Czołem wszystkim
-
Hej, zajrzałem tu gdyż szukałem informacji o Nivona Cube.
Pózniej sporadycznie zaglądałem, pomyślałem że się zarejestruję, w kupie siła jak to mawiał pewien dziad z Wojsławic.Pijam przelewy i "espresso" z jasno palonych i średnio palonych ziarenek.
Na co dzień używam : Cafelat Robot+ DF54 lub Jx-pro.
Do przelewów porannych : FellowOde z Hario switch V3, czasem Kalita, Orea, ostatnio April, czasem mielę też Timemore C2.Jestem ze Stolycy.
To tak w skrócie.
-
Witamy! Masz super sprzęt, który zasługuje na dobrą recenzję na naszym forum.

Chodzi mi o Cafelat Robot -
Hej, zajrzałem tu gdyż szukałem informacji o Nivona Cube.
Pózniej sporadycznie zaglądałem, pomyślałem że się zarejestruję, w kupie siła jak to mawiał pewien dziad z Wojsławic.Pijam przelewy i "espresso" z jasno palonych i średnio palonych ziarenek.
Na co dzień używam : Cafelat Robot+ DF54 lub Jx-pro.
Do przelewów porannych : FellowOde z Hario switch V3, czasem Kalita, Orea, ostatnio April, czasem mielę też Timemore C2.Jestem ze Stolycy.
To tak w skrócie.
@Heniutek czołem kolego

Dobrze widzieć znajome twarze
-
Hej, to jest nas już kilku z Trójmiasta

U mnie zaczęło się od tego, jak w biurze postawili kolbę BezZera (inside joke
). Początkowo nie byłem przekonany bo przecież na guzik szybciej i łatwiej
Nie mniej jednak po dłuższym czasie spodobało mi się to, nawet poszedłem hobbystycznie na kurs, dorobiłem się pierwszej grupy E61 w postaci Lelit MaraX 3 lata temu, a od miesiąca wiosłuję na Biance. Najprawdopodobniej będę pierwszym, albo chociaż jednym z pierwszych właścicieli Option-O Casa 65CL w Polsce, czekając do lipca chyba zniosę jajko, zwłaszcza że zaraz WielkanocMiło Was poznać,
Krystian -
Cześć, BezZera brzmi wspaniale.
Podejrzewam, że nazwa mogła się dobrze przyjąć. Czekamy na recenzję tak ikonicznego młynka! -
Hej, to jest nas już kilku z Trójmiasta

U mnie zaczęło się od tego, jak w biurze postawili kolbę BezZera (inside joke
). Początkowo nie byłem przekonany bo przecież na guzik szybciej i łatwiej
Nie mniej jednak po dłuższym czasie spodobało mi się to, nawet poszedłem hobbystycznie na kurs, dorobiłem się pierwszej grupy E61 w postaci Lelit MaraX 3 lata temu, a od miesiąca wiosłuję na Biance. Najprawdopodobniej będę pierwszym, albo chociaż jednym z pierwszych właścicieli Option-O Casa 65CL w Polsce, czekając do lipca chyba zniosę jajko, zwłaszcza że zaraz WielkanocMiło Was poznać,
Krystian@ciastek napisał w Czołem wszystkim:
Najprawdopodobniej będę pierwszym, albo chociaż jednym z pierwszych właścicieli Option-O Casa 65CL w
Cześć, fajnie, że do nas dołączyłeś. Czekamy z niecierpliwością na Twoją opinię o tym młynku. Zapytam od razu-ile ten młynek kosztuje "na gotowo" z wysyłką do Polski ?
-
zamówiłem bezpośrednio u Option-O, bo bałem się szybkiego wykupowania w Europie, 601 USD + cło i vat, zobaczymy ile wyjdzie finalnie, ale i tak jestem nagrzany bardziej niż boiler parowy w Biance
inna opcja którą rozważałem było Terres de Café, z wysyłką ok 600 EUR (VAT wliczony, brak cła), ale nie mają na stanie i nie wiadomo kiedy będzie, reszta starego kontynentu zaszalała z cenami, z Niemcami i Szwedami na czele, już w Szwajcarii taniej
-
Dzień Dobry , witam się serdecznie ze wszystkimi

-
Cześć @Tomasz-Piela , cieszymy się, że do nas dołączyłeś.
-
Dzień dobry wszystkim.
-
-
@aIRACOBRA Witamy kolejnego użytkownika

-
Cześć, Marek z Tychów z tej strony. Espresso, alternatywy, wszystkiego po trochu staram się próbować.
-
Cześć Marek, miło Cię widzieć

-
Już widzę, dokąd uciekłeś z WOK-a

-

@Marek-Woźniak witamy na forum

Dobrze widzieć kolejną osobę ze Śląska
-

@Marek-Woźniak nie on jeden
tutaj jest przyjemniejszy klimatno i purystów mamy tu kawowych, a nie językowych, co raportują każdą jedną brakującą kropkę

-
Dzień dobry

Z tego miejsca chciałbym się przywitać.
Kilka słów: z kawą nie mam do czynienia od strony profesjonalnej, czy zarobkowej, natomiast horyzonty poszerzam w tej dziedzinie już od ładnych kilku lat, trochę na szkoleniach, trochę w lokalnych kawiarniach, a przede wszystkim w domowym zaciszu.Mam nadzieję, że na forum będę mógł wymienić się ciekawymi spostrzeżeniami oraz poczytać o sprawdzonych rozwiązaniach i nowinkach z kawowego świata.
Pozdrawiam serdecznie!
-
Dzień dobry

Z tego miejsca chciałbym się przywitać.
Kilka słów: z kawą nie mam do czynienia od strony profesjonalnej, czy zarobkowej, natomiast horyzonty poszerzam w tej dziedzinie już od ładnych kilku lat, trochę na szkoleniach, trochę w lokalnych kawiarniach, a przede wszystkim w domowym zaciszu.Mam nadzieję, że na forum będę mógł wymienić się ciekawymi spostrzeżeniami oraz poczytać o sprawdzonych rozwiązaniach i nowinkach z kawowego świata.
Pozdrawiam serdecznie!
@Semtex Witamy!

Daj znać, jeśli masz do polecenia któreś ze szkoleń lub kawiarni
-
@ciastek
Uczestniczyłem w szkoleniach organizowanych przez Michała Żmudę, wtedy jeszcze pracującego w Quali w Szczecinie. Obecnie Michał, o ile nic się nie zmieniło, jest członkiem teamu JAVA Coffee Roasters. Polecam prowadzone przez niego szkolenia - bardzo rzeczowo, trochę teorii, trochę praktyki i wszystko w miłej atmosferze.
Dobrze wspominam też cuppingi organizowane przez Dawida Zadarę z Hayba - dużo fajnej wiedzy
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się