Szkice i zaplanowana publikacja
-
Nie mogę wyjść ze zdumienia, ale wygląda na to, że funkcjonalność szkiców działa tylko lokalnie, w pamięci przeglądarki. To rodzi problemy bo nie można np zacząć pisać na komputerze/tablecie, a później dodać na szybko jakiejś notki z telefonu, itp itd.
Z drugiej strony trafiłem w dokumentacji na funkcjonalność zaplanowanej publikacji ale wygląda na wyłączona albo usunięta w v4
Jeśli zostało to wyłączone, moglibyśmy przywrócić to planowanie publikacji? Mam kilka dłuższych tekstów do napisania i takie szkice (choćby pod przykrywką opóźnionej o 100 lat publikacji
) byłyby mega pomocne. Już jeden szkic recenzji tak straciłem 
-
@ciastek dziękujemy za zgłoszenie. Opóźniona publikacja jest dostępna dla adminów. Zweryfikujemy czy można nadać to uprawnienie pozostałym użytkownikom.
-
No niestety wersja robocza działa tylko lokalnie, ja osobiście robię drafty w Google Docs - który fajnie wersjonuje i jest dużo lepszym edytorem, a gotowy post przeklejam do forum.
Odnośnie funkcjonalności "Opublikuj później" - to niestety działa tylko dla administratorów, napisałem do autorów forum, czy to jakiś bug czy feature.Funkcja "opublikij później" - działa już dla wszystkich.

Co myślisz o tych rozwiązaniach @ciastek ?
-
opóźnione publikowanie powinno załatwić sprawę, dzięki
przetestowałem na szybko i jest gitco do docsów i tym podobnych – pisanie szkiców w osobnej aplikacji może być uciążliwe, zwłaszcza kiedy w grę wchodzi formatowanie
o ile markdowna dobrze znam to i tak lubię mieć podgląd na bierząco, jak w tym forumowym edytorze -
Google docs wspiera markdown, zarówno do pisania jak i kopiowania.
Możesz napisać nawet zgodnie z docsami, a potem wystarczy zrobić:

-
personalnie, Google omijam szerokim łukiem
zwykle szukam rozwiązań natywnych, choć w przypadku opóźnionej publikacji szybko napotkaliśmy na problemy z komentowaniem szkiców, więc teraz podchodzę do tego z dystansem
szukając czegoś prostego, koniecznie ze wsparciem markdown, z niezauważalną synchronizacją między urządzeniami trafiłem na 2 obiecujące aplikacje:
- Notatki (Apple), ale eksport do markdown ma pojawić się na jesień, więc przydałoby się chociaż tymczasowe rozwiązanie
- Obsidian, można edytować wizualnie i skopiować markdown albo pisać w nim ręcznie, z włączonym formatowaniem w locie; synchronizuje się przez różne usługi chmurowe albo wykorzystując sieć lokalną
wykorzystałem Obsidiana do opisania historii z użycia Freda w trybie SD, był bezproblemowy
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się