Przejdź do treści

[S] nowy Timemore S3 czarny

Przeniesiony Dział handlowy
4 2 89
Sugerowane posty

• Wybrani gracze na polskim rynku kawowym 2024

Dział handlowy analiza rynku
    3
    0 Głosy
    3 Posty
    117 Wyświetlenia
    S
    @Kekacz napisał w Wybrani gracze na polskim rynku kawowym 2024: Koree z tego co pamiętam obsługuje automaty w Żabkach, więc mają ogromny rynek. Tak, też zwróciłem na to uwagę. Ale Koree, podobnie jak Primulator ma w ofercie też sporo innego sprzętu, więc nie jest firmą wyłącznie kawową.
  • Jak wygląda polski rynek kawy?

Przeniesiony Dział handlowy analiza rynku
    13
    0 Głosy
    13 Posty
    232 Wyświetlenia
    S
    @Semtex napisał w Puck screen - niezbędny dodatek czy zbędny gadżet?: I doszedłem do wniosku, że zdecydowaną większość rynku stanowią nabywcy plastikowych De Longhi ze znanych marketów oferujących elektronikę, a nie Lelita Biancę, czy Rocketa Cronometro, które są sprzedawane przez wyspecjalizowane sklepy, wąskiej grupie pasjonatów, z których duża część śledzi właśnie takie fora Podobnie oceniam wielkość kawowego rynku "prosumer" w Polsce. W mojej ocenie sprzęt ten stanowi jakieś 2%. Raport za 2024 rok wkrótce
  • WDT by Coffeetamppl - czyli nowy poziom dystrybucji?

Przeniesiony Dział handlowy wdt coffeetamp
    19
    0 Głosy
    19 Posty
    309 Wyświetlenia
    MikołajM
    @Kekacz sorry za trochę późną odpowiedź. Regulacji głębokości jaki takiej nie ma, a to ze względu na to, że korekta jest na tyle rzadko potrzebna, że koszty produkcji osobnego dysku z dopasowanymi igłami są mniejsze, niż mechanizm do regulacji z przykładowo sprężyną. Sprężyna też zmniejsza trwałość poprzez ciągły nacisk. Co do martwego pola na samym środku ma ono średnicę 8mm i przy naturalnie zbryłowanej kawie nie jest zauważalny, chociaż takie proste zaślepki są akurat łatwe i tanie w produkcji więc może akurat wyprodukuję kilka. Dzięki!