[S] Lelit MaraX
-
Nadszedł czas pożegnania z moją Marą
Jaka jest Mara?
Zjawiskowa
Klasyczny, minimalistyczny design grupy E61 nadaje jej niesamowitego uroku. To gwiazda każdego spotkania towarzyskiego, zwłaszcza kiedy stoi w aneksie kuchennym.Wciąż młoda
Zakupiona w konesso w maju 2022, codziennie parzyła doppio i cappuccino. Zalewana miękką kranówką przez filtry Lelita, backflushowana regularnie, odkamieniona 2 razy ze względu na dobrą wodę.Gorąca
Szybko się nagrzewa, już w 15m sygnalizuje gotowość i bardzo dobrze trzyma temperaturę.Cicha
Jej pompa została konstrukcyjnie wyciszona, dzięki czemu nie hałasuje tak jak większość innych, wibracyjnych.Delikatna
Jak przystało na HXa, mleko spienia świetnie, aksamitnie.Bezproblemowa
Nie było najmniejszej usterki ani z hyrauliką, ani z elektroniką, o którą dodatkowo dbałem nalewając wodę po wyjęciu kanistra, żeby przypadkiem nie zalać.Ambitna
W grudniu zeszłego roku zyskała manometr na grupie. Skrupulatnie zabezpieczona przed operacją (zdjęcie w załączeniu) nie doznała efektów ubocznych w postaci rys.Pachnąca
W marcu br, ustępując miejsca Biance, została dokładnie umyta. Grupa standardowo wykąpana w Puly Caffie, portafiletr, wszystkie sitka i kratki.Drożna
Tuż przed odłączeniem ostatecznie odkamieniona Pulym, zalecanym przez Lelita.Lekka
Boiler i instalacja hydrauliczna zostały opróżnione.Nieco śliska
Świeżo nasmarowana gęstym CX80 przeznaczonym do ekspresów, dźwignia działa bezwysiłkowo.Gładka
Szukając wszelkich śladów użytkowania znalazłem jedynie dropne zarysowania na rękojeści kolby, a po dokładnym myciu tacki ociekowej kilka ledwo widocznych rys przy zagięciu blachy od wewnętrznej strony z przodu, czego nie byłem w stanie dojrzeć przy założonej kratce.Gotowa na nowego partnera/partnerkę
Jedyne co można by było zrobić to wymienić uszczelkę przy dyszy gorącej pary.Towarzyska
Mara, zwana też MarąX (PL62X), trafi do Ciebie razem z:- oryginalnymi kratkami, łącznie z podwyższeniem na filiżanki do espresso
instrukcją - kablem zasilającym, wciąż fabrycznie skręconym
- nową, zafoliowaną szczotką z włosiem nylonowym Lelit PL106
- nową, zafoliowaną szmatką Lelit MC972
- nowym filtrem do wody Lelit MC747PLUS (70l)
- proszkiem do czyszczenia grupy Puly Caff, 5x 3.5g (Lelit PLA9201)
- butelką płynu Puly do czyszczenia dyszy, 1x 25ml (Lelit PLA9203)
- drewnianym tamperem Lelit PLA481R
- oryginalnymi sitkami od IMS (18-21g, 14-18g, 9-11g, ślepe)
- śrubą zaślepiającą miejsce opcjonalnego montażu manometry na grupie (zachowana po rozbudowie)
Ciekawa świata
Choć wolałaby zostać w Trójmieście lub okolicach, nie boi się podróży w kartonie, preferencyjnie na palecie.Przyciągająca
Podczas polerowania grupy szmatką z mikrofibry przyklejały się do niej drobne pyłki, co ujmowało jej uroku. Po przetarciu palcem został natomiast lekki ślad, jak to po palcach, widoczne na zdjęciu. Tak słowem wyjaśnieniaW razie wątpliwości mogę dorobić zdjęć, post ma ograniczenie na 10 załączników, dlatego nie załączam inicjalnie.
Twoja
za 3500zł, w b. dobrym stanie, gotowa do parzenia kawy w pół godziny od dostarczenia!
- oryginalnymi kratkami, łącznie z podwyższeniem na filiżanki do espresso
-
C ciastek odniósł się do tego tematu dnia
-
możliwość modyfikacji już znikła, więc dorzucę informacyjnie:
gdyby ktoś miał obawy co do bezpieczeństwa sprzedaży przez samo forum, wystawiłem też na OLX z płatnością online i wysyłką kurierem w pakiecie ochronnym, niestety nie ma tam opcji wyboru przesyłki paletowej
nie jestem pewien czy byłoby to zgodne z regulaminem forum, więc linka nie wstawiam
rozważam jeszcze allegro, ale to nadal otwarty temat
-
Jak najbardziej można dołożyć linki do OLX lub innego portalu. Prośba tylko o zaznaczenie, że to Twoja oferta.
Swoją drogą ja sprzedałem swoje Ceado E37S przez allegro lokalnie właśnie. Kupujący poprosił mnie o dodanie wysyłki i w ramach allegro sfinalizowałem sprzedaż. -
sprzedane
-
-