Przepisy dla palaczy
-
Kawa na dziś: Columbia Castillo el Tambon. Uprażona na Medium+ pod espresso. Moja ostatnia paczka

Wczoraj na piecyk poszła India SLN9 - odpoczywa i czeka na swój dzień.
-
Najpierw metoda prób i błędów, potem powielam z Artisanem kroki najlepszego palenia. Tylko nie ma ślepo, a tak, żeby RoR mieć w miarę podobny.
-
Ja nie mam artisana, palę na Kaldi, regulując tylko gaz i wyciąg. Nie jestem nadal po roku zadowolony
-
Ja nie mam artisana, palę na Kaldi, regulując tylko gaz i wyciąg. Nie jestem nadal po roku zadowolony
@kawosz17 Bez zapisu przebiegu palenia ciężko odtworzyć poprawne i korygować błędy, stąd warto mieć jakiekolwiek narzędzie do tego. U mnie z 2 ziaren jestem super zadowolony (India SLN9 i Columbia). Miałem Ethiopię i z tą ciężko mi się było dogadać. Może dlatego, że celuję w średnie espresso, a Ethiopia wyraźnie chciała być przelewem

Pogadaj z ChatGPT. Opisz proces palenia, w jakim momencie co robisz, zrób zdjęcie ziarna przed i po paleniu, podaj wagę przed i po, objętość przed i po oraz jak chłodzisz ziarno i ile czasu Ci to zajmuje. No i próbowanie najszybciej po jakichś 72h od prażenia. Powinien Ci podpowiedzieć co poprawić.
-
Ja mam wentylator kanałowy, ziarno wysypuje na duże sitko, takie jak do makaronu
i stawiam na tym wentylatorze
https://allegro.pl/oferta/wentylator-kanalowy-wyciagowy-eberg-vext-100-170-165m3-silnik-dc-regulator-17243155744
Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.
Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.
Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗
Zarejestruj się Zaloguj się