Przejdź do treści

Nowa kawiarka - ten sam smak.

Metody alternatywne
3 3 161
  • Jeśli ktoś szuka nowej kawiarki, wybór jest spory. Ja jestem zadowolony z mojej Bialetti. Ostatnio jednak dostałem podróżną kawiarke od Cafe de Kona. W zasadzie funkcjonuje tak samo jak i kazda inna ale jesli komuś bardziej by sie podobał ten design to polecam. Zapraszam tez do obejrzenia mojej recenzji na YT

• Świetny materiał, dziękujemy. Jeśli tylko mam dostęp do kuchenki gazowej kawiarka jest moim wyborem.

• Ja dość długo korzystałem z kawiarki codziennie, jakieś półtorej roku. Nie miałem wtedy ekspresu ciśnieniowego. Przez długi czas używałem Bialetti Brikki i do dzisiaj uważam, że napar z tej kawiarki jest świetny.

Sugerowane posty

• Hario Cold Brew Coffee Jug - karafka do cold brew- recenzja

Metody alternatywne recenzja
    4
    0 Głosy
    4 Posty
    266 Wyświetlenia
    S
    @Dawid4792 napisał w Hario Cold Brew Coffee Jug - karafka do cold brew- recenzja: Aż jestem ciekawy jak radzi sobie z filtrowaniem ta metalowa siatka Mój młynek generuje niewiele pyłu, ale nie jest to ilość zerowa. Zawsze trochę zostaje na dnie, końcówkę po prostu wylewam razem z nim. Ostatnio na próbę przepuściłem trochę kawy z dna przez filtr papierowy i nie była tak dobra jak coldbrew "niefiltrowane". Z samej zaś karafki jestem dalej zadowolony. Niedługo minie drugi sezon z nią, siatka jest dalej w dobrym stanie. Szkło często myję w zmywarce, siatkę sporadycznie. Szczyt upałów za nami więc pewnie niedługo karafka powędruje do szafki.
  • Eureka Mignon Single Dose - recenzja młynka

Młynki recenzja eureka single dose młynek młynek sd
    33
    3 Głosy
    33 Posty
    1k Wyświetlenia
    S
    To kwestia nie tyle w nadawaniu się (lub nie) do alternatyw co w zmianie np. z espresso na alternatywy i z powrotem. Eureka nadaje się do obu tych metod, tu chyba nie ma żadnych wątpliwości. Natomiast przeskakiwanie miedzy metodami jest oczywiście możliwe, aczkolwiek trudniejsze niż gdybyśmy mogli wspomagać się skalą.
  • Kawiarka pytania nowego użytkownika

Metody alternatywne kawiarka
    5
    0 Głosy
    5 Posty
    189 Wyświetlenia
    pawel890P
    Może to ma znacznie, bo wleciała zimna woda Ale w internecie piszą, że to nie ma znaczenia, cóż sprawdzę, dzięki