na razie znana.

Materiały producenta poniżej

Mazzer Mini nowy 2.jpg

Mazzer Mini nowy.jpg

Więcej:
    https://shop.mazzer.com/blogs/journal/the-new-mini

• Wygląda niesamowicie, jak widać, można odświeżyć klasyk ze smakiem.
    Czekam jeszcze, aż powstanie mazzer mini w wersji SD 🙂

• Wyglada super i od razu wjeżdża z mniejszym hoperem...
    Dostępny ma być "wczesnym latem" , ciekawe jaka bedzie cena?!

• Wygląda niesamowicie, jak widać, można odświeżyć klasyk ze smakiem.

@pawel890 napisał w [Nowa wersja Mazzer Mini

Byłbym zaskoczony gdyby taki młynek powstał, ponieważ w ofercie jest już Philos.

• Ja również będę zaskoczonym , ale Philos do końca do mnie nie przemawia. Zdecydowanie bardziej podoba mi się design Mazzer mini i chętnie bym go zobaczył w odsłonie SD. Szkoda, że Mazzer nie tworzy tyle wariantów młynków co Eureka. 🙂 W ostateczności trzeba czekać na Mazzer v2

• Ja również będę zaskoczonym , ale Philos do końca do mnie nie przemawia. Zdecydowanie bardziej podoba mi się design Mazzer mini i chętnie bym go zobaczył w odsłonie SD. Szkoda, że Mazzer nie tworzy tyle wariantów młynków co Eureka. 🙂 W ostateczności trzeba czekać na Mazzer v2

@pawel890 napisał w Nowa wersja Mazzer Mini - ciekawa propozycja wśród młynków on demand:

Philos do końca do mnie nie przemawia

Do mnie też. Nie przekonuje regulacja grubości z tyłu młynka.
    Natomiast sama koncepcja "maszynki do miesą" a więc - poziomo silnik, przekładnia wpychająca ziarna do pionowych żaren jak najbardziej na plus.

• S skansen odniósł się do tego tematu dnia
Sugerowane posty

• Czy europejscy producenci młynków idą drogą Nokii? Dyskusja.

Zablokowany Młynki mahlkönig eureka
    11
    2 Głosy
    11 Posty
    272 Wyświetlenia
    S
    Do dalszej dyskusji zapraszam w wątku Czy europejscy producenci młynków pójdą drogą Nokii? Analiza rynku.
  • New Mazzer Mini G - kolejna propozycja od Mazzera

Młynki mazzer młynek od grind-by-weight
    7
    1 Głosy
    7 Posty
    189 Wyświetlenia
    pawel890P
    Na pierwotnych zdjęciach ten panel sterujący się całkowicie zmienił. Nie ma tam fizycznych przycisków, tylko teraz całkowicie dotykowy panel. Niżej uzupełnili o ciekawe fakty, retencja młynka wynosi 8g. Nie rekomendują spryskiwania żaren wodą, ponieważ grozi to zalepieniem żaren, zakleszczeniem i utlenianiem żaren. Dość ciekawe ostrzeżenie. Prezentuje się świetnie na nowych zdjęciach: [image: 1752610641806-bc04aa43-974a-4966-9778-6d37e4601fde-image.png]
  • Mazzer Philos - recenzja nowości w gamie młynków SD

Młynki recenzja mazzer młynek sd
    3
    3 Głosy
    3 Posty
    165 Wyświetlenia
    B
    @skansen zakup jest prawdopodobnie możliwy głównie przez stronę producenta. Kupiłem młynek z drugiej ręki, ponieważ pierwszy właściciel niedługo po otrzymaniu przesylki stwierdził, że woli zostać przy młynku napędzanym siłą mięśni