Morele.net a zakupy kawowe
-
Ponad połowę swojego życia spędziłem w Krakowie.
Dlatego też firma Morele.net jest mi doskonale znana.
Firma ta zaczęła swoją działalność w 2000 roku jako dostawca Internetu do niektórych krakowskich akademików.
AGH miało oczywiście swoją sieć o parametrach które nawet po 20 latach robią wrażenie. Internet oferowany przez morele.net odbiegał niestety od tego na AGH a problemy z nim występujące były szeroko opisywane w prasie studenckiej. Morele.net były takim wyraźnym przykładem, że czasem państwowe (AGH) jest lepsze niż prywatne.Potem gdy morele zmieniło się w sklep internetowy kupowałem u nich różnego rodzaju sprzęt do firmy rodzinnej wybierając zawsze odbiór osobisty. Zależało mi zawsze na możliwości sprawdzenia sprzętu przy odbiorze. Trzymałem się moreli do czasu gdy w 2018 roku wybrałem znów morele i odbiór osobisty. Zostałem obsłużony jak na taśmie a na sprawdzenie sprzętu po raz pierwszy nie było warunków. Wystawiłem im opinie w jednym z serwisów którą Morele walczyły i kwestionowały. Trzymałem się potem od tego sklepu z daleka.
Czasem jednak zdarza się tak, że coś jest dostępny tylko w morelach. Wtedy nie mam wyjścia i kupuje u nich. Czasami zakupy kończą się fakapem. I wtedy zaczynają się cyrki. Kupiłem swego czasu na allegro ale od Morele.net Sp. z o.o. towar który okazał sie niezgodny z opisem. Wystawiłem stosowną ale wyważoną opinie. Zaczęły się telefony z moreli z prośbą o zmianę oceny i inne próby jej usunięcia. Opinii nie usunąłem. Morele zamiast poprawić swoje procedury i unikać nieporozumień z kupującymi woli walczyć z negatywnymi opiniami i kwestionować je. Praktykę tą opisano m.in. tu:
https://crn.pl/aktualnosci/znikaja-punkty-odbioru-morele-net/Ostatnio szukałem filtrów Melitta Mild - były dostępne tylko u nich. Kupiłem i po kilku dniach przesyłka dotarła, wszystko było OK. Postanowiłem się więc przyjrzeć co jeszcze mają kawowego w ofercie. Oferują m .in. Biankę i jak nie mam w zwyczaju wyśmiewać sklepowych opisów tym razem muszę to zrobić.
W ofercie
https://www.morele.net/ekspres-cisnieniowy-lelit-lelit-bianca-pl162t-eucb-ekspres-kolbowy-13255786/
takie kwiatki:- Obsługa ekspresu kolbowego jest niezwykle prosta i intuicyjna
- Ten model ekspresu umożliwia korzystanie z kawy mielonej. Można mielić ją samodzielnie tuż przed parzeniem albo kupować już zmieloną, co jest sporym ułatwieniem.
- Chociaż ekspres sprzedają Morele.net to pojawia się na dole logo Przyjaciele Kawy - czyżby obrazki zapożyczono z innej strony ?
Reasumując - jeśli nie ma wyjścia można coś u nich kupić. Ale nie ma co sugerować się opisem. Jeśli produkty są dostępne gdzie indziej, to warto kupić u konkurencji, nawet jeśli jest drożej...
-
Ja u nich nie kupuję od czasu największego wycieku danych w historii polskiego internetu i faktu, że moje hasła od dawna lataj po internecie.

-
Ja u nich nie kupuję od czasu największego wycieku danych w historii polskiego internetu i faktu, że moje hasła od dawna lataj po internecie.

-
S skansen przeniósł ten temat z Dział handlowy dnia
-
S skansen przeniósł ten temat z Ogłoszenia sprzedaży sprzętu używanego dnia
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się