Przejdź do treści

Jacobs Origins Single Brazil

Kawa ziarnista
2 2 117 1
  • 89d7aff0-45db-4b7d-8c99-0ee5809ffacb-image.png

Ostatnim czasem miałem okazję kupić średnio paloną kawę ziarnistą: Jacobs Origins Single Brazil
    Kupiłem z wielką ciekawością, ponieważ nigdy nie piłem takich wynalazków, wybrałem klasyczną Brazylię, żeby sprawdzić podstawową wersję.
    Muszę przyznać, że w tej cenie 65zł/kg to naprawdę solidna kawa! Zdecydowanie lepsza od ostatnio testowanej Blue Orca, jeśli mam szukać króla opłacalności.

a45829c5-5595-4f92-a801-502558448e57-image.png

Jacobs deklaruje średnie palenie, kawa jest równo wypalona, ziarna nie posiadają skaz. Kawa w smaku to idealne "daily", niezwykle zbalansowana, bez nut goryczy i kwasku, czuć delikatne orzechowe nuty. W swojej ofercie jest tez więcej regionów: Klumbia, Uganda, Laos & India oraz edycje włoskiego palenia.

• 89d7aff0-45db-4b7d-8c99-0ee5809ffacb-image.png

Ostatnim czasem miałem okazję kupić średnio paloną kawę ziarnistą: Jacobs Origins Single Brazil
    Kupiłem z wielką ciekawością, ponieważ nigdy nie piłem takich wynalazków, wybrałem klasyczną Brazylię, żeby sprawdzić podstawową wersję.
    Muszę przyznać, że w tej cenie 65zł/kg to naprawdę solidna kawa! Zdecydowanie lepsza od ostatnio testowanej Blue Orca, jeśli mam szukać króla opłacalności.

a45829c5-5595-4f92-a801-502558448e57-image.png

Jacobs deklaruje średnie palenie, kawa jest równo wypalona, ziarna nie posiadają skaz. Kawa w smaku to idealne "daily", niezwykle zbalansowana, bez nut goryczy i kwasku, czuć delikatne orzechowe nuty. W swojej ofercie jest tez więcej regionów: Klumbia, Uganda, Laos & India oraz edycje włoskiego palenia.

@pawel890 faktycznie, ładne ziarenka.
    Dzieki za info.

Korzystajac z okazji testował ktoś "podmarkę" Nestle : Buondi Craft?

Sugerowane posty

• Bracia Ziółkowscy – opinie, recenzje

Kawa ziarnista
    6
    1 Głosy
    6 Posty
    103 Wyświetlenia
    O
    Piłem kilka kawek od nich i też miałem przyjemność porozmawiać z jednym z braci na jednej z edycji "Parzymy przelewamy". Kawy są bardzo fajne i nawet taki "Szybki przelew" był całkiem przyjemny. Niemniej jednak już dosyć długo nic od nich nie piłem. Na temat ziaren pod espresso się nie wypowiem, bo jeśli chodzi o moje domowe potrzeby to omijam szerokim łukiem wszystko co ciemno palone
  • Ziarno pod słodkie espresso

Kawa ziarnista
    6
    0 Głosy
    6 Posty
    207 Wyświetlenia
    SemtexS
    @ciastek napisał w Ziarno pod słodkie espresso: Z jakich ziaren wam wyszło najsłodsze esko? Ja mam dobre i słodkie doświadczenia z kawkami: Honduras La Valentina, Runty Roaster; Honduras Marcala, Java; Sweet Kick, Java; Gwatemala Huehuetenango; Coffeelab. Żeby nie wpaść w posmak naznaczony nutką goryczki i z drugiej strony, żeby kwaski nie przesłoniły słodyczy, to w zależności od kawki, celuję w proporcje ~1:2,1-2,3.
  • Ziarno pod czekoladowe espresso

Kawa ziarnista
    16
    0 Głosy
    16 Posty
    514 Wyświetlenia
    ciastekC
    Mega zaskoczeniem dla mnie jest Polska Parzucha. Jedna z przyjemniejszych jakie piłem. Szoty z głębokiego koszyka 21g Lelit by IMS i pojedynczego 11g wychodzą takie same, a samo ziarno wymaga o dziwo dość grubego mielenia jak na esko. Muszę jeszcze zobaczyć jak wyjdzie przy standardowym 18g.