Czołem wszystkim
-
Cześć wszystkim
Choć nie ma tu jeszcze zbyt wielu użytkowników, ale jestem pewien że przybędzie ich tu niedługo.Z tej strony Dawid, moja przygoda z kawą trwa jakieś 4 lata. Przez ten czas przeszedłem przez kilka ekspresów, młynków, wypaliłem trochę ziarna w domu. Piłem lub pije wszystko, od cold brew po espresso, ale raczej bez mleka
Lubie podyskutować, szczególnie z osobami które miały okazję mieć w rękach trochę więcej sprzętów niż ja. Myślę że to forum wypełni nieco deficyt takich miejsc jaki mamy w Polsce
Pozdrawiam że Śląska
-
Czesc, tu Jacek. Kawe pije od zawsze ale poważniejszą przygodę zacząłem prawie 4 lata temu, gdy dostałem od żony Sage Barista Express na urodziny. Od tamtego czasu to hobby mnie trochę pochłonęło. Do tego stopnia ze rozpoczałem prowadzenie kanału kawowego na YT.
-
Czesc, tu Jacek. Kawe pije od zawsze ale poważniejszą przygodę zacząłem prawie 4 lata temu, gdy dostałem od żony Sage Barista Express na urodziny. Od tamtego czasu to hobby mnie trochę pochłonęło. Do tego stopnia ze rozpoczałem prowadzenie kanału kawowego na YT.
@Mycoffeeshow witam kolekcjonera mlynków
Dobrze Cie widzieć
-
Cześć wszystkim!
Mateusz z tej strony, miło zobaczyć nowa inicjatywę kawową.
Kawę piję odkąd pamiętam, na poważnie od 4 czy też 5 lat. Głównie espresso ale nie pogardzę też dobrym przelewem.
Piona dla wszystkich -
Cześć.
Andrzej, Białystok, kawa od dawna. Aczkolwiek to tylko kawa, jedna z wielu przyjemności w ciągu dnia, więc odpowiedni dystans do tematu zachowany:) Ale temat cały czas mnie bardzo angażuje, więc dzięki Miłosz M za zaproszenie, z przyjemnością będę tu zaglądał.
Pozdrawiam Andrzej M -
Cześć,
Michał z Trójmiasta. Przygodę z kawą zaczałem kilka lat temu przechodząc wiele ekspresów, młynków.
Aktualnie głównie kawę piję na mieście i wtedy espresso lub drip -
Witamy kolejnego kawosza
@pasiadlo -
Cześć,
Michał z Trójmiasta. Przygodę z kawą zaczałem kilka lat temu przechodząc wiele ekspresów, młynków.
Aktualnie głównie kawę piję na mieście i wtedy espresso lub drip -
Cześć,
z tej strony Michał/korea83
Fajnie zobaczyć powstające kolejne miejsce dla fanów kawy
Jeśli o mnie chodzi to espresso od nie pamiętam w sumie kiedy, ale już dość długo. Alternatywy od mniej więcej 9 lat i to właśnie one są dla mnie tą lepszą opcją jeśli chodzi o kawę.
Pozdrawiam wszystkich
-
Cześć @korea83 ! Dzięki, że dołączyłeś, staramy się wnieść nie tylko nową jakość, ale też dostosować się do XXI wieku jeśli chodzi o obsługę forum na telefonach.
-
Cześć,
z tej strony Michał/korea83
Fajnie zobaczyć powstające kolejne miejsce dla fanów kawy
Jeśli o mnie chodzi to espresso od nie pamiętam w sumie kiedy, ale już dość długo. Alternatywy od mniej więcej 9 lat i to właśnie one są dla mnie tą lepszą opcją jeśli chodzi o kawę.
Pozdrawiam wszystkich
@korea83 cześć, fajnie ze dołączyłeś
-
Cześć Wszystkim!
Wczoraj tak z partyzanta zacząłem pisać i zapomniałem się przedstawić. Kamil ze Śląska.
Co do kawy to pasja i chęć do odkrywania tego bogatego w smaki świata pojawiły się jakoś 5 lat temu wraz z pierwszą kawiarką, otrzymaną w prezencie oraz...robustą wietnamską. Wtedy jeszcze nic nie wiedziałem o młynkach, dripach itd, ale pozwoliło to odkryć, że kawa naprawdę może smakować inaczej. Na co dzień team przelew, a espresso od wielkiego dzwonu -
@skansen to zasługa @Dawid4792
-
Cześć tu Witold
Zainteresowałem się kawa około 10-ciu lat temu i skończyło się to paleniem kawy w domu.
Wypaliłem już kilkaset kg w palarce DIY 350g, naprawiłem ponad 20 ekspresów.
Aurelie 3-grupowa przerobiłem na 1-grupowa, w 7 ekspresach zamontowałem miernik temperatury grupy i czasu naparzania, w kilku młynkach sterownik czasu mielenia. -
Cześć,
tu Arek z Torunia. Przygodę z kawą na poważnie zacząłem niedawno. Mam nieco inne podejście do parzenia, bo nie mogę znaleźć ani jednego powodu, by zmienić mojego Flaira 58x Electric na cokolwiek, co nie wymagałoby siły mięśni do uzyskania cremy… i to wszystko, żeby za chwilę ją zalać mlekiem.
Drugą moją słabością jest kawa przelewowa, tutaj już mleko nie pasuje, więc piję na czarno. Pewnie nauczę się od Was więcej, niż Wy ode mnie. Choć Flair i zamiłowanie do café latte sprawiły, że trochę ciekawego sprzętu już mam i dość mocno go eksploatuję.