Czołem wszystkim
-
Hej, zajrzałem tu gdyż szukałem informacji o Nivona Cube.
Pózniej sporadycznie zaglądałem, pomyślałem że się zarejestruję, w kupie siła jak to mawiał pewien dziad z Wojsławic.Pijam przelewy i "espresso" z jasno palonych i średnio palonych ziarenek.
Na co dzień używam : Cafelat Robot+ DF54 lub Jx-pro.
Do przelewów porannych : FellowOde z Hario switch V3, czasem Kalita, Orea, ostatnio April, czasem mielę też Timemore C2.Jestem ze Stolycy.
To tak w skrócie.
-
Witamy! Masz super sprzęt, który zasługuje na dobrą recenzję na naszym forum.
Chodzi mi o Cafelat Robot -
Hej, zajrzałem tu gdyż szukałem informacji o Nivona Cube.
Pózniej sporadycznie zaglądałem, pomyślałem że się zarejestruję, w kupie siła jak to mawiał pewien dziad z Wojsławic.Pijam przelewy i "espresso" z jasno palonych i średnio palonych ziarenek.
Na co dzień używam : Cafelat Robot+ DF54 lub Jx-pro.
Do przelewów porannych : FellowOde z Hario switch V3, czasem Kalita, Orea, ostatnio April, czasem mielę też Timemore C2.Jestem ze Stolycy.
To tak w skrócie.
@Heniutek czołem kolego
Dobrze widzieć znajome twarze -
Hej, to jest nas już kilku z Trójmiasta
U mnie zaczęło się od tego, jak w biurze postawili kolbę BezZera (inside joke
). Początkowo nie byłem przekonany bo przecież na guzik szybciej i łatwiej
Nie mniej jednak po dłuższym czasie spodobało mi się to, nawet poszedłem hobbystycznie na kurs, dorobiłem się pierwszej grupy E61 w postaci Lelit MaraX 3 lata temu, a od miesiąca wiosłuję na Biance. Najprawdopodobniej będę pierwszym, albo chociaż jednym z pierwszych właścicieli Option-O Casa 65CL w Polsce, czekając do lipca chyba zniosę jajko, zwłaszcza że zaraz Wielkanoc
Miło Was poznać,
Krystian -
Cześć, BezZera brzmi wspaniale.
Podejrzewam, że nazwa mogła się dobrze przyjąć. Czekamy na recenzję tak ikonicznego młynka!
-
Hej, to jest nas już kilku z Trójmiasta
U mnie zaczęło się od tego, jak w biurze postawili kolbę BezZera (inside joke
). Początkowo nie byłem przekonany bo przecież na guzik szybciej i łatwiej
Nie mniej jednak po dłuższym czasie spodobało mi się to, nawet poszedłem hobbystycznie na kurs, dorobiłem się pierwszej grupy E61 w postaci Lelit MaraX 3 lata temu, a od miesiąca wiosłuję na Biance. Najprawdopodobniej będę pierwszym, albo chociaż jednym z pierwszych właścicieli Option-O Casa 65CL w Polsce, czekając do lipca chyba zniosę jajko, zwłaszcza że zaraz Wielkanoc
Miło Was poznać,
Krystian@ciastek napisał w Czołem wszystkim:
Najprawdopodobniej będę pierwszym, albo chociaż jednym z pierwszych właścicieli Option-O Casa 65CL w
Cześć, fajnie, że do nas dołączyłeś. Czekamy z niecierpliwością na Twoją opinię o tym młynku. Zapytam od razu-ile ten młynek kosztuje "na gotowo" z wysyłką do Polski ?
-
zamówiłem bezpośrednio u Option-O, bo bałem się szybkiego wykupowania w Europie, 601 USD + cło i vat, zobaczymy ile wyjdzie finalnie, ale i tak jestem nagrzany bardziej niż boiler parowy w Biance
inna opcja którą rozważałem było Terres de Café, z wysyłką ok 600 EUR (VAT wliczony, brak cła), ale nie mają na stanie i nie wiadomo kiedy będzie, reszta starego kontynentu zaszalała z cenami, z Niemcami i Szwedami na czele, już w Szwajcarii taniej
-
Dzień Dobry , witam się serdecznie ze wszystkimi
-
Dzień dobry wszystkim.
-
-
@aIRACOBRA Witamy kolejnego użytkownika
-
Cześć, Marek z Tychów z tej strony. Espresso, alternatywy, wszystkiego po trochu staram się próbować.
-
Już widzę, dokąd uciekłeś z WOK-a
-
@Marek-Woźniak witamy na forum
Dobrze widzieć kolejną osobę ze Śląska -
@Marek-Woźniak nie on jeden
tutaj jest przyjemniejszy klimat
no i purystów mamy tu kawowych, a nie językowych, co raportują każdą jedną brakującą kropkę
-
Dzień dobry
Z tego miejsca chciałbym się przywitać.
Kilka słów: z kawą nie mam do czynienia od strony profesjonalnej, czy zarobkowej, natomiast horyzonty poszerzam w tej dziedzinie już od ładnych kilku lat, trochę na szkoleniach, trochę w lokalnych kawiarniach, a przede wszystkim w domowym zaciszu.Mam nadzieję, że na forum będę mógł wymienić się ciekawymi spostrzeżeniami oraz poczytać o sprawdzonych rozwiązaniach i nowinkach z kawowego świata.
Pozdrawiam serdecznie!
-
Dzień dobry
Z tego miejsca chciałbym się przywitać.
Kilka słów: z kawą nie mam do czynienia od strony profesjonalnej, czy zarobkowej, natomiast horyzonty poszerzam w tej dziedzinie już od ładnych kilku lat, trochę na szkoleniach, trochę w lokalnych kawiarniach, a przede wszystkim w domowym zaciszu.Mam nadzieję, że na forum będę mógł wymienić się ciekawymi spostrzeżeniami oraz poczytać o sprawdzonych rozwiązaniach i nowinkach z kawowego świata.
Pozdrawiam serdecznie!
-
@ciastek
Uczestniczyłem w szkoleniach organizowanych przez Michała Żmudę, wtedy jeszcze pracującego w Quali w Szczecinie. Obecnie Michał, o ile nic się nie zmieniło, jest członkiem teamu JAVA Coffee Roasters. Polecam prowadzone przez niego szkolenia - bardzo rzeczowo, trochę teorii, trochę praktyki i wszystko w miłej atmosferze.
Dobrze wspominam też cuppingi organizowane przez Dawida Zadarę z Hayba - dużo fajnej wiedzy