Przejdź do treści

Czołem wszystkim

Na dobry początek
61 25 2.2k 1
  • Hej, zajrzałem tu gdyż szukałem informacji o Nivona Cube.
    Pózniej sporadycznie zaglądałem, pomyślałem że się zarejestruję, w kupie siła jak to mawiał pewien dziad z Wojsławic.

Pijam przelewy i "espresso" z jasno palonych i średnio palonych ziarenek.

Na co dzień używam : Cafelat Robot+ DF54 lub Jx-pro.
    Do przelewów porannych : FellowOde z Hario switch V3, czasem Kalita, Orea, ostatnio April, czasem mielę też Timemore C2.

Jestem ze Stolycy.

To tak w skrócie.

• Witamy! Masz super sprzęt, który zasługuje na dobrą recenzję na naszym forum. 🙂
    Chodzi mi o Cafelat Robot

• Hej, zajrzałem tu gdyż szukałem informacji o Nivona Cube.
    Pózniej sporadycznie zaglądałem, pomyślałem że się zarejestruję, w kupie siła jak to mawiał pewien dziad z Wojsławic.

Pijam przelewy i "espresso" z jasno palonych i średnio palonych ziarenek.

Na co dzień używam : Cafelat Robot+ DF54 lub Jx-pro.
    Do przelewów porannych : FellowOde z Hario switch V3, czasem Kalita, Orea, ostatnio April, czasem mielę też Timemore C2.

Jestem ze Stolycy.

To tak w skrócie.

@Heniutek czołem kolego 🙂
    Dobrze widzieć znajome twarze 👍

• Hej, to jest nas już kilku z Trójmiasta 😃

U mnie zaczęło się od tego, jak w biurze postawili kolbę BezZera (inside joke 🤣). Początkowo nie byłem przekonany bo przecież na guzik szybciej i łatwiej 😂 Nie mniej jednak po dłuższym czasie spodobało mi się to, nawet poszedłem hobbystycznie na kurs, dorobiłem się pierwszej grupy E61 w postaci Lelit MaraX 3 lata temu, a od miesiąca wiosłuję na Biance. Najprawdopodobniej będę pierwszym, albo chociaż jednym z pierwszych właścicieli Option-O Casa 65CL w Polsce, czekając do lipca chyba zniosę jajko, zwłaszcza że zaraz Wielkanoc

Miło Was poznać,
    Krystian

• Cześć, BezZera brzmi wspaniale. 🙂 Podejrzewam, że nazwa mogła się dobrze przyjąć. Czekamy na recenzję tak ikonicznego młynka!

• Hej, to jest nas już kilku z Trójmiasta 😃

U mnie zaczęło się od tego, jak w biurze postawili kolbę BezZera (inside joke 🤣). Początkowo nie byłem przekonany bo przecież na guzik szybciej i łatwiej 😂 Nie mniej jednak po dłuższym czasie spodobało mi się to, nawet poszedłem hobbystycznie na kurs, dorobiłem się pierwszej grupy E61 w postaci Lelit MaraX 3 lata temu, a od miesiąca wiosłuję na Biance. Najprawdopodobniej będę pierwszym, albo chociaż jednym z pierwszych właścicieli Option-O Casa 65CL w Polsce, czekając do lipca chyba zniosę jajko, zwłaszcza że zaraz Wielkanoc

Miło Was poznać,
    Krystian

@ciastek napisał w Czołem wszystkim:

Najprawdopodobniej będę pierwszym, albo chociaż jednym z pierwszych właścicieli Option-O Casa 65CL w

Cześć, fajnie, że do nas dołączyłeś. Czekamy z niecierpliwością na Twoją opinię o tym młynku. Zapytam od razu-ile ten młynek kosztuje "na gotowo" z wysyłką do Polski ?

• zamówiłem bezpośrednio u Option-O, bo bałem się szybkiego wykupowania w Europie, 601 USD + cło i vat, zobaczymy ile wyjdzie finalnie, ale i tak jestem nagrzany bardziej niż boiler parowy w Biance

inna opcja którą rozważałem było Terres de Café, z wysyłką ok 600 EUR (VAT wliczony, brak cła), ale nie mają na stanie i nie wiadomo kiedy będzie, reszta starego kontynentu zaszalała z cenami, z Niemcami i Szwedami na czele, już w Szwajcarii taniej

• Dzień Dobry , witam się serdecznie ze wszystkimi 👍😎

• Cześć @Tomasz-Piela , cieszymy się, że do nas dołączyłeś.

• Dzień dobry wszystkim.

• Dzień dobry wszystkim.

@aIRACOBRA napisał w Czołem wszystkim:

Dzień dobry wszystkim.

Cześć. Miło Was widzieć 🙂

• Dzień dobry wszystkim.

@aIRACOBRA Witamy kolejnego użytkownika 🙂

• Cześć, Marek z Tychów z tej strony. Espresso, alternatywy, wszystkiego po trochu staram się próbować.

• Cześć Marek, miło Cię widzieć 🙂

• Już widzę, dokąd uciekłeś z WOK-a 😉

@Marek-Woźniak witamy na forum 🙂
    Dobrze widzieć kolejną osobę ze Śląska 👍

@Marek-Woźniak nie on jeden 😄 tutaj jest przyjemniejszy klimat

no i purystów mamy tu kawowych, a nie językowych, co raportują każdą jedną brakującą kropkę 😂

• Dzień dobry 🙂

Z tego miejsca chciałbym się przywitać.
    Kilka słów: z kawą nie mam do czynienia od strony profesjonalnej, czy zarobkowej, natomiast horyzonty poszerzam w tej dziedzinie już od ładnych kilku lat, trochę na szkoleniach, trochę w lokalnych kawiarniach, a przede wszystkim w domowym zaciszu.

Mam nadzieję, że na forum będę mógł wymienić się ciekawymi spostrzeżeniami oraz poczytać o sprawdzonych rozwiązaniach i nowinkach z kawowego świata.

Pozdrawiam serdecznie!

• Dzień dobry 🙂

Z tego miejsca chciałbym się przywitać.
    Kilka słów: z kawą nie mam do czynienia od strony profesjonalnej, czy zarobkowej, natomiast horyzonty poszerzam w tej dziedzinie już od ładnych kilku lat, trochę na szkoleniach, trochę w lokalnych kawiarniach, a przede wszystkim w domowym zaciszu.

Mam nadzieję, że na forum będę mógł wymienić się ciekawymi spostrzeżeniami oraz poczytać o sprawdzonych rozwiązaniach i nowinkach z kawowego świata.

Pozdrawiam serdecznie!

@Semtex Witamy! 🙂

Daj znać, jeśli masz do polecenia któreś ze szkoleń lub kawiarni

• @Semtex Witamy! 🙂

Daj znać, jeśli masz do polecenia któreś ze szkoleń lub kawiarni

@ciastek
    Uczestniczyłem w szkoleniach organizowanych przez Michała Żmudę, wtedy jeszcze pracującego w Quali w Szczecinie. Obecnie Michał, o ile nic się nie zmieniło, jest członkiem teamu JAVA Coffee Roasters. Polecam prowadzone przez niego szkolenia - bardzo rzeczowo, trochę teorii, trochę praktyki i wszystko w miłej atmosferze.
    Dobrze wspominam też cuppingi organizowane przez Dawida Zadarę z Hayba - dużo fajnej wiedzy 🙂

Sugerowane posty

• Zasady forum

Przypięty Na dobry początek
    1
    1 Głosy
    1 Posty
    158 Wyświetlenia
    Nikt jeszcze nie odpowiedział
  • Cześć

Na dobry początek
    2
    2 Głosy