Przejdź do treści

Hario mobile mill stick - recenzja

Młynki
2 2 99
  • Mini recenzja Hario Mobile Mill Stick

Używam Hario Mobile Mill Stick od około dwóch miesięcy i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolony z tego sprzętu. Jest to elektryczny wkrętak ładowany przez USB, z bitem pasującym do młynków Hario. Dodatkowo, za opłatą, dostępny jest adapter do młynka Comandante C40.

00393eb5-3b99-4e2b-a5d1-f17ac6cd4bb9-480856433_1171018787835577_1168918094976424023_n.jpg

Minusy:
    Port ładowania USB mini: Na szczęście bateria dość dobrze trzyma, więc ładowanie raz na tydzień lub dwa jest wystarczające.

Bit magnetyczny: Często miałem problem z tym, że bit zostawał raz w młynku, a raz przy wkrętaku. Aby to rozwiązać, postanowiłem trwale zamocować go za pomocą taśmy PTFE do sticka.

Port do Comandante: Moim zdaniem mógłby mieć nieco mniej luzu.

Zalecenia producenta: Producent sugeruje mielenie od 21 klików, ale ja z powodzeniem mieliłem na 15 klikach, bez żadnych problemów.

Plusy:
    Równomierne mielenie: Prędkość jest stosunkowo wolna, więc można z przyjemnością obserwować, jak równomiernie opada zmielony proszek.

Koniec z machaniem korbą: Dla osób, które już nie chcą męczyć się z ręcznym mieleniem, to świetna alternatywa.

Wielkość i mobilność: Urządzenie jest niewielkie i łatwe do zabrania w podróż.

Jakość wykonania: Plastik jest solidny, a sam stick jest cichy, masywny, ale nie za ciężki.

Podsumowując, to eleganckie i funkcjonalne urządzenie.
    Jeśli ktoś nie chce już kręcić korbą, za około 350 zł może sięgnąć po Hario Mobile Mill Stick i cieszyć się jakością przemiału rodem z Comandante, ale w wersji elektrycznej.

• Fajny gadżet i fajna recenzja. Dziękujemy.

Sugerowane posty

• Timemore Sculptor 078 - recenzja

Młynki recenzja timemore
    8
    2 Głosy
    8 Posty
    442 Wyświetlenia
    S
    Jestem w trakcie testów wersji 078S. Odczucia mam podobne do @korea83 . Młynek fajny, przyzwoicie wykonany (pomijając włącznik), kompaktowy. Dobra jakość przemiału - na razie sprawdzałem cold brew i przelewy. Z minusów - irytujący popkorning przekładający się na długi czas mielenia i spory bałagan na blacie. Na dłuższą recenzje i porównanie do EK43S przyjdzie jeszcze czas ale nic nie wskazuje na to, żebym zmienił "Ikeja" na tytułowy młynek
  • Comandante C40 Mk4 - czy warto było kupić? Recenzja

Młynki recenzja młynek ręczny comandante
    2
    1 Głosy
    2 Posty
    237 Wyświetlenia
    korea83K
    Comandante trzeba oddać przede wszystkim to, że zapewnia bardzo dobrą jakość przemiału co skutkuje naparami o bardziej owocowych/żywych/ wyrazistych nutach smakowych. Jak ktoś lubi ten profil to z młynka na pewno będzie zadowolony. Ma swoje wady, ale zapewnia dobrą kawę, a już samo to wystarczy aby można było go polecić. Aktualnie mam 3 młynki pod przelewy, Kinu M47 Classic, Comandante właśnie i Sculptor 078 i lubię każdy z nich. Niby wkurza mnie liczenie klików, ale używam Comandante codziennie.
  • Ceado E37S - recenzja

Młynki recenzja ceado młynek od
    4
    2 Głosy
    4 Posty
    210 Wyświetlenia
    pawel890P
    Teoretycznie można polecić ten młynek o ile początkujący jest świadomy wyboru, to jak wspomniał @Belusar jest end-game młynek. Gorzej jak dojdziesz do wniosku, że jednak wolisz SD i potem będziesz musiał odsprzedać taki młynek może być ciężko bez straty. Dlatego polecałbym ten młynek początkującemu, ze względu, że to topowa półka, ale trzeba mocno przemyśleć zakup czy OD jest dla nas.